"Wat we niet begrijpen, beheersen we niet." - Johann Wolfgang van Goethe

Huiswerk is niet erg populair. Er zijn echter veel verschillende soorten huiswerk en het kan zeer nuttig zijn voor studenten bij hun leerproces. Veel ouders zijn het erover eens dat huiswerk een belangrijk onderdeel is van de opvoeding van hun kinderen. Maar veel leerlingen willen hun huiswerk zo snel mogelijk af hebben.

Dus wat kun je eraan doen?

De beste leraren Huiswerkbegeleiding beschikbaar
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (13 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Leonie
5
5 (4 reviews)
Leonie
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josca
4,9
4,9 (9 reviews)
Josca
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (8 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jennifer
5
5 (9 reviews)
Jennifer
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (13 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Leonie
5
5 (4 reviews)
Leonie
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josca
4,9
4,9 (9 reviews)
Josca
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (8 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jennifer
5
5 (9 reviews)
Jennifer
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zo Profiteer Jij Optimaal Van Je Huiswerk

Je kunt een huiswerkplanner zo uitgebreid maken als je wilt
Maak een huiswerkplanner die bij jou past ǀ Flickr.com - omor goal

Huiswerk is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine van een leerling, maar veel ouders denken dat ze er te veel van krijgen. Huiswerk is echter ook een kans voor ouders om te zien waar hun kind het moeilijk mee heeft op school.

Veel leerlingen zullen waarschijnlijk proberen hun huiswerk zo snel mogelijk af te maken.

Planning en organisatie kunnen hen helpen hun huiswerk sneller af te krijgen. Het is een goede manier om je huiswerk bij te houden en het meeste uit elke minuut die je eraan besteedt te halen.

Je zult waarschijnlijk een huiswerkplan willen samenstellen. Een huiswerkplan helpt leerlingen hun huiswerk af te krijgen, of het nu meetelt voor hun totaalcijfer of niet. Het eenvoudigste huiswerkplan is in wezen een kalender waarin studenten noteren welk huiswerk ze moeten doen en wanneer ze het moeten doen. Dit kan hen helpen om te visualiseren wat ze moeten doen en welk huiswerk ze moeten doen.

Ze kunnen ook prioriteit geven aan taken met de meest urgente bovenaan de lijst. Dit kan voorkomen dat leerlingen overweldigd raken door hun huiswerk.

Dit is een veelgemaakte fout onder leerlingen. Een huiswerkagenda toont hen meestal alleen hun huiswerk voor de week. Dat kan ertoe leiden dat leerlingen vergeten dat ze aan het einde van de maand een toets hebben, of een lopend project met een naderende deadline. Ze beseffen het pas als ze de week van de deadline bereiken.

Het is belangrijk om grotere taken op te splitsen.

Heb je wat wiskundehuiswerk, dat over tien dagen af moet zijn?

Doe elke dag een klein beetje. Dit kan het geheel beter beheersbaar maken.

Je zult ook regelmatig willen studeren en herhalen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan ​​als het gaat om een ​​toets of examen.

Lees meer over het organiseren van je huiswerk.

De Beste Manier Om Je Huiswerk Te Maken

Blokkeer de toegang tot sociale media met een app
Dit is geen goede manier om je huiswerk te maken! ǀ Flickr.com - Jessica Aligny

Huiswerk maken is best aantrekkelijk omdat het je in staat stelt het meeste uit je avond te halen, in plaats van je haren uit je hoofd te trekken over een Engels essay of een hoeveelheid wiskundeproblemen. 's Avonds ontspannen is ook behoorlijk belangrijk, omdat je niet de hele dag op school wilt zitten en dan de hele avond moet werken.

Zoals we eerder hebben uitgelegd, kan planning het verschil maken. Je leert niet alleen effectiever van je huiswerk, maar je verspilt ook minder tijd aan het uitzoeken welk huiswerk je precies moet doen.

Een plan is niet de enige manier om je huiswerk sneller af te krijgen. Een opgeruimd bureau kan net zo belangrijk zijn als het hebben van een plan.

Waarom?

Elke minuut die je besteedt aan het zoeken naar het juiste leerboek of werkblad, is tijd die je aan je huiswerk had kunnen besteden. Zorg dat je bureau opgeruimd is voordat je aan je huiswerk begint.

Waarom geen wekker zetten?

Of het nu op je telefoon is of een echte wekker, het kan dienen als een herinnering dat het tijd is om je huiswerk te maken. Kies een tijd om je huiswerk te maken en houd je eraan. Stel ook een alarm in om je eraan te herinneren wanneer je klaar zou moeten zijn met je werk. Het instellen van een tijdslimiet is een geweldige manier om je aan te moedigen sneller te werken.

Je moet ook proberen zoveel mogelijk afleiding te voorkomen als je je huiswerk probeert te maken. Vooral smartphones en sociale media kunnen je in de weg zitten bij het maken van je huiswerk.

Om te voorkomen dat je wordt afgeleid door je smartphone, kun je overwegen deze in een andere kamer te leggen. Sommige apps kunnen sociale netwerken voor een bepaalde tijd blokkeren. Dit kan ervoor zorgen dat je niet in de verleiding komt.

Er is geen magische oplossing als je achterop bent geraakt en huiswerk moet maken voor de volgende dag. Als je geen tijd hebt om alles te doen, moet je de belangrijkste prioriteiten stellen.

Lees meer over effectief huiswerk maken.

Concentreren op je Huiswerk

Met afleiding verlies je kostbare tijd
Als je geconcentreerd werkt, zul je merken dat je meer tijd voor jezelf overhoudt ǀ Pixabay - SnapwireSnaps

Als je georganiseerd bent en de juiste middelen gebruikt, kun je je huiswerk vrij snel doen, maar je moet je nog steeds concentreren!

Hoe maak je snel huiswerk?

Focus is een belangrijk onderdeel van je huiswerk. Het kan echter even duren voordat je je op je huiswerk kunt concentreren.

Er zijn een paar dingen die je kunnen helpen focussen.

Als je een vaste tijd hebt om je huiswerk te maken, kun je ervoor zorgen dat je je goed concentreert. Door je huiswerk elke dag op hetzelfde tijdstip te doen, wordt het een tweede natuur voor je en ben je in de juiste gemoedstoestand. Als je elke dag tussen 17.30 uur en 18.30 uur je huiswerk maakt, weet je ook dat je daarna de kans krijgt om te ontspannen. Als je geen vaste tijd hebt, loop je het risico uitstelgedrag te vertonen en je huiswerk tot het laatste moment te laten liggen.

Je huiswerk op de juiste plek maken is ook net zo belangrijk als een opgeruimd bureau of werkruimte. Als je je huiswerk in de woonkamer probeert te maken, bestaat de kans dat je moeite hebt om je te concentreren.

Misschien wil je ook beloningen voor jezelf instellen. Herinner jezelf eraan dat je na je huiswerk computerspelletjes mag spelen, buiten mag spelen, naar je vrienden mag gaan, enzovoort. Als je deze beloning in gedachten hebt, moedig je jezelf aan om je huiswerk te maken en ervoor te zorgen dat je gefocust bent op wat je doet. Je kunt jezelf ook kleinere beloningen geven voor individuele taken.

Regelmatige pauzes zijn een goede beloning en geweldig om ervoor te zorgen dat je gefocust blijft. Pauzes stellen je in staat om te ontspannen of op adem te komen voordat je verder gaat met meer gecompliceerde taken.

Muziek is ook handig om je te helpen concentreren. Het is door verschillende onderzoeken bewezen dat het luisteren naar muziek kan helpen bij de concentratie. Maar niet zomaar muziek. Klassieke muziek is een van de meest effectieve, maar als je daar geen grote fan van bent, kun je ook veel geschikte muziek online vinden.

Lees meer over hoe je het meeste uit je huiswerk haalt.

Zo Zet Jij Je Huiswerk Op De Eerste Plek

Door de lesstof regelmatig te herhalen onthoud je deze beter
Leerlingen moeten regelmatig hun lessen nakijken, vooral voor examens ǀ Flickr.com - srtuba

Volg online huiswerkbegeleiding!

Je moet nadenken over hoeveel tijd je aan je huiswerk zou moeten besteden. Voor de meeste leerlingen is tien minuten huiswerk tien minuten te veel en sommige ouders zullen het daar waarschijnlijk mee eens zijn.

De gemiddelde vijftienjarige leerling in Nederland besteed ruim anderhalf uur per dag aan huiswerk. Sommige studenten besteden er echter veel meer tijd aan en anderen veel minder.

Op de basisschool krijgen scholieren veel minder huiswerk dan scholieren in het voortgezet onderwijs. Ze krijgen misschien een paar zinnen om te lezen, een beetje schrijven of wat rekensommen. Veel van hun huiswerk kan in een paar minuten worden gedaan.

Tegen de tijd dat ze naar de middelbare school gaan zullen de leerlingen hun werklast zien opstapelen. Naast huiswerk hebben ze ook projecten, cursussen en herhalen om over na te denken. Het gemiddelde van een uur per weekdag is meer dan genoeg, ook al hebben ze meer om zich zorgen over te maken tegen de tijd dat ze het VMBO- of A-niveau bereiken.

Zorg ervoor dat ze onthouden om te herhalen voor hun belangrijke examens. Zelfs als hun leraren hen niet vertellen om hun lessen na te kijken, is het een goede gewoonte om eraan te beginnen, omdat het hen alert zal houden bij het volgen van hun lessen. Ze hoeven slechts twintig minuten per dag besteden aan het teruglezen van hun aantekeningen en wat ze in de klas hebben gedaan.

Middelbare scholieren zullen zich waarschijnlijk willen concentreren op de onderwerpen die belangrijk worden gevonden. Bijna elk onderwerp is echter belangrijk en ze zouden zich echt moeten concentreren op en meer tijd moeten besteden aan de onderwerpen die ze moeilijk vinden.

Zorg ervoor dat ze het nooit overhaasten!

Lees meer over focussen op je huiswerk.

Als je privéleraren zoekt, overweeg dan om ze te zoeken op Superprof. Er zijn honderden docenten die lessen aanbieden in academische vakken, kunst en kunstnijverheid, sport, muziekinstrumenten, vreemde talen en levensvaardigheden, dus je zult zeker de juiste vinden voor jou.

Vergeet niet dat veel docenten de eerste les ook gratis aanbieden, zodat je verschillende docenten kunt uitproberen voordat je beslist welke bij je past. Als je veel met een bijlesdocent gaat werken, is het tenslotte belangrijk dat je goed met hem/haar kunt opschieten en dat hij/zij over de juiste vaardigheden beschikt om les te geven.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!