Vrouw met viool

Zo Leer Jij Viool Spelen!

Leer Viool Dankzij Vioolles Velen van ons dromen ervan een muziekinstrument te kunnen bespelen. Meestal raken we geïnspireerd door de concerten op televisie, of zelfs door de schoonheid van de muziekinstrumenten zelf, omdat we ernaar verlangen de euforie te ervaren van het produceren van zo'n prachtig geluid. Naar violisten kijken kan een betoverende ervaring zijn, […]

21 november 202111 minuten om te lezen

viool kopen stok

Dit moet je overwegen als je een viool gaat kopen

Viool kopen? Waar moet je op letten Als het gaat om het kiezen van een viool die bij je past als speler, zijn muziek leraren ongelooflijk behulpzaam bij het geven van advies over viool makers, leveranciers in je lokale omgeving en de prijzen die je kunt verwachten. Het kan echter moeilijk zijn om hier zelf […]

14 november 20218 minuten om te lezen

Viool met bladmuziek

Viool spelen: de meest voorkomende vragen

Alle Vragen over Vioolles Beantwoord De viool is geen gemakkelijk instrument om te leren. Het vergt heel wat uren oefenen en nog meer motivatie, vooral als je bij een orkest wilt en concertviolist wilt worden. Er zijn maar weinig mensen op deze wereld die niet van muziek houden. Muziek is tenslotte voor iedereen. Daarom is […]

27 oktober 20218 minuten om te lezen

Foto van een viool

Viool Les voor Beginners: Zet je Eerste Stappen

Je Eerste Viool Les: Maak Vandaag nog Muziek De enige manier om beter in viool te worden, is door te oefenen. In de wereld van de snaarinstrumenten, meer dan waar dan ook, geldt het gezegde oefening baart kunst. Er is zoveel te leren en er zijn zoveel manieren om de viool te leren. Je zult […]

2 augustus 20217 minuten om te lezen

Leer Viool spelen met Superprof!

Wat hebben Janine Jansen, Ludwig von Beethoven en Johan Sebastian Bach met elkaar gemeen? Het zijn of waren alledrie geweldige, getalenteerde violisten! En weet je wat het mooie is? Met Superprof kun jij je ook in dit rijtje scharen. Je moet alleen een begin maken, starten met vioolles en goed oefenen.

Op de Superprof blog kun je alles lezen over viool en vioollessen. Hoeveel een viool kost, wat voor lessen je kan nemen, welke technieken er zijn om viool te spelen.. Lees er alles over op deze pagina.

En ben je enthousiast geworden over viool lessen? Wacht dan niet langer en zoek een geschikte leraar via www.super-prof.nl. Je kunt in Amsterdam vioolles nemen, of in Rotterdam, Utrecht, Den Haag of Eindhoven. En als je liever vanuit het gemak van je huis werkt kun je online vioolles nemen. Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Vioollessen in Nederland

Viool les in Nederland

Waar vind ik vioollessen in Nederland? "De ware missie van de viool is om de accenten van de menselijke stem te imiteren, een nobele missie die ervoor gezorgd heeft dat de viool de koning van de instrumenten genoemd wordt." - Charles Auguste de Bériot Vioolles in Amsterdam Het Vioollab Het Vioollab werd opgericht door vioolpedagoge […]

21 juli 202111 minuten om te lezen

De viool, een van de meest unieke instrumenten

Waarschijnlijk ben je hier terechtgekomen bij het zoek naar informatie over violen en/of vioolles. De viool is zonder twijfel een van de meest unieke instrumenten. De viool is een van de kleinste snaarinstrumenten maar met verreweg het hoogste bereik.

Het heeft een heldere toon die al snel boven alle andere muziekgeluiden uitsteekt. Violen worden met een strijkstok bespeeld, in tegenstelling tot andere muziekinstrumenten met een hoog bereik, zoals houtblazers of koperblazers die afhankelijk zijn van lucht. De houten klankkast van de viool geeft een versterkend effect aan de trillende snaren.

Waar komt de viool vandaan?

Volgens experts is de eerste en directe voorouder van alle hedendaagse Europese strijkinstrumenten de Perzische rebab. Dit instrument ontwikkelde zich in de 9e eeuw tot de Byzantijnse lyra en later tot de meer recente Europese rebec. De viool zoals we hem vandaag kennen was voor het eerst bekend in het 16e-eeuwse Italië, met enkele verdere wijzigingen in de 18e en 19e eeuw om het instrument een krachtiger geluid en projectie te geven. In Europa diende het als basis voor de ontwikkeling van andere snaarinstrumenten die in de westerse klassieke muziek worden gebruikt, zoals de altviool.

Verschillende soorten violen

Je hebt de veel voorkomende sopraan viool, maar de vioolfamilie kent ook andere leden, waaronder de altviool, cello, violone en de contrabas. De meeste mensen die ervoor kiezen om viool te leren spelen, kiezen voor de klassieke viool. Deze viool kun je vinden in verschillende soorten en maten. Veel mensen kiezen er vanaf jong al voor om te beginnen met het leren bespelen van dit instrument. Voor kinderen is het aan te bevelen om te starten met het leren bespelen van een kinderviool.

Dit is een viool in een iets kleinere maat die geschikt is voor kinderen, maar hebben echter dezelfde verhouding en stemming als een normale klassieke viool.

De wereld en technologie evolueren, net als de muziekwereld. In de afgelopen eeuw is er een elektrische versie bijgekomen van de viool, die ook zeer populair is. Verder heb je ook elektro-akoestische violen die, zoals de naam al aanduidt, in het midden liggen tussen akoestische en elektrische violen. Wanneer ze niet zijn aangesloten functioneren ze als een akoestische viool, maar ze kunnen daarnaast ook worden versterkt via een luidspreker.

Waarom viool leren spelen

De vraag zou eerder moeten zijn, waarom zou je niet viool leren spelen? Zoals we in de vorige alinea’s al hebben genoemd is de viool een zeer uniek instrument. Op een unieke manier produceert het de meest prachtige melodieën. De viool draagt over het algemeen de melodie, het is een soort vervangende stem. In een hoog tempo kun je met de viool snel wisselende klanken produceren.

De viool is een veelzijdig instrument en kan worden gebruikt in diverse muziekgenres, van klassieke muziek tot volksmuziek, country, jazz, rock, pop, bluegrass en meer. De viool is een zeer compact instrument. Dit maakt het veel toegankelijker om dit instrument met je mee te nemen naar verschillende locaties. Hoewel het voor velen een uitdagend proces is om viool te leren spelen, is het veelbelovend en de moeite meer dan waard. Als je zoekt naar een cursus viool, neem dan gerust een kijkje in ons aanbod van privéleraren op Superprof!

Lessen via Superprof

Voor velen die graag een nieuwe vaardigheid willen leren of kennis op willen doen over een specifiek vak of onderwerp, is Superprof dé oplossing. Op ons platform beschikken we over tientallen duizenden experts in diverse vakken en onderwerpen. Zij hebben veel cursisten geholpen met het bereiken van hun persoonlijke doelen. Bij ons kun je privéles vinden, cursussen, bijles, workshops en veel meer.

Leer viool spelen met behulp van een privéleraar

Bij Superprof beschikken we over een grote hoeveelheid viool experts die in staat zijn om les viool te geven. je kunt viool leraren vinden verspreid over verschillende delen van Nederland. Ongetwijfeld zijn er viool leraren beschikbaar bij jou in de omgeving. Volg gerust lessen viool met een privéleraar, de leraar weet precies hoe hij/zij jou moet helpen. Is dit de eerste keer dat je in aanraking komt met de viool? Neem gerust lessen viool aan beginners.

De leraar zal jou leren hoe je het instrument en de strijkstok vast moet houden, hoe je de snaren en noten moet spelen, het spelen van liederen en meer. Als je de basis al onder de knie hebt, dan kun je bij ons ook gevorderde viool lessen nemen.

Volg je cursus viool bij jou thuis

Als je hebt besloten dat je wilt starten met een viool cursus, zorg dan dat je aan de slag kunt op een locatie waar jij je op je gemak voelt en waar jij je goed kunt concentreren. Bij Superprof kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je les of cursus viool plaats moet vinden. Maak een zoektocht naar viool leraren bij jou in de buurt. Je zult al snel alle advertenties vinden van viool leraren die in staat zijn om jou te helpen bij jou in de omgeving.

Op de advertenties kun je alle informatie vinden over hen en de soorten lessen die zij bieden. Ook kun je zien op welke locaties zij in staat zijn om jou te helpen. Volg je lessen of cursus viool bijvoorbeeld bij jou thuis of op de locatie van je leraar. Je kunt je les bij ons ook online volgen. Veel leraren bieden vioolles online. Boek gauw je eerste les en start vandaag nog met het leren bespelen van dit geweldige instrument!