Homepagina
Lessen geven
Zwolle 
Zwolle 
 • (9 beoordelingen)
S
Sahada
« Perfect! Fijne, kundige en geduldige lerares. Ik ben blij dat Karen mij les... Lees meer »
S
Sahada
« Perfect! Fijne, kundige en geduldige lerares. Ik ben blij dat Karen mij les geeft. »
28€/u
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 1u
Lessen aangeboden door Karen
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Nederlands (NT2)
 • Schrijfvaardigheid - Nederlands
 • Leesvaardigheid - Nederlands
 • Spreekvaardigheid - Nederlands
 • Luistervaardigheid - Nederlands
 • Vocabulaire - Nederlands
Niveaus
 • Alle niveaus

Zeer ervaren docente Nederlands / NT2 te Zwolle, 1e graad en NT2 inburgering / Staatsexamentraining met ruim 30 jaar ervaring in groepsles en privé-les

Methodologie

Kenmerkend voor mijn aanpak zijn duidelijkheid en structuur. Ik vind een ontspannen en persoonlijke sfeer erg belangrijk om te kunnen leren. Ik bereid me goed voor en verwacht dat ook van de student. Ik geef feedback op het gemaakte huiswerk en beantwoord vragen. Vervolgens gaan we verder met het leerdoel van deze bepaalde student. Het voordeel van de een -op -een lesmethode is het maatwerk wat je kunt leveren.

Bij webcamlessen bied ik de extra mogelijkheid om schrijfopdrachten per email naar mij te sturen en die gecorrigeerd terug te krijgen. In de webcamles kunnen we dan spreken, vocabulaire en grammatica oefenen.

Ervaring

Ik geef al ruim 30 jaar les in Nederlands aan hoger opgeleide anderstaligen (NT2) voor de Inburgering en de Staatsexamens. Ik ben goed op de hoogte van de exameneisen omdat ik zelf jaren lang als examinator en beoordelaar gewerkt heb.
Verder heb ik regelmatig bijles gegeven voor diverse examentrainingen (waaronder MBO niveau 2F en 3F).
Ook train ik medici (tandartsen, artsen) voor de taaltoets C1 voor de BIG
registratie
Ik vind het een uitdaging om de lesstof zo uit te leggen dat de student het begrijpt en kan toepassen. Ik leid studenten effectief en professioneel op voor het gewenste examen.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 28€/u

Specificaties

Een les van 1.5 uur kost € 40,00 i.p.v. € 42.00, per persoon.
Voor groepen en incompany training tarieven in overleg.
Een intake is vrijblijvend en kosteloos.

Lessen aangeboden door Karen
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Nederlands (NT2)
 • Schrijfvaardigheid - Nederlands
 • Leesvaardigheid - Nederlands
 • Spreekvaardigheid - Nederlands
 • Luistervaardigheid - Nederlands
 • Vocabulaire - Nederlands
Niveaus
 • Alle niveaus

Karen's achtergrond

Ik ben altijd actief geweest in lesgeven, ik heb een eerste graads bevoegdheid Nederlands gehaald en ben gekwalificeerd als beoordelaar en van de Staatsexamens NT2 1 en 2 alsmede de inburgeringsexamens.

Er is niets zo creatief als het aanleren van een taal en te zien hoe de studenten iedere week voortgang boeken!

De 9 beoordelingen over Karen
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
S
Sahada

Perfect! Fijne, kundige en geduldige lerares. Ik ben blij dat Karen mij les geeft.

Reactie van Karen

Sahada is zeer gemotiveerd omdat ze volgend jaar een opleiding mbo 3 wil gaan doen. Ik denk dat ze snel op niveau B1 zal kunnen komen.

R
Raluca

Perfect! Karen is a great teacher. She does not only teach Dutch, but also told me about the dutch way of thinking and dutch customs, so I understood better and faster how to approach learning dutch language. She is calm, warm, has a lot of patience, she corrects you in a soothing manner, so you would not feel like a student, but rather learning from a friend. I recommend Karen for anyone that wants to start learning dutch or improve it.

Reactie van Karen

Raluca moet C1 niveau halen voor haar werk. Ze is heel serieus en werkt hard. Ik vind het erg leuk om haar les te geven.

Magdalena

Perfect! Ik heb Karen gekozen voor mijn Skype lessen omdat ze veel ervaring met NT2 lessen geven heeft (ruim 30 jaar).
Dat was een prima keus. Karen is professioneel, tijd-flexibel, betrouwbaar en altijd in een goed humeur.
Ik wilde mijn spreken en uitspraak verbeteren. Karen corrigeert mijn fouten en ik merk dat mijn Nederlands beter wordt.
Daarom ben ik super blij met de lessen van Karen. Echt een topper!

Reactie van Karen

Magdalena is heel leergierig en pakt correcties snel en goed op. Ik denk dat ze snel vorderingen zal maken.

Elena

Perfect! It is easy to see that Karen has a lot of experience teaching Dutch to foreigners. She has adapted our lessons to my working schedule, and I enjoy them much. She's friendly and has patience.

Reactie van Karen

Elena is super gemotiveerd omdat ze de taal ook voor haar werk nodig heeft. Ze is vlot van begrip en zeer studie vaardig. Ik denk dat ze een snelle leerder is en vind het heel leuk om haar les te geven.

C
Carolina

Perfect! Karen is een fantastische docent. De lessen zijn dynamisch en humoristisch.
Ik vind dit een goede les methode

Reactie van Karen

Carolina is zeer gemotiveerd en werkt hard voor het inburgeringsexamen. Ze is heel vrolijk en leergierig en maakt goede vooruitgang.

4 aanbevelingen

R
Rita

Ik ken Karen meer dan 40 jaar en zie dat zij nog altijd enthousiast is om haar cursisten precies dat bij te brengen wat ze nodig hebben.Haar jarenlange ervaring als Nt2 docent garandeert grote kennis van zowel taal als didactiek. Kortom: maatwerk!

Latif

Karen was mijn docent geweest op Deltion College.
Ze is een goede docent met heel veel jaren ervaring. Ze geeft les in een prettige manier. Duidelijk uitleg. Ze houdt van haar vak en ze geeft de les met liefde.

A
Alex

Afgelopen jaar heeft Karen mij enorm goed geholpen omdat ik mij in zeer korte tijd klaar moest stomen voor mijn MBO examens op 3F niveau. Ze was heel flexibel in het plannen van de lessen, rondom mijn werk, en nam echt de tijd voor mij. Je kan merken dat ze veel ervaring heeft in lesgeven. Heb mijn diploma afgelopen mei behaald.

Jojo

Karen was mijn Nt2 docent. Ik heb haar op Deltion college leren kennen.
Karen is een zeer ervarende docent. Ze heeft liefde voor haar vak en ze geeft les met passie. Ze is erg professioneel. Ze legt de les en grammatica op een simpele en plezierige manier uit.
Karen heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en ze motiveert om verder te leren en te slagen.
Daarnaast heeft ze een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Karen zeker aan.

Jina Bandek

Interview met Karen

VRAAG 01 | 08
Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Karen — Ik geef al heel lang NT2 in Educatie groepen, maar sinds september liep de werkgelegenheid op school wat terug en besloot ik me elders te gaan oriënteren. Het voordeel van privé les is dat je maatwerk kunt leveren en op specifieke leervragen in kunt gaan.
VRAAG 02 | 08
Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Karen — Alle nieuwkomers in Nederland moeten een verplichte inburgeringscursus doen en dus onze taal en cultuur leren. Zelf vind ik het heel leuk om de grammatica regels uit te leggen en te zien hoe iemand daar verder mee kan. Ook nieuwe woorden uitleggen is heel creatief. Moeilijker vind ik uitspraak issues omdat je daar eigenlijk een logopedist voor moet zijn.
VRAAG 03 | 08
Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Karen — Die heb ik niet zo maar ik merk dat ik dat zelf soms wel ben voor anderen 😊 Mijn collega’s noemen mij de grammatica expert!
VRAAG 04 | 08
Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Karen — Geduld en liefde voor taal, kennis van de regels en een grote woordenschat. Creatief kunnen uitleggen, soms met handen en voeten. Van mensen houden.
VRAAG 05 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Karen — Toen ik ooit een horeca examen moest doen en ze vroegen mij: “wat zijn aperitiefdrankjes”, was ik zo nerveus dat ik zei: “Perry en Short”(Sherry en Port). Mijn familie heeft me nog lang geplaagd met: wil je een glaasje Perry of Short?

Ook leuk zijn woordverhaspelingen van mijn NT2 studenten. Een voorbeeldje:

Siba: Ja, ongeveer begrijp ik alles. Daarom ik ben geslagen voor mijn examen!
Ik: En jij Noor? Ga jij slagen voor je examen?
Noor: Ja, ik ben geslacht.
VRAAG 06 | 08
Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Karen — Op de middelbare school had ik veel moeite met het vak Natuurkunde (Fysica). Voor het eindexamen ging ik elke dag een paar uur zitten om alle lesstof te herhalen. Ik vergeet nooit dat ik ineens dingen ging snappen! Het kwartje viel, zo gezegd. omdat ik het totale plaatje zag. Ik heb het eindexamen gehaald en daarna nooit meer iets met Natuurkundegedaan. De moraal: als je echt iets wilt, moet je het prioriteit en tijd geven, zo lang het nodig is,
VRAAG 07 | 08
Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof)
Karen — Mijn eerste passie is boeken lezen, dat deed ik vanaf dat ik het kon, dus 6 jaar. Ik vind het heerlijk ontspannend en tegelijk leer je veel, over relaties, historie, andere landen en culturen. Mijn passie voor taal hangt daarmee samen. Taal is levend, ontwikkelt zich voortdurend en verbindt mensen. Het is de basis van alles.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een Superprof (behalve het beantwoorden van deze vragen)?
Karen — Volgens mijn studenten ben ik deskundig en enthousiast. Je kunt niets leren als je gestrest bent, daarom vind ik een ontspannen leerklimaat voorwaardelijk.
Verder kan ik het heel duidelijk uitleggen en houd ik van wat humor erbij. Ze komen graag voor mijn lessen. Ik vind het belangrijk om te benoemen wat er al goed gaat.

Vergelijkbare leraren

Nederlands (NT2) in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Schrijfvaardigheid - Nederlands. Leren is geen probleem meer, Leesvaardigheid - Nederlands toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Spreekvaardigheid - Nederlands is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Zwolle
Teacher (recently retired) with 42 years experience in teaching and coaching is qualified to teach Dutch to both native and foreign students.
22€
Dirkwillem
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Lessons will be given following a NT2 book (of about €40) and a mix of several subjects, in line with your needs and/of...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zwolle
Trainer Nederlands als Tweede Taal (NT2) geeft les aan Statushouders, Expats en Kennismigranten, op elk niveau.
35€
Renee
1e les gratis!

Mijn lessen zijn maatwerk, dat is afgestemd op wat de cliënten willen en/of moeten leren en gericht op de doelen die zij...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Zwolle
Nederlands is de mooiste taal van de wereld, wel een lastige.. Zal ik je hiermee helpen?
12€
Dieuwke
1e les gratis!

Ik zal lesgeven op de manier hoe de leerling dit graag wil. Ik kan me goed aanpassen en werk graag samen naar een oplossing...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zwolle
HBO Student Nederlands geeft bijles aan scholieren in het voortgezet onderwijs en MBO
18€
Carolien
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is jou helpen bij de onderwerpen die je moeilijk vindt. Samen kunnen we in het schoolboek kijken...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zwolle
Nederlandse les, voor iedereen. Schrijven, spreken, luisteren, ik wil je helpen.
17€
Marith
1e les gratis!

Ik sluit aan bij de doelgroep en leeftijd waarmee ik samenwerk.

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Dalfsen
Bevoegd Nederlands-Nt2 docent met Nt2 ervaring geeft bijles voor Dalfsen en omgeving
20€
Geert
1e les gratis!

Ik geef lessen van 1 of 1 1/2 uur per keer, 1 keer of 2 keer per week.Er kan gewerkt worden met een eigen werkboek,...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Hasselt
Braziliaans geeft Portugees én Nederlandse lessen voor anderstalige. Ideaal voor studenten, nieuwkomers of voor iemand in een nieuwe relatie met een Nederlandse /Braziliaanse partner.
20€
Agda
1e les gratis!

Mijn methode van les geven en vooral conversaties, via Skype, FaceTime o.a. Oefenen met het spreken en eventual corrigirem...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zoetermeer
Dutch for Expats, private lessons all levels, Certificate of Proficiency in English, Zoetermeer (within walking distance of trainstation)
23€
Debby
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

All level NT2 and preparation for exams, if desired, are possible. The main focus in class is your personal way of learning....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Dalen
Is Nederlands nieuw voor je? Niet voor lang meer! Als je hulp nodig hebt om het Nederlands onder de knie te krijgen, ben je bij mij aan het juiste adres!
15€
Rosanne
1e les gratis!

Hulpvraag gericht, stressbestendig en creatief. De lesduur is een half uur of een uur. Flexibel; vertel waar je op het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Gecertificeerde NT2-docente uit Utrecht helpt jou thuis bij jouw huiswerk voor het vak Nederlands.
20€
Desirée
1e les gratis!

Jouw leerdoelen bepalen de wijze waarop ik lesgeef. Ik maak gebruik van audiovisuele middelen (o.a. filmpjes en muziek) om...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Veghel
Professionele taalcoach zoekt leergierige studenten die Nederlands willen leren spreken en begrijpen
25€
Lieneke
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Mijn lesgeeftechniek is geheel en al gebaseerd op de behoeften van de student. Tijdens de eerste les wordt besproken wat je...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Masterstudent geeft individuele- en groepslessen Nederlands (spreken / schrijven / lezen / (werkwoord)spelling )
18€
Lars
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Gestructureerd en geconcentreerd gaan we te werk. We tikken elk onderwerp aan en we besteden extra aandacht aan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 28€ Niet beschikbaar 28€
Boek een les