Homepagina
Lessen geven
Dordrecht 
Dordrecht 
 • (3 beoordelingen)
B
Bregje
« Ik vind Jessica een enorm fijne zang docent omdat ze echt goed in... Lees meer »
B
Bregje
« Ik vind Jessica een enorm fijne zang docent omdat ze echt goed in gaat op de technische onderliggende oorzaken van imperfecties waardoor het makkelijker is om je te herpakken, fijn dat ze hier zo veel verstand van heeft. Ook is ze heel lief en kan je haar echt vertrouwen, zo is het dus echt een comfortabele sfeer en is er gewoon ruimte om fouten te maken. Ik leer enorm veel van jessica en ik zou haar zeker aanraden!! :) »
35€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 24u
Lessen aangeboden door Jessica
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Zingen
 • Muziekles voor jonge kinderen
 • Stemcoach
 • Klassieke zang
 • Opera zingen
 • Jazz zingen
Niveaus
 • Alle niveaus

Zangles, auditietraining, spreken in het openbaar en cursussen en workshops op gebied van muziek en theater in Dordrecht.

Methodologie

Zanglessen, auditietraining en algemene muzikale vorming

Wanneer je bent vastgelopen met zingen, brandende vragen hebt over je zangtechniek of de eerste stappen in het zingen wilt zetten help ik je natuurlijk graag. Graag ga ik samen zoeken naar oplossingen en bied je de tools aan om de kwaliteit van het zingen te verbeteren en/of het vak te leren. Hierdoor keert het plezier in het zingen weer terug, want niets is belangrijker dan vrij met veel plezier te zingen!

Door mijn acteerachtergrond ben ik goed in staat te helpen met liedinterpretatie en het voorbereiden van audities voor toelatingen van scholen, koren en of (professionele) theaterproducties. Ik heb eerder in auditiecommissies mogen plaats nemen en weet hierdoor welke kwaliteiten doorgaans gezocht wordt. Ook met podiumangst ben je bij mij aan het juiste adres, want ook ik met theater als grootste liefde heb te kampen gehad met faalangst en vrees voor het podium. Het is zo zonde als deze angsten jouw grote passie in de weg gaan staan en graag rijk ik je de tools aan hier verandering in te brengen.

In principe geef ik de zanglessen bij mij thuis in Dordrecht. Hier heb ik een mooie muziekruimte en alle benodigdheden zijn aanwezig om in een fijne sfeer les te geven. In overleg is het ook mogelijk om een andere locatie voor de lessen af te spreken, bijvoorbeeld bij jou thuis. De aanwezigheid van een piano of ander instrument is geen vereiste maar kan wel handig zijn, bijvoorbeeld om je begintoon te vinden. De niveaus van mijn leerlingen verschillen van beginner tot semi-professional. Tevens geef ik sinds het begin van de Covid-19 pandemie online les. Uiteraard is hiervoor een goed (wifi) netwerk en apparatuur vanuit de leerling vereist.

Inhoud van de zanglessen

De lessen bestaan uit een gesprekje, het opwarmen van de stem, oefeningen en training voor de stem en het werken aan repertoire.

Warming up
- De stem en je lichaam rustig klaar maken voor de oefeningen en het repertoire.

Oefeningen
- Aandacht besteden aan de adem en houding.
- Aandacht besteden aan de klank, klankvorming en dictie door middel van vocaal technische oefeningen.
- Aandacht besteden aan articulatie, ademsteun en projectie.

Repertoire
- Welk repertoire past bij jou als zanger(es)?
- Analyse van het repertoire, zowel muzikaal, tekstueel als de achtergrondinformatie.
- Uitvoering door juiste zangtechniek en interpretatie.
- Als je geen noten kunt lezen, geen probleem, maar we maken toch gebruik van bladmuziek. Op die manier ontwikkel je het lezen van de bladmuziek.

Opnames maken? Ja graag, want dan ben je in de gelegenheid alles rustig thuis na te luisteren en te oefenen.

Thuis zingen en oefenen
Het gaat natuurlijk niet alleen om dat uurtje zangles in de week. Gericht op jouw doelen en wensen geef ik je oefeningen en opdrachten mee om jezelf thuis verder te ontwikkelen.


Cursussen en workshops
Algemene muzikale vorming voor kinderen. Voor de kinderen uit de groepen 1+2 & 3+4 van de basisschool,  wordt de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) gegeven. AMV laat de kinderen kennismaken met alle facetten van muziek maken. Ze zingen, luisteren naar muziek, krijgen wat mee over de muziektheorie en het lezen van noten en maken zelf muziek. In deze cursus breng ik jonge kinderen spelenderwijs in contact met muziek in de breedste zin van het woord. AMV is een goede manier om te zien of uw kind muzikaal is en wanneer de tijd rijp is over te stappen naar het bespelen van een instrument. De cursus bestaat uit 10 lessen van 60 minuten met 4 à 5 kinderen.
Tijdens de 10e en tevens laatste les duiken we de studio in om een opname te maken met een groeps-CD als eindresultaat.


Lessen op maat

De lessen die ik geef zijn altijd persoonlijk en op maat gemaakt voor degene die de les volgt. Zo kan je naast zanglessen ook contact opnemen voor coaching in spreken in het openbaar, stem en houding, auditietraining en/of podiumangst. Heb je nou andere wensen en/of vragen dan ik in de lessen, cursussen en workshops aanbied? Schroom niet en neem contact met mij op. Ik ben er van overtuigd dat we een op maat gemaakt lessenpakket kunnen creëren.

Ervaring

Ik ben een klassiek zangeres (mezzosopraan) met een grote liefde voor opera en klassieke muziek. Als uitvoerend zangeres ben ik bijvoorbeeld als soliste te vinden op concertpodia en als freelance zangeres in professionele koren, zoals het koor van Opera Vlaanderen. Liefde voor zingen is bij mij al op jonge leeftijd begonnen en hierdoor ben ik met veel muziekstijlen bekend, zoals musical, pop, jazz en kleinkunst. Dat is zelf als zangeres voorkeur geef aan het klassieke repertoire zegt absoluut niet dat mijn leerlingen deze voorkeur moeten delen. Omdat ik zelf klassiek geschoold ben is de techniek die ik mijn leerlingen leer ook klassiek, maar deze scholing is goed toe te passen op de andere genres.

Wat voor mij het lesgeven zo bijzonder maakt is dat iedereen een eigen stem heeft met zijn eigen unieke klank. Met wat tips en aanmoediging van een fijne docent kan iedereen naar mijn idee leren zingen. Ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen een geschikte lesmethode en repertoire te vinden is en ik ga als zangdocente graag deze uitdaging aan. Het maakt daarom niets uit of je op jonge leeftijd begint met zingen of wanneer je wat ouder bent. Het belangrijkste is om met veel plezier je eigen stem te ontdekken en deze te ontwikkelen op een manier die het beste bij jou past. Ik heb altijd veel bewondering voor instrumentalisten en de liefde die mensen voor hun instrument koesteren. Het mooie aan de stem vind ik dat het jouw eigen instrument is en dit maakt het beheersen van dit instrument zo persoonlijk. Terwijl jezelf als mens opgroeit, jezelf ontwikkelt en langzaam ouder wordt verandert je stem voortdurend mee. Met je stem als instrument ben je eigenlijk nooit uitgeleerd en ligt er een wonderlijke wereld vol ontdekkingen voor je.

Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn Master opleiding (Muziektheater Klassiek) aan Fontys Hogeschool voor de kunsten. Tevens heb ik op dit conservatorium mijn Bachelor diploma cum laude in ontvangst mogen nemen, afstuderend in de rol van Dinah in de shortopera Trouble in Tahiti van Leonard Bernstein. Van kleins af aan heb ik op jeugdtheaterscholen gezeten en diverse dans, zang en acteerlessen gevolgd. Na mijn middelbareschooltijd in een speciale theaterklas ben ik doorgestroomd naar de acteursopleiding in Rotterdam, waar ik succesvol mijn diploma heb behaald. Tijdens deze opleiding kwam mijn liefde voor opera steeds meer naar de voorgrond met een conservatoriumstudie als gevolg.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 35€/u
Tarief voor 5 lesuren : 185€
Tarief voor 10 lesuren : 360€
Lessen aangeboden door Jessica
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Zingen
 • Muziekles voor jonge kinderen
 • Stemcoach
 • Klassieke zang
 • Opera zingen
 • Jazz zingen
Niveaus
 • Alle niveaus

De 3 beoordelingen over Jessica
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.

3 aanbevelingen

B
Bregje

Ik vind Jessica een enorm fijne zang docent omdat ze echt goed in gaat op de technische onderliggende oorzaken van imperfecties waardoor het makkelijker is om je te herpakken, fijn dat ze hier zo veel verstand van heeft. Ook is ze heel lief en kan je haar echt vertrouwen, zo is het dus echt een comfortabele sfeer en is er gewoon ruimte om fouten te maken. Ik leer enorm veel van jessica en ik zou haar zeker aanraden!! :)

W
Wilma

Ik ben iemand die niet durfde te zingen. Een beetje jaloers op al die mensen die zomaar allerlei liedjes mee zingen. Overal en nergens.
Inmiddels ben ik al ouder,Maar door de Corona tijd zag ik juist de kans om via face time toch zang lessen te gaan proberen.
Jessica , Heeft mij op een professionele rustige en enthousiaste manier de tips en trix geleerd.
En mijn angst leren overwinnen. Om zomaar eens te zingen.
Zeker in deze tijd zorg ik dat ik met zingen mijn dagen gezelliger door kom nu je nergens naar toe mag.
Het plezier in de diverse stijlen van musical , modern , en zelfs opera vind ik erg leuk.
Ik vind zelfs de toonladder zingen geen probleem en hoor zelf al welke noot niet in het rijtje past. Dus vals zingen is er niet meer bij. Wel blijven oefenen natuurlijk anders haalt je stem net niet die ene toon die je zo graag wilde halen voor dat ene lied.
Jessica is erg positief en ik hoop nog veel van haar te blijven leren.
Wilma Lecomte

E
Esmee

Jessica is echt een super docent. Ze voelt je heel goed aan en weet precies waar je op dat moment aan toe bent. Ze heeft altijd de beste uitleg en metaforen paraat die me altijd zijn bijgebleven!

Vergelijkbare leraren

Zingen in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Muziekles voor jonge kinderen. Leren is geen probleem meer, Stemcoach toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Klassieke zang is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Tilburg
Online or private piano lessons from Master Graduate in classical piano and jazz.
20€
Ioannis
1e les gratis!

What I teach my students is not only the correct reading of the score, emphasis on the dynamics, the colours, the correct...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Oisterwijk
Gitaarles, alle stijlen, gediplomeerd, online, fysiek, uitgaand van je intrinsieke motivatie!
36€
Popwise
1e les gratis!

Wij werken vanuit de intrinsiek motivatie, binnen alle leeftijden. We kijken naar wie tegenover ons zit, wat de behoeftes...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Den Haag
Afgestudeerd Fontys muziektheater, geeft musical/ pop/ klassiek zangles aan beginners en gevorderden.
35€
Inger
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

In mijn lessen kijk ik naar wat jij graag zou willen zingen. Jij kiest een nummer en daar baseer ik mijn lessen op. We...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Een Operazangeres Afgestudeerd in Syrië en in Amsterdam geeft Zangles in Amsterdam (Opera & Arabische zang)
40€
Mireille
 • (9 beoordelingen)

In mijn lessen, zullen we werken aan het opbouwen van een sterke zang techniek, en zullen we samen ontwikkelen een plan dat...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Eindhoven
Music lessons in Eindhoven - Piano, Harpsichord, Musical Expression, Music Theory, Music Reading
45€
Catarina
 • (8 beoordelingen)
1e les gratis!

I have more than eight years of experience in teaching piano, harpsichord, keyboard and musical expression and theory to...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Discover the enriching sound of the viola!! Open to all ages and levels!
33€
Phaedra
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Lessons available in English, (basic) Dutch and Greek. I believe that the student's needs are priority. My goal is to...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Afgestudeerd conservatorium drummer helpt jouw graag met lessen: muziektheorie/compositie, pianoles, drumles, gitaarles, muziekgeschiedenis.  Van 5 jaar tot 100 jaar!
30€
Jonas
1e les gratis!

Ik denk dat iedere leerling uniek is, samen gaan we kijken welke manier van leren het beste bij je past. Ook hangt dit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Gemert
Herman Brood academie alumni: vocal/songwriter/music/persoonlijk ontwikkelingscoach voor beginners en ervaren liefhebbers!
40€
Jaycee
 • (6 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn lessen zijn bedoeld voor beginners én gevorderden, dus iedereen kan zich bij mij melden voor een proefles. Ik richt...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
18-jarige zangeres Rosa van Bommel geeft zangles voor iedereen! (jong, oud, beginner, gevorderd)
30€
Rosa
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven bestaat uit het beste uit jezelf halen. Door middel van drie kernpunten, ofwel mijn Pit-techniek...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Den Haag
Ukulele of cuatro muziekles van toekomstige student 'Docent Muziek' aan huis of op eigen locatie.
15€
Whitney
 • (5 beoordelingen)
1e les gratis!

Structuur en organisatie vind ik erg belangrijk, dus elke les zal goed gepland zijn van tevoren. Ook kan ik spreadsheets of...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zoetermeer
Ex-conservatorium Zang-student, getraind in het geven van vocalcoaching en zanglessen. Zowel thuis als op locatie.
25€
Margot
 • (5 beoordelingen)
1e les gratis!

Nadat ik kennis heb gemaakt met mijn leerlingen, en het heb gehad over de persoonlijke voorkeuren, doelen en ervaringen,...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Eindhoven
Onderwijs Asssistent en cabaretier geeft op een creativie en moderne manier muziek/theaterles aan ECHT iedereen!
22€
Kai
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik pas me vaak aan op de manier hoe de leerling leert. Een eigen tempo met een gestructureerd les idee. We stellen doelen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Purmerend
Vierdejaars studente van de Universitaire pabo, 13 jaar lang blokfluitles gehad, daarnaast ook pianoles gevolgd.
17€
Iris
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik start mijn lessen door kennis van vorige lessen op te halen. Vervolgens leg ik het onderwerp van de nieuwe les uit....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
West End performer teaches all-levels, Singing and Vocal Performance in Amsterdam Centrum
50€
Matias
 • (5 beoordelingen)
1e les gratis!

Door verschillende oefeningen geef ik de student de mogelijkheid om de controle over hun stem te nemen. Samen werken we aan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Den Haag
Piano Lessons in The Hague. The first lesson is for free!
33€
Imanol
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

I am from the north of Spain, and I am currently studying at the Royal Conservatory of The Hague. I finished my Bachelor at...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
Afgestudeerde mbo theater geeft jou gitaar- zang en pianoles op locatie of bij docent thuis
25€
Lisa
1e les gratis!

De manier waarop ik lesgeef is voornamelijk op muzikaliteit en creativiteit. We gaan meteen liedjes instuderen, zonder al te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Maastricht
HOBO/OBOE, MUSIC THEORY and PIANO lessons from certificated teacher and oboist in Maastricht
25€
Serol
1e les gratis!

Students of every age are welcome to my Oboe Class. I can teach every genre of music such as playing movie music with oboe,...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar Niet beschikbaar 35€
5 uur Niet beschikbaar Niet beschikbaar 175€
10 uur Niet beschikbaar Niet beschikbaar 350€
Boek een les