Homepagina
Lessen geven
Rotterdam 
Rotterdam 
 • (9 beoordelingen)
E
Eva
« Perfect! Tom legt goed en rustig uit, en laat zijn leerlingen vooral zelf... Lees meer »
E
Eva
« Perfect! Tom legt goed en rustig uit, en laat zijn leerlingen vooral zelf nadenken. Hij was bereid om extra tijd vrij te maken als dat nodig was, ook als hij het zelf heel druk had. Tom is heel betrokken, maakt makkelijk contact met de leerlingen, en zorgt ervoor dat ze het vak weer leuk(er) gaan vinden. Een uitstekende bijlesdocent! »
15€/u
Helaas is deze leraar onbeschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 5u
Lessen aangeboden door Tom
 • Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
 • Wiskunde
 • Rekenen
 • Wiskunde B
 • Natuurkunde
 • Statistiek
 • Examentraining Wiskunde B/D
Niveaus
 • Alle niveaus

WO student met 8 jaar bijles ervaring biedt bijles in alle bèta vakken + Engels en Economie aan op eindexamenniveau

Methodologie

Lesgeven doe ik op verschillende manieren die erg af hangen van de leerling. Mijn doel is het achterhalen van de connecties binnen een vak waar een leerling vast loopt. Vaak zijn dit kleine dingen die mentaal in elkaar moeten klikken om iets groters te snappen. Natuurlijk zijn er ook leerlingen die veel algemenere bijles nodig hebben omdat alles bijgeschaafd moet worden. Dan probeer ik veel opgaven te behandelen omdat ik uit ervaring weet dat iedereen leert door te doen. In combinatie met uitleg tijdens en na de opgaven zorgen deze ervoor dat iedereen grote stappen kan zetten in het vak waar ze moeite mee hebben.

Ervaring

Op dit moment heb ik mijn Master afgerond aan de Rotterdam School of Management (Global Business and Sustainability). Hiervoor heb ik mijn bachelor gedaan in Maastricht (Liberal Arts and Sciences). Sinds de tweede klas van de middelbare school geef ik individuele bijles. Via Studiekring, Studentsplus en Check5 heb ik de afgelopen veel ervaring opgedaan. Alle vakken waarin ik bijles geef heb ik minimaal zelf op VWO niveau met een 8 afgerond.

Tarieven

Reiskosten : 5€
Tarief voor lessen via de webcam : 15€/u

Specificaties

Leerlingen kunnen tot 48 uur van tevoren afzeggen zonder zonder consequenties. Tussen 48 en 24 uur betalen ze de helft van de bijles en minder dan 24 uur van tevoren wordt de hele bijles in rekening gebracht.

Lessen aangeboden door Tom
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Wiskunde
 • Rekenen
 • Wiskunde B
 • Natuurkunde
 • Statistiek
 • Examentraining Wiskunde B/D
Niveaus
 • Alle niveaus

Tom's achtergrond

In de onderbouw ben ik begonnen met bijles geven op mijn eigen middelbare school. Toen ik hier positieve reacties op kreeg heb ik me aangemeld bij verschillende bijlesbedrijven. Zij hebben me veel geleerd met betrekking tot de structuur van bijles en het luisteren naar leerlingen. Sinds kort geef ik freelance bijles, omdat het niet terecht is dat bijlesbedrijven een groot percentage van het geld dat de leerling betaalt opeisen. Naast deze freelance bijles werk ik voor Match, een project in Maastricht dat gratis bijles verzorgt voor jongeren van kansarme families die geen bijles kunnen betalen.
Ik ben cum laude geslaagd van het Stedelijk Gymnasium Breda en sinds kort ook cum laude van mijn Master, waardoor ik genoeg vakkennis heb om op ieder middelbaar niveau bijles te geven. Deze kennis onderhoud ik ook door regelmatig bijles te geven aan verschillende niveaus.

De 9 beoordelingen over Tom
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
E
Eva

Perfect! Tom legt goed en rustig uit, en laat zijn leerlingen vooral zelf nadenken. Hij was bereid om extra tijd vrij te maken als dat nodig was, ook als hij het zelf heel druk had. Tom is heel betrokken, maakt makkelijk contact met de leerlingen, en zorgt ervoor dat ze het vak weer leuk(er) gaan vinden. Een uitstekende bijlesdocent!

J
Joyce

Perfect! Tom heeft met veel geduld en op een positieve manier in een korte tijd veel kunnen betekenen. Mijn zoon heeft veel geleerd en is zelfs wiskunde leuker gaan vinden.

B
Bram

Perfect! Tom geeft een duidelijke uitleg, prettig in contact en laat je na zijn uitleg in eigen woorden terug vertalen hoe de statistiek berekend moet worden. Echt een aanrader!

B
Bobby

Perfect! Tom heeft mij op een zeer fijne manier geholpen. Als Tom merkt aan je dat je het niet snapt ook al zeg je dat je het wel snapt gaat hij er dieper op in. Hij laat het niet los totdat hij zeker weet dat je het begrijpt. Tom staat altijd open voor vragen en luistert naar jou opmerking. Hij houd rekening met de punten die jij fijn of minder fijn vind.

Nogmaals, Tom heeft mij super goed geholpen en zou hem bij iedereen aanbevelen!

F
Ferda

Perfect! Tom heeft mij bijles gegeven voor de vwo-vakken wiskunde b en natuurkunde. Ik heb deze tijd als erg fijn ervaren. Hij weet snel waar opgaven over gaan en zorgt ervoor dat je de stof ook echt begrijpt. Hij legt geduldig vragen uit, ook al begrijp je het niet in één keer. Tom is een aanrader! Je zult zeker verbetering zien in je cijfers!

B
Baret

Perfect! Tom is een erg prettige persoon,legt alles rustig uit. Als onze zoon het de eerste keer niet begrijpt, legt Tom het nog een keer uit op een andere manier.Wij kunnen Tom van harte aanbevelen !

J
Janna

Perfect! Wij kennen Tom alleen digitaal ;) Volgens mijn dochter legt hij goed en rustig uit. Ze begrijpt Sk en Na een stuk beter. Bovendien is hij aardig en duidelijk begaan met de leerling. Wij raden hem zeker aan! (Moeder van)

Reactie van Tom

Komt afspraken na, fijne persoonlijkheid.

J
Jules

Perfect! Ik vond het echt erg fijn om met Tom te werken. Toen ik er voor het eerst kwam hebben we besproken wat mijn doel was en hoe ik dat zou bereiken en ik heb het gevoel dat we daar samen naar toe hebben gewerkt. Het was altijd wel werken, maar dat voelde niet echt zo omdat hij als er iets misging altijd kon helpen en het duidelijk kon uitleggen. Ik heb ook echt gemerkt dat er een verbetering zat in hoe ik Wiskunde B begreep aan het einde van de lessen en ook hoe snel en hoe makkelijk ik sommen maakte. Ik heb nu mijn Wiskunde toets achter de rug en heb het gevoel dat er zeker een stijgende lijn in zit vergeleken met vorige periode en dit is mede door Tom. Ik zou hem zeker aanraden!

I
Indy

Perfect! Tom geeft erg fijne lessen, hij legt alles rustig en op een duidelijke manier uit.
Zoek jij nog iemand die jou kan helpen met bijvoorbeeld wiskunde, dan zou ik zeker een les bij Tom inplannen, hij zal jou goed op weg kunnen helpen.

Interview met Tom

VRAAG 01 | 08
1) Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Tom — Het onderwerp is minder belangrijk voor me dan het lesgeven zelf. Ik heb ook voetbaltraining gegeven bijvoorbeeld. Dit was in groepen, maar de centrale gedachte van het lesgeven blijft. Privéles heeft als voordeel dat persoonlijke aandacht centraal staat. Wanneer je les krijgt in een klas is er nu eenmaal geen ruimte om al je vragen te bespreken. De blijdschap van leerlingen die door de bijles voor de eerste keer met een nieuw perspectief naar de stof kunnen kijken doet me goed.
VRAAG 02 | 08
2) Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Tom — Ik ben geïnteresseerd in ontzettend veel dingen en praat graag over van alles. Wat betreft de vakken waarin ik les geef probeer ik vooral leerlingen het grote plaatje te laten zien en zo hun eigen interesse te ontwikkelen. Vakken bestaan niet los van elkaar ook al lijkt dat op de middelbare school soms wel zo. Misschien wil iemand rechten studeren en die vraagt zich dan af waar wiskunde toch goed voor is. Door te praten over de rol van wiskunde in de wereld en de algemene capaciteit voor logisch nadenken die bij een rechten studie ontzettend belangrijk is, wordt het vak een stuk interessanter. Er zijn er natuurlijk nog steeds vakken die niet bovenaan iemands lijstje staan en dat mag ook!
VRAAG 03 | 08
3) Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Tom — Dat is een goede vraag! Ik heb niet één groot voorbeeld. Wel ben ik in mijn leven ontzettend veel leraren tegengekomen die inspirerend zijn en de verbinding in een klaslokaal op zoeken. Ik heb veel respect voor deze aanpak: die zorgt voor betere lessen voor de hele klas. Daarnaast heb ik een passie voor duurzaamheid en bewonder ik mensen die nieuwe inzichten produceren op dit gebied. Mijn favoriete schrijver is Naomi Klein: zij heeft een aantal boeken over duurzaamheid geschreven die mijn perspectief op de wereld hebben veranderd.
VRAAG 04 | 08
4) Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Tom — Een expert 😊 Nou, ik ben zeker geen expert op mijn vak. Een expert in scheikunde om maar een voorbeeld te noemen heeft dit gestudeerd en probeert elke dag beter te worden in dit vakgebied. Ik heb zelf geen van de vakken waarin ik les geef gekozen voor mijn bachelor of master. Mijn expertise ligt in die zin bij de relatie tussen duurzaamheid en het bedrijfsleven. Maar je hoeft ook zeker geen expert te zijn binnen de vakken waarin je les geeft! Ik begrijp de stof die ik uitleg erg goed en mijn kwaliteiten liggen vooral bij het vinden van een connectie met de leerling. Leraren op de middelbare school zijn experts, maar dat betekent niet dat ze het altijd het beste uit kunnen leggen (omdat ze voor een klas staan met een heleboel leerlingen met verschillende manieren van denken). Ik zou mezelf een expert op het gebied van uitleggen noemen.
VRAAG 05 | 08
5) Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Tom — In mijn eigen schooltijd heb ik jaren gehad waarin ik het moeilijk vond om aan de slag te gaan met mijn huiswerk. Iedereen heeft daar vaste een beetje moeite mee, maar bij mij was het wel heel erg. Ik voelde geen connectie met de uitleg van leraren en had het gevoel dat ik niet als individu werd gezien. Ik hield van wiskunde, maar gewoon niet altijd van de wiskunde uit het boek. Hetzelfde gold voor de meeste andere vakken. Als ik terug kijk kan ik zien hoe veel vrijheid studeren mij heeft geboden om achter mijn eigen interesses na te jagen, maar ook hoe belangrijk de basis is die de middelbare school me daarvoor heeft gegeven. Door deze ervaring kan ik anderen helpen hun passie te ontdekken en deze te linken aan de vakken op de middelbare school.
VRAAG 06 | 08
6) Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Tom — Dan maak ik mijn antwoord op de vorige vraag hier af. Ik vond het erg lastig om aan de slag te gaan met school. Daar hebben twee dingen in geholpen. Als eerste de realisatie dat ik een heleboel kan doen om vakken leuker te maken voor mezelf en dat leraren vaak open staan om samen op een andere manier naar de stof te kijken. Het tweede punt is wat minder geschikt om aan de slag te gaan, maar wel een belangrijke realisatie: ik ben ook gegroeid als mens en kon de lesstof beter in perspectief plaatsen waardoor mijn motivatie toenam. Toen dit gebeurde werd ik ook beter in vakken en dat maakte ze een stuk leuker!
VRAAG 07 | 08
7) Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).
Tom — Ik ben gepassioneerd over een heleboel dingen. Mensen staan centraal in mijn leven en ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke aandacht essentieel is voor effectief en inspirerend lesgeven. Als ik passies wat breder pak dan houd ik van sporten (wielrennen, squashen, voetballen, hardlopen), lezen (nu veel non-fictie, maar ik wil snel weer aan een verhaal beginnen!), reizen (ik ben twee keer op uitwisseling geweest naar Canada en Engeland), duurzaamheid (en eerlijkheid die daar voor mij bij hoort) en het begrijpen van andere mensen (het maakt me blij om de wereld door de ogen van iemand anders te bekijken).
VRAAG 08 | 08
8) Wat maakt jou een Superprof?
Tom — Ik pas mijn lessen aan op de leerling. Het verschilt zo ontzettend per persoon wat een goede manier van lesgeven is. De een is moeilijk te motiveren, de ander bekijkt de stof vanuit een verkeerd perspectief en nog iemand anders heeft moeite met begrijpend lezen wat zich vertaalt naar andere vakken. Iedereen is verschillend en tot nu toe is het me altijd gelukt om samen tot een oplossing te komen 😊

Vergelijkbare leraren

Wiskunde in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Rekenen. Leren is geen probleem meer, Wiskunde B toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Natuurkunde is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Rotterdam
Wiskunde
Deskundige in het onderwijs
TU Delft student 
Bijles
Huiswerkbegeleiding
Rotterdam en Omliggende omgeving
23€
Paul
 • (21 beoordelingen)
1e les gratis!

Filosofie Bij het geven van bijles is het belangrijk dat de docent zich houdt aan een stappenplan. Het is essentieel dat dit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Bijles Wiskunde en Natuurkunde; WO student Econometrie en operationele research Erasmus Universiteit Rotterdam
25€
Koen
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is het bekijken van de vragen van leerlingen en hoe zij de oplossing zelf zouden kunnen vinden....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Rotterdam
WO student econometrie/economie (summa cum laude geslaagd) geeft bijles aan middelbare scholieren.
25€
Alexander
 • (5 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is gebaseerd op begrip. Bij bètavakken is het essentieel dat leerlingen de stof goed doorgronden....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Natuurkunde Deskundige in het onderwijs geeft Bijles en Huiswerkbegeleiding TU Delft student geeft Fysiek en Online onderwijs
23€
Paul
 • (13 beoordelingen)
1e les gratis!

Filosofie Bij het geven van bijles is het belangrijk dat de docent zich houdt aan een stappenplan. Het is essentieel dat dit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Student econometrie en economie geeft SE voorbereiding aan VWO/HAVO leerlingen in meerdere vakken
25€
Alexander
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is gebaseerd op begrip. Bij bètavakken is het essentieel dat leerlingen de stof goed doorgronden....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Studente aan Universiteit van Amsterdam die via online methoden bijles kan geven in WisB en Natuurkunde. Geschikt voor middelbare scholieren
17€
Julie
1e les gratis!

In een les zullen we eerst gaan kijken waar het probleem zit bij de leerling. Dit kunnen simpele dingen zijn die niet goed...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
WO studente dubbelstudie Economie en Rechten geeft bijles wiskunde op middelbaar school niveau.
15€
Lian
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is simpel: we gaan eerst door de huiswerkopdrachten heen en kijken waar de aandachtspunten zitten...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Student bedrijfskunde aan de Erasmus. Wiskunde afgerond met een 9.1. Ik zou graag jullie helpen met jullie wiskunde problemen, want voor elk probleem is er een oplossing:)
14€
Levin
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven, is vooral zoveel mogelijk opdrachten te maken. Wiskunde is een vak, waarin je niet alleen genoeg...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
WO student economie toch ook nog veel passie voor het vak natuurkunde
18€
Pim
1e les gratis!

Het liefst neem ik van te voren de te behandelen stof nog even door om daardoor zo goed mogelijk te kunnen helpen. Heel veel...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
WO student Econometrie geeft les in wiskunde, natuurkunde, informatica of economie voor middelbare scholieren en bachelor studenten. Ik sta ook open voor andere vakken. Zelf cum laude geslaagd op de m
20€
Pita
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

De manier waarop ik les geef verschilt per persoon. Meestal bestaat een les uit een afwisseling van uitleggen, oefenopdracht...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
MBO student geeft rekenles vanaf groep 3 tot groep 7 en 8
25€
Miriam
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op waar de kinderen moeite mee hebben. Zij kunnen vrij zelf aangeven wat zij extra willen oefenen of...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Master student Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft Wiskunde B bijles
15€
Daniël
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Het belangrijkste aan een goede leeromgeving is, is dat de leerling zich op zijn of haar gemak voelt. Om zo een sfeer te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
WO student Economie en Bedrijfseconomie geeft privéles tot en met vwo niveau in en rond Rotterdam
19€
Bram
1e les gratis!

Bijlessen met mij beginnen met samen analyseren hoe je tot nu toe gewend bent te studeren, om te kijken of het probleem daar...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
WO student bedrijfskunde en recht geeft bijles in wiskunde, natuurkunde scheikunde en economie aan VWO en HAVO leerlingen
20€
Anne
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Mijn uitleggen zijn duidelijk en nuttig, ik kan goed persoonlijke vragen beantwoorden en pas mijn lessen aan op het niveau...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Derdejaars technische bedrijfskunde student, vier jaar lang bijlesdocent & zeilinstructeur. Ik ben rustig en bewaar het overzicht tijdens mijn lessen.
20€
Dees
1e les gratis!

Ik pas mijn lessen aan op mijn leerlingen. Ik houd ten allen tijde een vaste structuur die het best past bij de leerling...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Studente Economie & Bedrijfskunde en Fiscale Economie geeft wiskunde (A) bijles met enthousiasme!
17€
Eva
1e les gratis!

Ik pas mijn manier van lesgeven aan op het niveau, persoonlijkheid en behoeften van de leerling. Door mijn ruime ervaring...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Studente Rechtsgeleerdheid geeft bijles in de vakken Wiskunde A, Duits, Geschiedenis, Nederlands en Engels én aan leerlingen van de basisschool!
15€
Mine
1e les gratis!

Ik heb een gevarieerde vorm van les geven. Deze vorm wordt bepaald aan de hand van de leerling. Ik hanteer dan ook de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 15€ 20€ 15€
Helaas is deze leraar onbeschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.