Homepagina
Lessen geven
Leiden 
Leiden 
 • (4 beoordelingen)
J
Jitske
« Hugo is een fijne leraar die alles geduldig en zo nodig op... Lees meer »
J
Jitske
« Hugo is een fijne leraar die alles geduldig en zo nodig op verschillende manieren uitlegt. Ook in de corona-tijd heeft hij me goed geholpen en ik ben uiteindelijk geslaagd met een mooie 7 op mijn eindlijst! »
17€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 2u
Lessen aangeboden door Hugo
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Natuurkunde
 • Scheikunde (Chemie)
 • NaSk (Natuur Scheikunde)
 • Examentraining Natuurkunde
 • Examentraining Scheikunde
Niveaus
 • Alle niveaus

WO student en ervaren bijlesdocent in Natuurkunde, Scheikunde en NASK (in Leiden en omgeving)

Methodologie

Ik bespreek meestal de problemen die zijn opgetreden bij het huiswerk maken. Ik geef extra uitleg met bijpassende voorbeelden en maak een som met de leerling samen. Vervolgens laat ik het de leerling zelf proberen om te kijken of het nu wel lukt. Loopt hij/zij weer vast dan probeer ik ze eerst met hints verder te helpen, zodat ze beetje bij beetje zelf de gedachte gang begrijpen. Uiteindelijk laat ik ze dan een som helemaal zelf maken om te kijken of ze het echt begrijpen.

Ervaring

Ik ben Hugo Wagenaar 20 jaar en studeer Economie aan de Universiteit. Voor Natuurkunde en Scheikunde (en Economie en Wiskunde A&B) geef ik met veel plezier al meer dan 5 jaar bijles. Ik vind het leuk om de leerling verder te helpen en om ervoor te zorgen dat hij of zij betere cijfers gaat halen. Normaal gesproken geef ik individuele bijles, maar heb nu ook al twee keer een examentraining gegeven (voor economie) aan een groep (van 7 leerlingen). Alle formaten zijn dus (in overleg) mogelijk.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 17€/u

Specificaties

Het liefst bij mij thuis. Is dat niet mogelijk/heeft dat niet de voorkeur dan zou ik ook naar een gewenst adres kunnen komen. Hiervoor zou ik dan graag een reistijd kostenvergoeding afspreken.

Lessen aangeboden door Hugo
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Natuurkunde
 • Scheikunde (Chemie)
 • NaSk (Natuur Scheikunde)
 • Examentraining Natuurkunde
 • Examentraining Scheikunde
Niveaus
 • Alle niveaus

Hugo's achtergrond

Op de middelbare heb ik voor Wiskunde en Economie vervroegd eindexamen gedaan in 5 VWO als enige uit mijn leerjaar (ik had ook de keuze uit Natuurkunde of Scheikunde doen omdat deze vakken mij ook gemakkelijk afgingen). Nu studeer ik Economie op de Universiteit en op dit moment sta ik gemiddeld (van alle vakken) een 8 afgerond.

De 4 beoordelingen over Hugo
 • 4.8/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.

4 aanbevelingen

J
Jitske

Hugo is een fijne leraar die alles geduldig en zo nodig op verschillende manieren uitlegt. Ook in de corona-tijd heeft hij me goed geholpen en ik ben uiteindelijk geslaagd met een mooie 7 op mijn eindlijst!

C
Corrie

Hugo is een intelligente en vooral betrouwbare jongen. Hij blinkt uit in bèta vakken. Talen zijn niet zijn sterke kant. Hij heeft didactische vaardigheden; kan heel goed uitleggen. Daarnaast is hij ook duidelijk: gemaakte afspraken over huiswerk moeten wel gedaan worden om gewenste resultaten te bereiken. Hij heeft al meerdere leerlingen geholpen aan een hoger cijfer. Een aanrader!

L
Lisanne

Hugo kan op een duidelijke manier dingen overbrengen en is erg geduldig. Hij weet waar hij het over heeft en het contact was ook goed.

F
Flore

Ik heb een tijdje bijles gehad van Hugo, eerst alleen voor wiskunde maar toen dat goed ging heeft hij me ook nog bijles gegeven voor andere vakken. Hugo kan bijna altijd en reageert snel, altijd handig. Hij heeft me heel goed geholpen en ik kan hem zeker aanraden!

Interview met Hugo

VRAAG 01 | 08
Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Hugo — Scheikunde en Natuurkunde kreeg ik beide gecombineerd (NASK) in voor het eerst in 2 VWO. Al vrij snel kwam ik erachter dat ik beide vakken wel interessant vond. Hoe je gebeurtenissen in de natuur als bv eb en vloed of bliksem heel logisch kunt verklaren met behulp van natuurkunde, maakte het voor mij een zeer interessant vak. Voor Scheikunde kwam dit doordat je op een hele andere manier naar alles gaat kijken. Je leert dat letterlijk alles uit hele kleine deeltjes bestaat die allemaal uniek zijn, dat is toch wel heel bijzonder vind ik.
VRAAG 02 | 08
Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Hugo — Zoals ik hiervoor zei: scheikunde gaat eigenlijk over dat alles bestaat uit kleine deeltjes met bepaalde eigenschappen. Het interessantste vind ik hoe deze ontiegelijk kleine deeltjes allemaal zo anders kunnen reageren met elkaar. En hoe mensen deze voor het oog niet zichtbare deeltjes hebben ontdekt, is heel erg bijzonder vind ik. Natuurkunde de naam zegt het al: het beschrijft hoe alles in de natuur/op deze wereld werkt. Hoe wij bv allemaal op de aarde blijven staan door de zwaartekracht, of hoe het kan dat het hier dag en nacht is door het draaien en bewegen van de aarde tov de zon. Ik vind het heel interessant dat dit en meer dus verklaart kan worden met behulp van natuurkunde.
VRAAG 03 | 08
Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Hugo — Mijn docent Natuurkunde was een bijzondere man die werkelijk een genie was. Hij gaf voordat hij Natuurkunde op mijn middelbare school gaf op de uni les. Hij was daar gestopt omdat die vond dat de natuurkunde basis die leerlingen kregen op de middelbare niet goed genoeg was. Hij maakt zelf de boeken en opdrachten om het zo goed en interessant mogelijk uit te leggen, heel uniek voor een docent. Hij kon ook altijd helpen met elke vraag (ook al waren die vragen buiten de stof) en dit alles maakt dat hem de beste natuurkunde docent die er kan zijn.
VRAAG 04 | 08
Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Hugo — Om goed te zijn in Natuurkunde en Scheikunde is het belangrijk goed abstract te kunnen denken. Dan kan je je bv veel beter voorstellen waarom dingen op een bepaalde manier werken. Veel oefenen werkt in ieder geval om er (nog) beter in te worden. Maar dat is eigenlijk met alles in je leven: hoe meer je oefent, hoe beter het gaat. Maar je moet niet alleen de kennis bezitten, je moet het ook goed over kunnen brengen. Wat als docent belangrijk is, is dat je rustig blijft kijken waar de knelpunten zitten voor de leerlingen en dit goed uitlegt. Merk je dat dit niet goed overkomt dan herhaal je het of probeert het op een andere manier uit te leggen.
VRAAG 05 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Hugo — De keren dat leerlingen trots vertelde dat ze nu wel een mooi cijfer voor hun toets gehaald hadden. Recentelijk had een leerling eerst (voordat ze bijles had) voor een toets over alle stof van 4 en 5 VWO een 4,5 gehaald. Nu had ze voor de afsluitende toets die over alle stof van 4 tm 6 VWO ging een 7 gehaald. Of dat je van een ouder hoort dat een leerling van alle bijlesdocenten mij het fijnste vond. Zulke vooruitgang of complimenten zijn natuurlijk altijd heel leuk om te horen.
VRAAG 06 | 08
Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Hugo — Op de middelbare school gingen Nederlands en Engels mij niet goed af. Het werkt natuurlijk ook niet mee dat ik dyslectisch ben. Dit betekende dat ik voor die vakken meer moest doen dan dat ik gewend was. En da's moeilijk, want als je er niet goed in bent, is er veel tijd in stoppen ook niet altijd even leuk. Maar het heeft gewerkt. Uiteindelijk heb ik voor zowel het school- en eindexamen voldoendes gehaald.
VRAAG 07 | 08
Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).
Hugo — Ik heb veel passies in mijn leven. Lekker eten doe ik heel graag. Voor goede sushi kan je mij 's nachts wakker maken! Ik probeer zoveel mogelijk gezond te eten en ben weer vaak te vinden in de sportschool. Daarnaast spreek ik graag met mijn vrienden af. Het belangrijkste is dat ik doe wat ik leuk vind en waar ik gelukkig van word zodat ik altijd tevreden kan terugkijken.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een Superprof? (behalve het beantwoorden van deze vragen)
Hugo — Ik ben een gemotiveerde bijlesdocent die beschikt over goede kennis van zaken en die als doel heeft om samen met de leerling te zorgen dat hij of zij de stof (beter) gaat begrijpen en daardoor mooie resultaten kan behalen.

Vergelijkbare leraren

Natuurkunde in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Scheikunde (Chemie). Leren is geen probleem meer, NaSk (Natuur Scheikunde) toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Examentraining Natuurkunde is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Leiden
Privéles exacte vakken van student aan de TU Delft (Natuurkunde, biologie, scheikunde en wiskunde)
15€
Giordan
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeving is door eerst uitleg te geven over een bepaald (of meerdere) onderwerp(en). Daarna wordt de stof...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
WO student natuurkunde (TU Delft), geeft bijles natuurkunde en wiskunde (B) voor middelbare scholieren.
20€
Thijmen
1e les gratis!

Wanneer ik les geef probeer ik stapsgewijs door de opgegeven opdrachten te gaan zodat die niet nog daarna gemaakt hoeven te...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Leiden
WO student geneeskunde geeft bijles in wiskunde B / rekenen op basisschool en middelbare school VMBO, HAVO en VWO niveau
15€
Janique
1e les gratis!

Ik probeer de lessen interactief te maken en ze te koppelen aan de realiteit. Verder probeer ik het makkelijk te maken door...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
Masterstudent voor begeleidende lessen in de natuurwetenschappen voor basisschool en VO leerlingen.
15€
Matthias
1e les gratis!

Mijn lessen zullen gebaseerd op het pomodoro principe. Na elke 25 minuten studeren zal 5 minuten tijd zijn om even te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
WO studente Bio-Pharmaceutical Science (scheikundige biologie) geeft bijles in scheikundig relateerde vakken!
18€
Loes
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is het uit laten vinden van de leerling zelf, ik kan hem/haar een goede uitleg geven en het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
WO science studente geeft bijles op wiskundig gerelateerde vakken (wiskunde B, calculus)!
18€
Loes
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is het uit laten vinden van de leerling zelf, ik kan hem/haar een goede uitleg geven en het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
Ervaren examentrainer en Life Science student geeft Natuurkunde bijles op middelbare school niveau
15€
Olivier
1e les gratis!

Ik baseer hoe ik les geef heel erg op de behoeften van de leerling. Elke leerling heeft namelijk verschillende dingen die...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
Ervaren examentrainer en Life Science student geeft Scheikunde bijles en examentraining op middelbare school en WO bachelor niveau
15€
Olivier
1e les gratis!

Ik baseer hoe ik les geef heel erg op de behoeften van de leerling. Elke leerling heeft namelijk verschillende dingen die...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
Docent wiskunde en natuurkunde in Leiden met 34 jaar ervaring in het mbo
16€
Michel
1e les gratis!

Ik gebruik graag een mix van leermiddelen: boeken en ict. Bij de aanvang van een nieuw onderwerp is het belangrijk te peilen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiderdorp
Ervaren docent (1e graad scheikunde) geeft bijles scheikunde, nask en wiskunde aan huis (regio Leiden). Ik heb les gegeven in alle klassen (en nivo's) vmbo en klas 3 en 4 vwo.
20€
Jelle Smit
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Eerst controleer ik of de leerling de basiskennis goed beheerst. Daarna oefenen met eenvoudige opdrachten; vervolgens in...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Wassenaar
Master student scheikunde met bijles ervaring geeft les in scheikunde, natuurkunde en wiskunde B.
15€
Simon
1e les gratis!

Mijn methode van bijles geven bestaat uit een combinatie van overhoren en de leerling te helpen om zelf het probleem op te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
WO student Life Sciences and Technology geeft wiskunde, natuurkunde, biologie en scheikunde les.
18€
Erik
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven begint met het behandelen van de theorie; dat goed te begrijpen, om vervolgens praktische...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiderdorp
WO student Life Science and Technology geeft bijles in alle beta vakken en Nederlands, Engels, Duits en oud Grieks
15€
Nienke
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is om het kind eerst zoveel mogelijk zelf over een opdracht na te laten denken. Indien hij er niet...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiderdorp
BFW studentin leiden en geef op VWO(8+) niveau bijles en examen-training
20€
Lars
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik geef zowel huiswerk begeleiding als bijles. En indien extra training voor proefwerken nodig is kan ik examen training...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 17€ 17€ 17€
Boek een les