Homepagina
Lessen geven
17€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 12u
Lessen aangeboden door Michel
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Economie
 • Examentraining Economie
 • Belasting
 • Kansberekening
 • Sales
 • Financieel beheer
Niveaus
 • Alle niveaus

Sittard - sparen -beleggen - banken - verzekeren - bedrijfseconomie - rekenen

Methodologie

Ik baseer mijn lessen zoveel mogelijk met leuke praktijkvoorbeelden. Ik ga graag met mensen om, en specifiek kinderen, en wil hen graag iets leren en uitleggen. Tevens ben ik gemotiveerd om kinderen te laten samenwerken en zelf dingen te laten uitzoeken. En de leerlingen helpen om zich persoonlijk te ontwikkelen. En dat zij zich prettig voelen op school of m.b.t. een vak.

Ervaring

Ik heb met name werkervaring (zowel commercieel en administratief) in het werkveld van vastgoed en banken. Mijn praktijkervaring in het bedrijfsleven uit het arbeidsverleden kan ik tevens toepassen in de lessen of uitleg van het vak economie. Dit heb ik reeds ervaren bij eerdere stages en banen als leraar op het VMBO en HAVO. Tevens heb ik ervaring op de Bernhard Lievegoed School (tijdens stage) met lesgeven aan leerlingen van verschillende niveaus (VWO, HAVO en VMBO TL-niveau) bij elkaar in de klas. Op het Parkstad Limburg College zaten in de 3e klas basis en kader leerlingen door elkaar heen. Dan moest ik met twee verschillende boeken werken en soms ook twee verschillende onderwerpen behandelen. Dit was behoorlijk pittig aangezien de leerlingen ook nog een achterstand hadden in het lesprogramma door uitval van de economieleraar.

Tarieven

Reiskosten : 5€
Tarief voor lessen via de webcam : 3€/u
Tarief voor 5 lesuren : 805€
Tarief voor 10 lesuren : 150€
Lessen aangeboden door Michel
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Economie
 • Examentraining Economie
 • Belasting
 • Kansberekening
 • Sales
 • Financieel beheer
Niveaus
 • Alle niveaus

Michel's achtergrond

Curriculum Vitae

Persoonlijke gegevens:

Naam : Laven
Voornamen : Michel Henry François
Adres + Plaats : Meidoorn 6 ; Elsloo 6181 MP
Geboren : 29 januari 1971, te Heerlen
Burgerlijke Staat : Ongehuwd
Rijbewijs : A en B ; in bezit van auto
Telefoon : (Opgeslagen informatie) of (Opgeslagen informatie)
Email : (Opgeslagen informatie)

Persoonsprofiel: Gedreven docent die een passie heeft voor zijn vak. Uitdagingen om leerlingen zich persoonlijk te laten ontwikkelen en dat ze zich prettig en veilig voelen op een school.

Opleidingen:
2014 – 2017 Opleiding Economie leraar 2e graad Fontys Hogeschool Sittard Diploma: september 2017
2007 - 2008 Makelaardij-opleiding SVM-NIVO Diploma: april 2008
2006 NIBE: Zakelijke kredietverlening en Woningfinanciering 1
Financiële rekenkunde (ING, via Fakton)
2005 NIBE: Grondbeginselen Zakelijke kredietverlening en Balansanalyse
2002 Vastgoedbeleggingsanalyse (Postdoc.MSRE); SBV School of Real Estate in Amsterdam
1997 - 1998 NIBE: Alg. Opl. Bankbedrijf, BasisBankproducten, Sparen en Beleggen, Effectenbedrijf
Rabobank: Beleggingsfondsen , Complete opleiding voor Cliëntadviseur
1990 - 1996 Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversi¬teit Limburg: diploma: 1996
Afstudeerrichting: Organisatie
Onderwerp scriptie: mogelijkheden voor belonen met aandelenopties in Nederland
1988 - 1990 VWO Atheneum, daarvoor 5 jaar HAVO diploma: 1990


Werkervaring:
periode Bedrijf Functies
Februari 2018 Broekland College Hoensbroek Docent Economie MAVO 3 Wiskunde MAVO 1
Maart 2018 Citaverde College Heerlen Docent Wiskunde en Rekenen klas 1 en 2 VMBO
Maart 2017 - Juli 2017 Parkstad Limburg College/ Locatie Holtz Economieleraar – VMBO 3/4 Basis/Kader/TL
Okt. 2016 – Maart 2017 Bernhard Lievegoed School stage economieleraar HAVO/VWO 2-3
Maart 2016 – April 2016 Connect College Echt stage economieleraar HAVO/Gymnasium 3
Okt. 2015 – Jan. 2016 CITAVERDE College Roermond stage economieleraar VMBO 3-4
April 2015 – Mei 2015 Leeuwenborgh College Sittard korte stage economieleraar MBO 4

2015 – 2016 Woningcorporatie Servatius Medewerker verkoop / Makelaar
2015 Teleperformance Ziggo + bol.com Medewerker callcenter  Inbound
2014 Rijksdienst voor Ondernemingen Medewerker dienst regelingen
2013 Obvion Medewerker Service Centrum hypotheken
2008 – 2013 Gastouderbureau Roodkapje Accountmanager / consulent
2009 Makelaar Sittard Binnendienst/assistent makelaar (buiten)
2008 APG Investments (ABP) Medewerker Trade & Settlements
2007 Oranjewoud Medewerker WOZ-taxaties
2005 - 2006 ING Real Estate Accountmanager Finance
2000 - 2005 AZL Staf medewerker Vastgoed
1999 DSM Dealer Cashmanagement
1997 - 1999 Rabobank Cliëntadviseur


Leraar economie VMBO 3/4 Basis/Kader/TL bij Parkstad Limburg College/ Locatie Holtz
Het voorbereiden en geven van economielessen voor VMBO klassen op Basis/Kader/TL niveau in het 3e en 4e leerjaar. Er wordt gewerkt met de methode pincode. In maart en april 2017 heb ik 21 lesuren per week gehad. Tot het einde van het schooljaar 2016-2017 heb ik in totaal 11 uur per week les gegeven. Daarin geef ik ook 2 lessen per week aan de eerstejaars leerlingen in periodes van 6 weken. De onderwerpen heb ik zelf gekozen en is om leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met het vak economie. Sommige lessen bevatten veel korte videofilms waar ze naar moeten luisteren en dan vragen moeten beantwoorden. Onderwerpen zijn schaarste, welvaart, geld (en ontstaan), banken, reclame en budget/begroting maken. Tevens zit er een internetopdracht bij die ze alléén moeten maken op de computer. Tevens had ik een Kahoot Quiz gemaakt.Medewerker verkoopondersteuning en makelaar bij Servatius
Opmaken van profielen en foto’s plaatsen van panden voor website van Servatius en JeThuisHuis ; bezichtigen woningen met potentiële kopers en verkoopgesprekken ; andere klantvragen beantwoorden via telefoon of email ; opmaken van o.a. koopovereenkomsten ; contacten onderhouden met taxateurs, notarissen en kadaster ; diverse analyses m.b.t. de verkopen in het verleden en kadastrale check en logische afbakening van percelen ; verzamelen en vastleggen van huurcontracten en opbouw van huurcomponenten en ZAV-overeenkomsten.
Andere diverse werkzaamheden (ook op andere afdelingen) zoals: doorrekenen rekenmethodiek voor WWS m.b.t. de max. redelijke huurprijs ; analyse kamerverhuur-objecten en bestemmingsplannen en servicekosten en afrekeningen m.b.t. stookkosten verwerken.


Medewerker Callcenter Inbound Ziggo en Bol.com
Ziggo: Telefonisch assisteren van mensen zodat zij weer tv kunnen kijken nadat alle zenders op zwart staan door middel van het opnieuw instellen van de zenders. Mensen assisteren, middels het doorlopen van een stappenplan. Of doorverbinden met technische dienst, andere afdeling voor extra diensten of inplannen monteur.
Bol.com: Aanspreekpunt voor klanten. Diverse uiteenlopende vragen (telefonisch of via e-mail) over productinformatie en -voorraad, bestellingen en leveringen, facturatie of eventuele klachten. Tevens verkoopsignalen signaleren, focus op klantbehoud correcte administratie.Medewerker Dienst Regelingen
Het beoordelen van subsidie-aanvragen voor het ministerie van economische zaken inzake de regeling Natuur en Landschap (SNL) en beslissen of een subsidie-aanvraag voldoet aan alle Europese normeisen. Werkzaamheden zijn met name het (bijdragen aan het) behandelen van aanvragen/dossiers, het voorbereiden en inhoudelijk ondersteunen van de uitvoering van een deel van regelingen, het administratief verwerken van gegevens, dossiervorming en archivering. Het beoordelen van ingekomen informatie en het gereed maken van de aanvragen voor invoer. Samenstellen en beheren van informatie, overzichten, rapportages en dossiers. Zoals perceelgegevens intekenen. Controleren of er afwijkingen zijn t.o.v. de subsidie-aanvraag van vorige jaren. Aanmaken van herbeschikkingsbrieven als er subsidie terug moet worden betaald over voorgaande jaren. Controle of er een overlap is met andere subsidieregelingen in de landbouw en beoordelen op welke subsidie de aanvrager dan recht heeft.


Medewerker Service Centrum hypotheken
Het Service Centrum is het coördinatiepunt/de brug tussen de leveranciers van meerdere producten (hypotheken, verzekeringen, beleggingen) en de tussenpersonen. Voornaamste werkzaamheden:
telefonisch begeleiden van op het verwerkingsproces gerichte vragen van tussenpersonen en leveranciers over hypotheken, verzekeringen en beleggingsproducten ; verantwoordelijkheid nemen voor de oplossing van problemen in het verwerkingsproces van de leveranciers ; offreren van en adviseren aan tussenpersonen over combinaties van producten ; communiceren over afwijzingen hypotheekaanvragen ; hypotheekaanvragen accepteren ; signaleren van trends in vragen van tussenpersonen en het informeren hierover van accountmanagers.


Accountmanager / Consulent Gastouderopvangsubsidie bij Oma van Roodkapje:
Adviseren van gastouders en vraagouders over het gebruik van gastouderopvangsubsidie. Zelf klanten werven en marketing voeren. Informatie geven over oppassubsidie en gastouderopvang uitleggen van geldstromen, subsidie berekenen (in Excel) en aanvragen bij belastingdienst, toezien op veiligheids- en gezondheidsrisico’s voor oppaskinderen, helpen bij halen van EVC-certificaat en maken van portfolio.Assistent Makelaar / Medewerker Binnendienst
Deels intern ondersteunend werken en deels buitendienstwerkzaamheden verrichten. Verantwoordelijk voor het coördineren van alle verkopen en bijbehorende administratieve handelingen zoals:
uitwerken taxatierapporten ; organiseren Open Huisdagen ; uitwerken huurcontracten ; beheer van website en opvoeren van nieuwe objecten i.v.m. verkoop en verhuur (o.a. foto’s maken)


Medewerker Trade & Settlements bij APG Investments (ABP)
Verantwoordelijk voor het volledig, juist en tijdig administreren van effectentransacties. Dit omvat onder andere de volgende werkzaamheden: matchen en controleren van settlement-instructies ;
signaleren van afwijkingen en fouten en het ondernemen van actie hierop ; uitvoeren en terugkoppelen van trade-gegevens aan de frontoffice/tradingdesk ; identificeren van mogelijke operationele risico’s en het voorkomen van schadeclaims ; frequent contact onderhouden met o.a. brokers, custodians en fundmanagers


Medewerker WOZ-taxaties bij Oranjewoud
Uitvoeren van diverse werkzaamheden in het kader van de wet WOZ. Taken zijn de inrichting van (modelmatige) waarderingsmodellen, de voorbereiding en controle van taxaties, objectafbakening en de verwerking van gegevens in gemeentelijke en/of taxatiesystemen. Ook de uitvoering van bureautaxaties, marktanalyses en de verwerking van bezwaren behoort tot het takenpakket. Verder wordt klanten gerichte procesondersteuning aangeboden en adviseer ik over de inrichting van waarderingsmodellen.


Intern accountmanager bij ING Real Estate Finance N.V.
Verantwoordelijk, samen met de relationshipmanager (buitendienst), voor de commerciële voorbereiding en de daaruit resulterende nazorg voor de toegewezen zakelijke relaties. Voor de afhandeling van aanvragen voor de financiering van zakelijk onroerend goed worden alle cliënt- en vastgoedgegevens verzameld, onderzocht en geïnterpreteerd. Daarnaast worden gespreksverslagen, rapportages, kredietvoorstellen en offertes vervaardigd. Ik was werkzaam in de binnendienst voor de regio Limburg.


Staf medewerker Vastgoed bij AZL
Adviesfunctie naar het managementteam zodat sturing wordt gegeven t.a.v. het te voeren beleid en het rendement op object- en portefeuilleniveau wordt geoptimaliseerd. Andere werkzaamheden:
Vertalen van strategieën van het management in concrete acties en begeleiding hiervan ; Research vastgoedmarkt van winkels, kantoren, woningen in Nederland en commercieel vastgoed in Duitsland voor o.a. het schrijven van (half)jaarberichten ; Historisch onderzoek van rendementen (IRR, BAR, NAR) en ontwikkelen van scenario’s ; Aanleveren en analyseren van data voor de ROZ-IPD Index (Nederland) en DIX (Duitsland) ; Coördineren van taxatieproces (woningen) ; Meewerken aan uitbouw en optimalisering van Onroerend Informatie Systeem ; Opzetten van website voor de Business Unit Vastgoed


Dealer Cashmanagement bij DSM
De hoofdtaak was uitvoering geven aan het Cashmanagementbeleid van DSM en Energie Beheer Nederland. Dagelijks bepalen van liquiditeitsposities, banksaldi en valutaposities met behulp van geautomatiseerde systemen. Overtollige liquiditeiten worden zo optimaal mogelijk uitgezet, een tekort aan liquide middelen wordt opgenomen.
Financiële analyse om de liquiditeitsposities te voorspellen, funden en te optimaliseren voor verschillende landen in Europa. Het actief beheren en sturen van valutaposities en het binnen de vastgestelde limieten extern in de markt afdekken van deze posities, i.v.m. risicobeperking voor het concern. Onderzoeken en beoordelen van mogelijke financieringsinstrumenten en voorwaarden.


Cliëntadviseur bij Rabobank:
Adviseren over en verkopen van producten op het gebied van (financiële) basisbehoeften. De nadruk lag daarbij op behoeften als sparen, betalen, lenen en beleggen (in beleggingsfondsen).

C
ompetenties:
Doorzettingsvermogen, resultaatgericht, flexibel, behulpzaam, incasseringsvermogen, cijfermatig en analytisch inzicht, dienstverlenend, accuraat, brede interesse en leergierig.


Hobby's:
Beleggen, lezen, reizen, hardlopen, mountainbiken, skiën, buurtvereniging (lid bestuur), trainer jeugdvoetbalteam van Haslou (D3), commissielid in politiek van gemeente Stein.

Vergelijkbare leraren

Economie in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Examentraining Economie. Leren is geen probleem meer, Belasting toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Kansberekening is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Spaubeek
Bijles Rekenen of Bedrijfseconomie door ervaren docent uit Zuid-Limburg, ook online lessen.
25€
Marcel
1e les gratis!

Het belangrijkst is het om te zorgen voor een uitleg die ook daadwerkelijk begrepen wordt door de student. Dit kan betekenen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Ervaren online bijles docent met persoonlijke aanpak geeft bijles en examentraining economie en M&O ( bedrijfseconomie )
25€
Adam
 • (23 beoordelingen)
1e les gratis!

Door een persoonlijke en betrokken aanpak, zorg ik vanaf de eerste les dat leerlingen zich vertrouwd voelen en alles durven...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Economie en Bedrijfseconomie studente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geeft bijles in Rotterdam op middelbaar en hoger onderwijs
15€
Josephine
 • (18 beoordelingen)
1e les gratis!

ALLEEN VIA WEBCAM. Een typische les bestaat uit de volgende structuur: allereerst zullen wij samen de theorie doornemen en...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
WO bedrijfskundige staat klaar om je te helpen met economisch (gerelateerde) vakken
18€
Ramón
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik kijk graag met je waar je vastloopt en probeer de stof op een dusdanige manier te bespreken dat je op jouw manier snapt...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Amsterdam
Ervaren bijles docent geeft bijles in Economie, MAW en M&O. Inspirator & Motivator
21€
Fettah
 • (5 beoordelingen)

Mijn bijlessen/privelessen zijn gebaseerd op de methode DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve & Control). DMAIC is een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Bijles in economie van een ervaren student met een 9 op zijn VWO diploma! • met 4 jaar ervaring in bijles geven • Groningen
20€
Mick
 • (11 beoordelingen)

Mijn vier jaar werkervaring als bijlesdocent en studiebegeleider heeft mij veel geleerd over de beste aanpak om iemand te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Laureato POLIMI offre corsi di Micro e Macroeconomia, Matematica, Probabilità ed altre materie
25€
Cristian
 • (9 beoordelingen)
1e les gratis!

La verità è che la maggior parte delle materie sembrano molto più difficili di quel che sono perché chi le spiega è...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Afgestudeerd Master Economics geeft (bedrijfs)economie, M&O en examentraining op middelbare school, HBO en WO niveau.
19€
Nicky
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

We lopen alle hoofdstukken na die je moet kennen voor de toets of examen. Elk hoofdstuk lees je eerst zelf en je probeert...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Breda
Studente Technische Wiskunde die bijles geeft in Economie op middelbare school niveau
10€
Hannah
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik heb ondertussen al veel geleerd van alle bijlessen die ik heb gegeven. Ik vind het belangrijk om (ook online) eerst...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
's-hertogenbosch
Bedrijfskundige met ruim 20 jaar ervaring geeft bijles Economie en Bedrijfskunde op Voorgezet Onderwijs en HBO niveau
20€
Ton
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

In overleg met de student(en) wordt een korte inventarisatie gemaakt van de beoogde doelstelling(en), de huidige zwakheden...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Leiden
WO Economie student en ervaren bijles gever in economie (in Leiden en omgeving)
17€
Hugo
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik bespreek meestal de problemen die zijn opgetreden bij het huiswerk maken. Ik geef extra uitleg met bijpassende...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Den Haag
WO studente bestuurskunde geeft bijles in omgeving Den Haag in de vakken M&O, economie en bedrijfskunde aan middelbare school leerlingen.
20€
Sterre
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik begin vaak met het bespreken van de stof en dan kijk ik welke onderdelen lastig gevonden worden. Daarna maak ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Heerhugowaard
2e graads docent | onderwijs op maat | economie & ondernemen | vmbo, mbo alle leerjaren | vmbo examentraining | havo + atheneum t/m leerjaar 4 |
25€
Colin
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven verschilt per persoon. Allereerst kijk ik naar de problemen waar iemand tegenaan loopt. Op basis...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amstelveen
Ervaren huiswerkbegeleider en MSc student Economics heeft weer plek! Bijles economie in Amstelveen of Amsterdam
20€
Adriaan
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is gebaseerd op het idee dat je door veel te oefenen, en meer en meer zelf op antwoorden te komen,...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Pijnacker
TU studente geeft bijles in economie op middelbare school op alle niveaus!
20€
Miriam
1e les gratis!

Ik heb al gedurende mijn gehele studie bijles gegeven in Engels, wiskunde, Nederlands en economie op allerlei verschillende...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
WO student Economics and Business Economics geeft bijles in wiskunde, biologie op middelbare school niveau en economie op middelbare school en universitair niveau
15€
Liselotte
1e les gratis!

Ik vind het fijn om mijn lessen op een gestructureerde manier te geven. Er is natuurlijk altijd ruimte voor alle vragen die...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Rotterdam
2e-jaars Bedrijfskunde student aan de EUR geeft bijlessen Economie aan middelbare scholieren
15€
Jeroen
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven hangt af van wat de leerling als prettig ervaart. Ik heb zelf gemerkt dat de resultaten ook kunnen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 17€ 22€ 3€
5 uur 805€ 830€ 15€
10 uur 150€ 200€ 30€
Boek een les