Ik geef graag les in basiskooktechnieken. Wanneer je de basis onder de knie hebt kan je uitgroeien tot een echte kok.
Je krijgt praktijkles in voornamelijk kooktechniek, warenkennis, snijtechniek. Als leerling geef je zelf aan wat je graag zou willen leren en kunnen. Ik geef veel hints en tips om sneller en systematischer te werk te gaan.
Ik heb 25 jaar ervaring in de keuken en diverse opleidingen afgerond (basis‐, zelfstandig-, gespecialiseerd kok en hotelmanagement). Ik ben begonnen in een steakhouse en steeds hogerop geklommen tot in sterrenrestaurants. Op mijn huidige werk begeleid ik ook de leerlingkoks en kan lesgeven op diverse niveaus.
De praktijklessen zijn inclusief ingrediënten.
De lesduur is afhankelijk van het onderwerp dat jij wil leren.
Opleidingen:
- basiskok
- zelfstandig werkend kok
- gespecialiseerd kok
- hotelmanagement
Ervaring:
Als leerling:
- catering Waayer
- steakhouse ribhouse Texas
- restaurant Tibbe
- bistro de mooie vrouw
bijbaan:
- restaurant Tibbe (5 jaar)
- bakkerij de Kraai (5 jaar)
Kok:
- restaurant de koperen hoogte Zwolle (chef
Alain Pearson)
- restaurant Kandinsky 1* Scheveningen
- restaurant de Wanne 1* Ootmarsum
- restaurant Wilhelminapark (chef Jon
Sistermans)
- bistro Madeleine Utrecht
-
Ruben is een geweldige kok met een ontzettend breed repertoire. Hij voorziet ons voetbalteam regelmatig van allerlei gerechten van over de hele wereld, en probeert vaak nieuwe dingen uit.
Hij heeft mij geholpen met brood bakken (het opbollen van deeg is een kunstje dat je moeilijk via internet leert), en ik vraag hem meer dan eens om suggesties of recepturen als ik zelf een nieuw gerecht wil leren maken. Daarbij is hij ook niet bang om je van goeie feedback te voorzien als je iets onhandigs doet. Als laatste — misschien nog wel het belangrijkste — moet ook gezegd worden dat het tijdens koken met Ruben nooit aan gezelligheid zal ontbreken!
Ruben is klassiek geschoold maar heeft bovenmatige interesse in nieuwe keukens, ingrediënten en recepturen. Dankzij hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd en meerdere gerechten kunnen perfectioneren. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn!
Ruben is een kok met enorm veel ervaring. Daarnaast kan die heel goed uitleggen waarom iets op een bepaalde manier gedaan moet worden. Hierdoor leer je elke keer de nieuwste en handige greepjes van het vak
Koken in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken.
Bij de leraar thuis | Bij jou thuis | Online (via webcam) | |
1 uur | 35€ | Niet beschikbaar | Niet beschikbaar |