Homepagina
Lessen geven
Beek 
Beek 
 • (12 beoordelingen)
J
Jill
« Excellent! Rob is een rustige en geduldige leraar met passie voor Natuurkunde,... Lees meer »
J
Jill
« Excellent! Rob is een rustige en geduldige leraar met passie voor Natuurkunde, hoewel ik het online les volgen vermoeiend vind, begin ik de stof ( 3 lessen gehad) wel onder de knie te krijgen. Op naar een voldoende voor Natuurkunde! »
20€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 1u
Lessen aangeboden door Rob
 • Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
 • Natuurkunde
 • Examentraining Natuurkunde
Niveaus
 • HAVO
 • VWO
 • MBO
 • Volwassenenonderwijs
 • HBO
 • WO Master
 • WO Bachelor

Ir. natuurkunde geeft bijles natuurkunde en wiskunde op alle niveau's HAVO/VWO/HBO/WO in heel Zuid-Limburg.

Methodologie

Leerlingen/studenten hebben vertrouwen in mij omdat ik mijn afspraken steeds consequent nakom, en ook (gratis) online hulp bied in de dagen voor een belangrijk proefwerk/tentamen. Bij mijn bijlessen ga ik steeds uit van het lesmateriaal van de kandidaat zelf maar vul dat zelf aan met eigen materiaal.

Ervaring

Ik ben Ingenieur Natuurkunde. Ik geef sinds ongeveer 10 jaar bijles in natuurkunde en wiskunde. Ik heb heel veel leerlingen/studenten bijles gegeven. Ook heb ik een aantal jaren natuurkunde eindexamentraining gegeven aan groepen leerlingen van VWO en HAVO. Afgelopen schooljaar heb ik weer een behoorlijk aantal examenkandidaten begeleid, allemaal zijn ze geslaagd! Sterke punten bij mijn bijlessen zijn het helder uitleggen, het leggen van verbanden tussen onderwerpen, het doelgericht oefenen.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 20€/u

Specificaties

Mijn bijlessen duren standaard 1,5 uur. De all-in prijs is € 30, dus inclusief reiskosten en gratis on-line hulp.

Lessen aangeboden door Rob
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Natuurkunde
 • Examentraining Natuurkunde
Niveaus
 • HAVO
 • VWO
 • MBO
 • Volwassenenonderwijs
 • HBO
 • WO Master
 • WO Bachelor

Rob's achtergrond

werkzaam geweest bij Philips en in de automatisering.

De 12 beoordelingen over Rob
 • 4.9/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
J
Jill

Excellent! Rob is een rustige en geduldige leraar met passie voor Natuurkunde, hoewel ik het online les volgen vermoeiend vind, begin ik de stof ( 3 lessen gehad) wel onder de knie te krijgen. Op naar een voldoende voor Natuurkunde!

Reactie van Rob

Dank je wel voor de mooie reactie Jill! En het gaat voor jou met natuurkunde ook zeker goed komen.

R
Roos

Perfect! Ik heb nu twee lessen van Rob gehad, in deze lessen merkte ik meteen dat Rob een manier van uitleggen heeft waardoor ik de stof beter snapte en na deze twee lessen was er al meteen resultaat te zien bij mijn laatste toets. Daarom vind ik Rob een echte aanrader!

Reactie van Rob

Roos is heel erg gemotiveerd en leergierig. Ze vraagt goed door bij zaken waar ze moeite mee heeft. Dat dwingt mij als leraar ook om alternatieve uitleg te geven. Ik ben er zeker van dat haar punt voor natuurkunde het volgend schooljaar zal gaan stijgen! Al met al een hele positieve leerling!

10 aanbevelingen

T
Tessa

Wegens een statistiek herkansing heb ik Rob gevraagd voor bijles. Hij wilde me graag helpen. De eerste keer had hij al meteen een samenvatting van alle colleges voor me opgesteld, hier heb ik veel aan gehad. Ook kon ik altijd bij hem terecht als ik vragen had. Dit heeft ertoe geleid dat ik van een 5,0 naar een 9,5 ben gegaan. Hij legde de stof erg fijn uit en we keken samen opdrachten na. Ik ben zeer tevreden en zou Rob ook sterk aanbevelen!

M
Manon

Rob heeft mij wederom prima geholpen met mijn Statistiek vak op de universiteit. Door Rob's enthousiasme en uitleg kreeg ik steeds meer inzicht in het vak. Dit zou mij zelfstandig niet gelukt zijn. Als je iemand zoekt die zeer enthousiast en hulpvaardig is, dan is Rob de juiste man. Daarnaast is hij zeer flexibel in zijn lesgeven (online of in-person).

B
Bram

Ik heb afgelopen jaar bijles gehad van Rob voor een vak met veel wiskundige en natuurkundige raakvlakken. Ik vond het fijn dat hij extra moeite doet door het maken van extra opgaven om zo op nog een andere manier met de stof bezig te zijn. Omwille van deze reden beveel ik Rob aan.

T
Toine

Rob is een gedreven en sympathieke man. Hij komt zijn afspraken allemaal netjes op tijd na en waar mogelijk, doet hij zelfs extra dingen. Hij heeft voor mij extra kennis verschaft, zodat hij mij nog beter kon helpen en waardoor het voor mij mogelijk was om het vak te halen (Iets wat zonder Rob niet geluk zou zijn). We hebben ivm met corona online lessen gedaan. Maar Rob is handig met de computer, dus dit was verder geen belemmering. Zonder twijfels heb ik hem ook als superprof genomen bij mijn volgende vak.

D
D

Rob Last is een uitstekende leraar, hij heeft mij afgelopen jaren geholpen met natuurkunde en wiskunde B.
Rob kan op veel verschillende manieren theorieën en opdrachten uitleggen, waardoor deze veel makkelijker te begrijpen en te onthouden zijn. Hij is ook altijd bereidt om buiten de bijlessen uitleg te geven en opdrachten na te kijken. Ik heb altijd een goede band gehad met Rob, omdat wij beide erg geïnteresseerd zijn in natuurkunde. Door Rob heb ik mijn kennis in beide vakken sterk verbreed.
Door deze redenen raad ik Rob zeker aan als leraar!

I
Inez

Rob heeft mij de afgelopen 2 jaren geholpen met fysica (natuurkunde) en soms tussendoor ook wiskunde. Voor mij heeft mijn zus les gehad, dus ik kende Rob al. Mijn zus heeft bijles van Rob gehad toen ze in Nederland op de middelbare zat, maar ik volgde mijn middelbare in België. Rob is dus bekend met beide systemen en hij kan ook heel goed schakelen tussen deze twee.
Wat maakt Rob Last een goede leerkracht? Wat ik heel erg waardeer aan hem, is dat hij blijft totdat je het begrijpt. En als er toch nog iets was wat te veel tijd in beslag neemt, dan steekt hij hier alsnog moeite in zodra hij thuis is. Bij Rob kun je altijd terecht.
Daarnaast maakt Rob het vak altijd interessanter en boeiender door bepaalde weetjes over de geschiedenis te vertellen. Zo ging ik het vak ook meer waarderen.
Ik raad Rob zeker aan! Bedankt Rob voor alle hulp.
~ Inez M.

B
B.

Super aardig en legt alles duidelijk en begrijpelijk uit totdat je het snapt. Staat ook altijd bereid om buiten de bijlesuren te helpen door iets uit te leggen, na te kijken of extra opgaven te vinden. Zou zeker voor iedereen aanraden!

I
Isabelle

Ik ken Rob al heel erg lang, ik heb het geluk gehad om samen met Rob vanaf dat ik 14 was wiskunde en natuurkunde te mogen aanpakken. Rob leert je dingen aan op de vaak op de oude manier, die zeker goed is en goed geteld wordt op toetsen en examens. Deze manier was voor mij vaak beter te begrijpen. Rob legt eerst uit, hierna ga je samen aan de slag en hij verbeterd en stopt je precies waar het misgaat. Meer richting de toets of je examen toe laat hij je ook piekeren over antwoorden. Hij is erg geduldig soms duurde het wel 10 minuten voordat ik iets op papier had. Rob stond altijd voor mij klaar en leeft mee. Ik heb mijn VWO met goede cijfers voor beide vakken kunnen afsluiten. Met dit aangeleerde automatisme van oefenen en een plan van aanpak voor het maken van verschillende sommen heb ik op de universiteit hier nog veel profijt van. Rob gebruikt geen trucjes je moet elke soms systematisch kunnen oplossen, ook was er ruimte voor discussie. Inmiddels ben ik 20 en zit ik nu in mijn derde jaar universiteit, hier heeft hij me geholpen met Advanced Statistics. Maar door zijn goede basis heb ik statistiek 1 en 2 en wiskunde 1 en 2 zelfstandig kunnen afronden.
Samen leren met Rob was voor mij heel waardevol, aangezien hij innovatief is en de stof steeds anders kan uitleggen. Hij bleef volhouden totdat hij begrip herkende.
Ook checkte hij met vaak nog een extra soortgelijke soms of het begrip systematisch was of dat je gewoon het antwoord onthouden hebt.
Als je wiskunde en natuurkunde voor altijd wil snappen, dan is Rob de superprof waar je mee aan de slag moet!

J
Josette

Rob Last heeft de passie, het geduld en de kennis om een tiener op verschillende manieren de exacte vakken natuurkunde en wiskunde bij te brengen. Onze dochter ging met plezier, heeft door Rob met prima punten het vwo afgerond. Maar wat belangrijker is door Rob een basis gekregen voor natuurkunde en wiskunde waardoor ze nu zonder problemen door haar technische universiteit loopt.

W
Ward

Ik volg nu al bijna 3 jaar bijles bij meneer last voor de vakken wiskunde B en natuurkunde. Ik ben erg tevreden met de manier van uitleggen. Hij spreekt duidelijk en kan bepaalde opdrachten of theorie op verschillende manieren duidelijk maken en geeft zo ook tips. Hij heeft veel kennis wat betreft wiskunde en natuurkunde. Om deze redenen ben ik erg tevreden over zijn bijles.

- Ward Hameleers

Interview met Rob

VRAAG 01 | 08
1) Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Rob — Nadat ik ongeveer 10 jaar geleden door een college werd gevraagd om bijles statistiek te geven aan zijn dochter. Ik werkte toen nog, maar kreeg snel in de gaten dat dit wellicht een leuke hobby zou kunnen worden voor mij als ik met pensioen zou zijn.

VRAAG 02 | 08
2) Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Rob — Ik geef les in drie vakken: natuurkunde, wiskunde en statistiek. Natuurkunde is mijn hoofdvak, dat heb ik gestudeerd aan de TH Eindhoven. Dat vind ik echt een fascinerend vak in alle opzichten. Het is ook een ontzettend breed vak met weer allerlei afgeleide studies. Diverse onderwerpen vind ik echt leuk om uit te leggen, bijv. kernfysica, astro fysica, elektromagnetisme. Zelf ben ik me momenteel aan het verdiepen in astronomie en kernfusie. Dat zijn geen onderwerpen waar ik les in geef, maar wel ontzettend boeiend.


VRAAG 03 | 08
3) Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Rob — Ik kan niet direct een leraar of prof noemen die mijn grote voorbeeld was. Wel een genie natuurlijk: Albert Einstein. Ongelooflijk wat die man heeft uitgedacht en dat eigenlijk door puur na te denken aan zijn bureau. Want de theorieën die hij heeft opgesteld waren in zijn tijd nagenoeg niet verifieerbaar. Natuurlijk heeft hij ook geweldige voorgangers gehad, denk bijv. aan Galileo en Newton. Maar tot nu toe is er nog niemand in geslaagd een vinding van Einstein te weerleggen.
VRAAG 04 | 08


4) Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Rob — Ik denk dat je heel breed in het vak onderlegd moet zijn. Dit omdat natuurkunde een vak is waarbij je met allerlei aspecten moet rekening houden bij het oplossen van een probleem. Ook is het ontzettend van belang om snel een beeld van de plausibiliteit van een oplossing te hebben. En voorts moet je een heel goede wiskundige basis hebben omdat de natuurkunde nu eenmaal ontzettend steunt op wiskundige technieken.
VRAAG 05 | 08


5) Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Rob — Tijdens mijn studie in Eindhoven hadden we een wiskundeprofessor met een nogal wild uitziende haardos. De goede man had op koude dagen altijd over zijn overhemd twee truien aangetrokken. Bij de start van het college begon hij steeds met het uittrekken van die truien. Het gevolg daarvan was dat zijn haren werkelijk alle kanten rechtop stonden. Zo zei hij dan: nou ben ik weer heel snel statisch geladen. Waarop op een goede dag een wakkere student op een van de voorste rijen in de collegezaal zei: nou, dan kunt u zich nu in dit college eens heel snel dynamisch gaan ontladen!
VRAAG 06 | 08


6) Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Rob — Tijdens mijn studie in Eindhoven zijn we getrouwd. Het heeft natuurlijk best veel tijd gekost om dan alles op de rails te krijgen. Het heeft me daarna wel moeite gekost om weer op gang te komen met mijn studie. Maar gelukkig heb ik de draad weer kunnen oppakken.
VRAAG 07 | 08


7) Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).
Rob — Samen met mijn vrouw genieten van een mooi bourgondisch leven. Ook flinke wandelingen maken en naar mooie muziek luisteren doen we graag.
VRAAG 08 | 08

8) Wat maakt jou een Superprof?
Rob — Ik denk de passie zeker voor het vak natuurkunde. Daarnaast is het nog steeds een echte hobby van me om mensen te helpen bij hun opleiding in de vakken natuurkunde, wiskunde en statistiek. En heel belangrijk: ik blijf altijd zoeken naar een oplossing voor de problemen waarmee mensen bij mij aankloppen

Vergelijkbare leraren

Natuurkunde in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Examentraining Natuurkunde.

Bunde
Wiskunde en informatica wo student geeft les in natuurkunde voor middelbare: onderbouw leerlingen t/m eindexamen leerlingen.
17€
Lisa
1e les gratis!

Ik probeer mijn lessen vaak zo te plannen dat we altijd net iets voor lopen op hetgeen dat op school wordt besproken zo kan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Sittard
HBO natuurkunde leraar student geeft wiskunde en natuurkunde les aan leerlingen op het VO
15€
Pieter
1e les gratis!

Persoonlijk vind ik het fijn om met behulp van een powerpoint les te geven. Via mijn HBO opleiding word ik opgeleid tot...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Geleen
Chemisch Ingenieur geeft scheikunde bijles op alle niveau’s (vmbo, havo, vwo, hbo, wo)
23€
Stan
1e les gratis!

Veel studenten/scholieren hebben moeite met beta vakken, maar ik ben er zeker van dat een goede leraar het verschil kan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Geleen
Leraar voor natuurkunde, wiskunde, statistiek, programmeren en scriptiebegeleiding in Sittard-Geleen en online
25€
Hung
1e les gratis!

We bespreken samen wat de doelen zijn en kijken hoeveel tijd we er voor hebben. Dan kijken we waar we het best kunnen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Geleen
Afgestuurde chemisch fysisch analist. Die graag mensen meer wil leren in het chemisch/ fysisch vakgebied in zuid Limburg.
10€
Koen
1e les gratis!

Er zijn verschillende manier om les te geven en niet iedereen leer op zijn eigen manier. De sport van het lesgeven is daarom...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Sittard
Tweedejaars HBO built environment student. Bijles wiskunde, natuurkunde, scheikunde en rekenen op alle niveaus in en rondom Sittard
25€
Tim
 • (5 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik ben een tweedejaars hbo built environment student. Ik geef bijlessen in de vakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Bunde
HBO student biometrie geeft bijles in natuurkunde, scheikunde en biologie op VWO en HAVO niveau
17€
Nina
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is oefenopdrachten laten maken en helpen wanneer het nodig is. Door te doen en door fouten te maken...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
[Online/Skype] Master student Civiele techniek (TU Delft) geeft bijles in natuurkunde.
28€
Marvin
 • (19 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik kijk waar de leerling vast komt zitten met een vraagstuk en samen maken we een stappenplan. Elke leerling is anders, dus...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Ervaren online bijles docent met persoonlijke aanpak geeft bijles en examentraining natuurkunde en scheikunde
25€
Adam
 • (27 beoordelingen)
1e les gratis!

Door een persoonlijke en betrokken aanpak, zorg ik vanaf de eerste les dat leerlingen zich vertrouwd voelen en alles durven...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Natuurkunde Deskundige in het onderwijs geeft Bijles en Huiswerkbegeleiding TU Delft student geeft Fysiek en Online onderwijs
23€
Paul
 • (8 beoordelingen)
1e les gratis!

Filosofie Bij het geven van bijles is het belangrijk dat de docent zich houdt aan een stappenplan. Het is essentieel dat dit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
's-Hertogenbosch
Ervaren middelbare school docent Scheikunde, Natuurkunde en Wiskunde helpt je graag bij het behalen van je diploma!
35€
Nathalie
 • (18 beoordelingen)

Mijn manier van lesgeven is samen een strategie bedenken die voor jou werkt en een gestructureerde plan van aanpak aanleren...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Student mechanical engineering aan de Technische Universiteit met 5 jaar ervaring geeft les in natuurkunde aan het voortgezet onderwijs/ universiteit (Rotterdam/online)
20€
Can
 • (7 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik baseer mijn methode vaak op de leerling zelf. Ieder persoon is anders, dus een aangepast les patroon aan de leerling zelf...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Hallo, Scheikunde met 8 afgerond, Bewegingswetenschappen, Universiteit Groningen VWO HAVO en MAVO gedaan en BETA vakken zijn mijn specialiteit
20€
Zenthe
 • (13 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik baseer mijn les geven op wat de persoon moeilijk vind en van uit daar verder te werken. Altijd eerst de kennis goed...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Alphen aan den Rijn
Havo + VWO Diploma en studie TU Delft Aerospace Engineering. Momenteel HBO Bachelor Aviation student + piloot in opleiding Wiskunde, natuurkunde en rekenen docent
25€
Shaniel
 • (6 beoordelingen)
1e les gratis!

Door een persoonlijke en betrokken aanpak, zorg ik vanaf de eerste les dat leerlingen zich vertrouwd voelen en alles durven...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar 20€ 20€
Boek een les