Homepagina
Lessen geven
IJsselstein 
IJsselstein 
 • (4 beoordelingen)
T
Tessa
« Perfect! Mijn dochter heeft veel aan de privé lessen van Jashvant gehad. Hij... Lees meer »
T
Tessa
« Perfect! Mijn dochter heeft veel aan de privé lessen van Jashvant gehad. Hij weet alles op het gebied van yoga. Als je op zoek naar een goede yoga leraar, dan ben je bij Jashvant aan het goede adres! »
1€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 3u
Lessen aangeboden door Jashvant
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Yoga
 • Hatha-yoga
 • Ontspanningsyoga
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Ander niveau

In India gestudeerde yoga leraar met oa 200hr-YTTC geeft privé- en groepslessen in alle aspecten van yoga

Methodologie

In asana (houdingen) lessen help ik het liefst de leerling zijn houdingen te verbeteren en de juiste alignment (rechte uitlijning) van het lichaam te verkrijgen door (kleine en gedetailleerde) aanpassingen te suggereren en te helpen deze te bewerkstelligen. Voor degene die dat wilt, kan ik ook training lessen geven, waarbij ik de leerling houdingen voordoe indien nodig en/of instrueer om die houdingen aan te nemen. Dit is dan echt yoga asanas trainen. Maar in mijn mening zouden leerlingen dat zelf in hun eigen tijd ook kunnen en zijn er ook al meer dan genoeg lessen die dat doen. Ik zou liever de leerling willen helpen zijn houdingen te verbeteren, zodat wanneer diegene zelf traint hij/zij dit op de juiste manier doet en sneller vooruitgaat. Maar het is dus puur aan de leerling wat hij verwacht van de les.

Mijn lessen zijn voornamelijk bedoeld voor beginners en gemiddeld niveau.
Mijn lesopbouw bestaat in principe uit een warm-up, meestal bestaande uit surya namaskaar (zonnegroet), dan het verbeter en/of trainingsgedeelte van de asanas en afsluiten met shavasana (lijkhouding) om het lichaam weer tot rust te laten komen. Voor wie het wilt kunnen er ook wat mantras aan het begin en/of eind gereciteerd worden.

Voor mij is yoga veel meer dan slechts de asanas, houdingen. Voor mij is yoga een spirituele manier van leven en de beoefening van yoga is voor mij spiritualiteit. Daarom beoefen ik ook de andere aspecten van yoga en zou die ook graag willen onderwijzen aan degene die daar over willen leren. Oa. pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie. Ook kan ik wat onderwijzen over mantras en yoga en spirituele filosofieën. We zouden bijvoorbeeld ook over bepaalde zaken kunnen discussiëren. Daarnaast kan ik ook bepaalde shatkriya's (schoonmaak technieken van het lichaam) onderwijzen, zoals neti (neusspoeling) en nauli.

Ervaring

Ik beoefen verschillende aspecten van yoga sinds maart 2010. Sinds die tijd heb ik verschillende cursussen gevolgd en ook in ashrams (kloosters) verbleven om te leren, in Nederland, Suriname en India. Sinds 2013 woon ik voornamelijk in India met als hoofddoel spiritualiteit, voornamelijk yoga, te bestuderen en mijzelf als persoon verder te ontwikkelen. In 2015 heb ik m'n Yoga Training Teacher Course van 200 uur gevolgd in Rishikesh, India, the world capital of yoga.
Op dit moment ben ik tijdelijk weer in Nederland en zou ik graag de kennis die ik in al die tijd heb opgedaan doorgeven aan geïnteresseerden. Ik heb nog niet heel veel lesgegeven. Ik heb wat lessen gegeven aan familie en vrienden en tijdens de 200 hr YTTC moesten we ook lessen verzorgen als onderdeel van de cursus en het examen. Ik heb altijd hele positieve feedback gehad op m'n lessen.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 1€/u

Specificaties

Momenteel bied ik mijn lessen nog aan op donatiebasis. Dit kan mogelijk veranderen in de toekomst.

Lessen aangeboden door Jashvant
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Yoga
 • Hatha-yoga
 • Ontspanningsyoga
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Ander niveau

Jashvant's achtergrond

Maart 2010: Art of Breathing cursus van Art of Living, Shri Shri Ravi Shankar in Nederland. De geleerde oefeningen 2,5 jaar lang dagelijks gedaan (met gemiste dagen die je op 2 handen, misschien zelfs 1 hand zou kunnen tellen)
Apr-jun 2012: Lessen gevolgd bij Swami Raghavanand van de Brahmarishi mission in Nederland
Jul-aug 2012: Verbleven in de ashram van Swami Raghavanand in Suriname. Daar ook lessen gevolgd.
Aug 2012: Art of Silence cursus van Art of Living, Shri Shri Ravi Shankar in Suriname.
Jan 2013: Vertrokken naar India. Hier oa in verschillende ashrams (kloosters) verbleven en overal wat geleerd en altijd bezig geweest met zelfstudie.
2015: 200 uur Yoga Training Teacher Cursus in Rishikesh, India, world capital of yoga. Certificaat via Yoga Alliance.
2015: Vipassana 10 daagse stilte meditatie cursus in India
Sinds deze tijd af en toe lessen gegeven aan familie en vrienden.

De 4 beoordelingen over Jashvant
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
T
Tessa

Perfect! Mijn dochter heeft veel aan de privé lessen van Jashvant gehad. Hij weet alles op het gebied van yoga. Als je op zoek naar een goede yoga leraar, dan ben je bij Jashvant aan het goede adres!

Reactie van Jashvant

Erg intelligent, leerzaam. Ze pakt dingen snel op.

3 aanbevelingen

L
Lelita

Jashvant heeft in India Yoga cursussen gevolgd. In Nederland heeft hij bij verschillende docenten yoga beoefent.
Ik heb zelf ook les van hem gekregen. Hij neemt de tijd en is zeer betrokken bij de gezondheid van de medemens waardoor hij altijd alles er aan zal doen om jou middels yoga en andere extra aanvullende informatie net zo gezond te krijgen al hij zelf is.
Hij beoefent zelf ook dagelijks yoga waardoor hij weet wat wel en niet goed is voor het lichaam. Tijdens zijn lessen corrigeert hij waar nodig je houding door in de lessen langs alle leerlingen te lopen. Gedreven, vriendelijk en betrokken persoon.

T
Tosse

Jashvant is een prettig, rustig en kundig persoon. Goed thuis op veel verschillende gebieden, waar yoga er zeker een van is. Hij heeft jarenlange ervaring met zelftraining, het volgen van lessen, het bestuderen/beoefenen van yoga en het geven van yoga lessen begeleiding aan mensen om hem heen. Een heel fijn mens en een goede yoga leraar!

V
Vinesh

Jashvant is een bron van inspiratie. Hij heeft niet alleen kennis van de verscheidene yoga technieken en methodieken, maar deelt ook graag zijn kennis en visie over spiritualiteit en realiteit met zijn leerlingen. Iemand met geduld, gevoel en een ware passie voor yoga. Geschikt voor een ieder!

Vergelijkbare leraren

Yoga in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Hatha-yoga. Leren is geen probleem meer, Ontspanningsyoga toegankelijk voor iedereen!

Utrecht
Yin - Hatha yoga teacher. Volg het pad van yoga en ontdek wie jij echt bent!
35€
Iris
1e les gratis!

Ik basseer mijn lessen op de Indiase yogafilosofie, meditatie, pranayama, asana’s en savasana. Yoga gaat niet alleen om de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Almelo
Iyengar Yoga docent, 9 jaar ervaring. Praktijkruimte in Almelo, Zwolle, Wierden en Enschede
15€
Olga
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik geloof dat de Iyengar-methode echt uniek en speciaal is. In Iyengar yoga ben je altijd een student, je kunt nooit zeggen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Drachten
Gecertificeerd hatha yoga docent met acht jaar ervaring geeft privé en groepslessen hatha yoga
12€
Sander
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Yoga is een persoonlijk pad, waarin geen competitie is. Door de oefeningen op te bouwen en uitdagender te maken, leer je te...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Amsterdam
Yoga in Amsterdam - Creative Vinyasa - Hatha and relaxing yoga lessons with Meditation & Breathwork
38€
IREM
1e les gratis!

Through my yoga classes I aim to share more knowledge about 8 limbs of yoga, allocate time for pranayama and meditation, and...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Wilp
Wil jij leren mediteren, er meer over weten of er beter in worden? Ik deel je mijn ervaring
20€
Pleuni
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op wat het beste bij jou past! We bespreken in de eerste les wat jij graag zou willen weten en/of...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
Gediplomeerd Yoga docent & danseres geeft jouw persoonlijke aandacht in een veilige omgeving!
30€
Marleen
1e les gratis!

Ik ben erg fijngevoelig en intuïtief. Ik zorg allereerst dat jij of jullie je op je gemak voelen bij mij. Sfeer is erg...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
Gediplomeerd yogadocente helpt jou diepgang te vinden in ontspanning en beweging, in omgeving Leiden of online
35€
Layla
1e les gratis!

Asana Yoga(yoga in haar fysieke vorm, yogaposes en oefeningen) geef ik het liefst in persoon maar we kunnen ook met...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Traditional Indian Yoga ( Hatha and Vinyasa) with Meditation. I am from Pune, India and i am a certified yoga teacher. 200 RYS Alliance. Now teaching in Rotterdam.
30€
Parul
1e les gratis!

I prefer to teach outside in a beautiful park or calm area. Outside is the best place for your mind and body. Inside the...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Hendrik-Ido-Ambacht
Yoga for Every Body. Yoga is ook voor jou. Samen gaan we op zoek wat voor jou werkt.
60€
Linda
1e les gratis!

We gaan samen op zoek naar wat je nodig hebt. Wat voor jou werkt. Soms is dat meer ontspanning, soms meer bewegingen, soms...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Toldijk
Yoga les, waar jij, jij kunt zijn in omgeving Zutphen. Tijd voor jezelf, geest en lichaam.
24€
Jaimy
1e les gratis!

Ik vroeg laatst een leerling mijn lessen te omschrijven, zij zei; op gevoel, natuurlijk, met aandacht en lichtheid (lichte...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Sint Pancras
Registered Yoga Teacher and Yoga Anatomy Certified by Yoga Alliance teaching 1 to 1 / groups/ skype
50€
Flavia
1e les gratis!

Are you one of those who think "Yoga is not for me"? Let me proof you wrong! My mission is to show how yoga can be...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Almere
Yogadocent in Hatha, Raja, Chakra, Stoel en Restorative Yoga & Ademcoach in Almere
35€
Patricia
1e les gratis!

Elke les bestaat uit een thema, een bepaald lichaam gebied waar we mee aan de slag gaan, altijd een ademhalingsoefening en...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Breda
Yoga Lessons for All Levels by 500-hour Certified Ashtanga and Vinyasa Yoga Instructor
25€
Karime
1e les gratis!

Ashtanga is a very demanding practice which has a set structure but continuous progress is noticed by the students when they...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Almere
Kundalini Yoga & Meditatie in Almere Live in yoga atelier en Online Prive en Groepslessen
29€
Mira
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

De wortels van mijn lessen liggen in kundalini yoga maar om alle facetten van de yoga diamant te raken combineer ik ook...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar 1€ 1€
Boek een les