Homepagina
Lessen geven
Tilburg 
Tilburg 
 • (4 beoordelingen)
B
Buse
« Perfect! Tot nu toe de beste bijlessen bij Rodiënne gehad! In korte tijd heb... Lees meer »
B
Buse
« Perfect! Tot nu toe de beste bijlessen bij Rodiënne gehad! In korte tijd heb ik mijn taal ontwikkeld dankzij haar. Bovendien heb ik mijn taaltoets in één keer behaald. Rodiënne was altijd erg voorbereid voor de lessen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat zij mijn problemen serieus nam. Ook is ze altijd precies op tijd! Wat ik erg fijn vond. Ik raad haar zeker aan! Liefs, Buse »
27€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 1u
Lessen aangeboden door Rodienne
 • Individueel
De lessen vinden plaats
 • Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Nederlands (NT2)
 • Schrijfvaardigheid - Nederlands
 • Leesvaardigheid - Nederlands
 • Spreekvaardigheid - Nederlands
 • Vocabulaire - Nederlands
Niveaus
 • Alle niveaus

HBO-rechten studente geeft bijles Nederlands op basisschool-, vmbo-, havo- en vwo niveau

Methodologie

Mijn methode van lesgeven is uniek. Ik werk aan de hand van powerpoint-presentaties die ik zelf in elkaar zet met zowel theorie- als oefenlinks. Ook werk ik vaak met audiovisueel materiaal, zodat leerlingen de les niet als eentonig en saai ervaren. Mijn lessen bereid ik dus goed voor door het maken van powerpoint-presentaties die doelen op de knelpunten van de leerling.

Ervaring

Ik ben een HBO-Rechten studente met veel ervaring op het gebied van bijles geven. Ik heb inmiddels al aan tig leerlingen les gegeven en krijg alleen positieve resultaten van hen te zien. Ik heb in 2016 mijn vwo-diploma behaald en ben sindsdien gedreven om mijn kennis aan anderen over te brengen.

Tarieven

Tarief voor 1 lesuur : 27€/u

Specificaties


- Lespakketten beschikbaar (vanaf 4 uur p/m)
- Groepslessen zijn mogelijk

Lessen aangeboden door Rodienne
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Nederlands (NT2)
 • Schrijfvaardigheid - Nederlands
 • Leesvaardigheid - Nederlands
 • Spreekvaardigheid - Nederlands
 • Vocabulaire - Nederlands
Niveaus
 • Alle niveaus

Rodienne's achtergrond

Ik heb in juli 2016 mijn vwo-diploma behaald. Inmiddels ben ik al een tijdje werkzaam als bijlesdocent en heb ik ook kennis op het gebied van examentrainingen. Momenteel ben ik halverwege mijn rechtenstudie.

De 4 beoordelingen over Rodienne
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
B
Buse

Perfect! Tot nu toe de beste bijlessen bij Rodiënne gehad! In korte tijd heb ik mijn taal ontwikkeld dankzij haar. Bovendien heb ik mijn taaltoets in één keer behaald. Rodiënne was altijd erg voorbereid voor de lessen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat zij mijn problemen serieus nam. Ook is ze altijd precies op tijd! Wat ik erg fijn vond.

Ik raad haar zeker aan!

Liefs, Buse

Reactie van Rodienne

Buse is een pientere studente die er alsmaar naar streeft om het beste uit zichzelf te halen. Ondanks het feit dat ze op bepaalde momenten met tegenslagen te maken had, wist ze door te bijten en haar motivatie op peil te houden. Daarnaast stelt ze veel vragen en staat ze open voor verbeterpunten. Genoeg reden om de taaltoets met succes te behalen!

A
Aleyna

Perfect! Rodiënne is een heel intuïtieve persoon. Zij luistert naar wat haar leerling nodig heeft om vooruit te komen maar tegelijkertijd observeert hem/haar ook zelf. Mijn zoon heeft haar vanaf de eerste keer als een heel prettige leraar gevonden en dat is een heel grote compliment want mij zoon is best kritisch.

Reactie van Rodienne

Yasin is een hoogbegaafde leerling die behoefte heeft aan een speciale manier van lesgeven, gericht op zijn behoeftes. In twee weken tijd heeft deze leerling grote vooruitgang weten te boeken en kan worden vastgesteld dat zijn motivatie en doorzettingsvermogen enorm zijn toegenomen.

2 aanbevelingen

O
Optimus

Rodiënne en ik kennen elkaar al jaren. Zij was al op jonge leeftijd erg leergierig en staat altijd klaar om anderen te helpen. Zo gaf zij op de middelbare school al gratis bijles aan klasgenoten die moeite hadden met taalvakken. Iedereen wist haar in te schakelen. Ze heeft de kennis en expertise (werkt nu al lange tijd als bijlesdocent en examentrainer) én ze is betaalbaar, dus ik raad haar zeker aan!

L
Linshano

Ik ben student HBO technische bedrijfskunde en ik volg regelmatig bijles Nederlands bij Rodiënne omdat zij op een flexibele, professionele en optimale manier altijd tot de juiste aanpaak komt om daadwerkelijk resultaat te kunnen boeken. Ze past zich aan naar mijn behoeftes en iedere les is anders dan die ervoor. Ik raad haar zeker aan.

Interview met Rodienne

VRAAG 01 | 08
Praat je deze taal vloeiend door je afkomst of omdat iemand jou deze taal heeft geleerd?
Rodienne — Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat mijn eerste contact met het Nederlands al in de baarmoeder begon. 😊 Mijn moeder las tijdens de zwangerschap al vele prentenboekjes voor en ze deed dit, naar eigen zeggen, regelmatig. Mede door mijn afkomst spreek ik vloeiend Nederlands: thuis spraken wij meerdere talen, maar Nederlands is altijd de algemene voertaal geweest tijdens mijn opvoeding. Uiteraard ben ik met de tijd beter geworden in de taal. Op jonge leeftijd (8 jaar) had ik al een bibliotheekpas. Ik mocht in de bieb voor zes (6) weken twaalf (12) kinderboeken lenen. Echter, las ik keer op keer alle twaalf boeken in twee weken tijd al uit! Ik koos zelf de boeken uit. Mijn favorieten kwamen uit de reeks: “Hoe overleef ik…?” Vanaf dat moment drong het tot mij door: lezen is leuk en het helpt je ook nog bij de ontwikkeling van je taal.
VRAAG 02 | 08
Citeer een levend, historisch of fictief persoon die, volgens jou, hét symbool is dat de desbetreffende cultuur vertegenwoordigt!
Rodienne — Johan Cruijff: “Elk nadeel heeft z’n voordeel.”
VRAAG 03 | 08
Is er in deze taal een woord, uitdrukking, traditie of typisch soort gedrag dat je bijzonder of leuk vindt?
Rodienne — De Nederlandse fietscultuur vind ik heel bijzonder. Er wordt altijd gefietst, ongeacht het tijdstip en ongeacht de weersomstandigheden.
VRAAG 04 | 08
Waarom is het belangrijk om deze taal te spreken, of het nou vanuit een academisch, professioneel of meer persoonlijk oogpunt is?
Rodienne — Het is heel belangrijk om Nederlands te spreken, zeker vanuit academisch oogpunt. In Nederland wordt over het algemeen les gegeven in het Nederlands op scholen (uitzonderingen daartoe gelaten). Dit betekent dat ook het lesmateriaal zoals de boeken, audiovisuele middelen e.d. in het Nederlands zijn samengesteld. Als je de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, wordt je academische voortgang, op een school waar Nederlands de voertaal is, al snel verstoord. Ook vanuit persoonlijk oogpunt is het beheersen van de Nederlandse taal uiteraard van belang. Nederlands is de officiële taal van Nederland. In je dagelijks leven zal je hoe dan ook te maken krijgen met de taal. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je boodschappen doet of iemand op straat wil vragen naar de tijd.
VRAAG 05 | 08
Wat is het lastigst aan deze taal waar het nemen van lessen bij kan helpen?
Rodienne — De Nederlandse taal wordt over het algemeen als een moeilijke taal ervaren. Vooral de spelling van werkwoorden en grammatica wordt als moeilijk ervaren. Het nemen van bijles kan daarbij helpen door structuur aan te brengen in de vele onderwerpen en door het hakken van de stof in hapklare brokken. Ook ben je tijdens de bijles actief bezig met het maken van gerichte oefeningen. Zoals je weet: oefening baart kunst.
VRAAG 06 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Rodienne — Tijdens mijn schooltijd heb ik overal op school gezeten. Ik ben in Den Haag begonnen op de peuterspeelzaal en de kleuterklas, waarna ik in Vlaardingen groep 3 heb afgemaakt. Vervolgens heb ik groep 4 t/m 7 in Tilburg afgemaakt. Groep 8 en de middelbare school heb ik op Curaçao afgerond. Tot heden zit ik weer in Tilburg aan mijn studie. Een nomaden-schooltijd dus. 😉
VRAAG 07 | 08
Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over enkele reizen die je gemaakt hebt.
Rodienne — Ik ben als 6 maanden oude baby voor het eerst in het vliegtuig gestapt. Mijn ouders besloten toen om vanuit Curaçao in Nederland te komen wonen. Op mijn elfde besloten mijn ouders te emigreren. Dit was voor mij de meest bijzondere reis, gezien ik mijn “hele leven” achterliet in Nederland. Die reis was naast avontuurlijk ook heel spannend, maar bovenal leerzaam. In 2016 vloog ik in mijn eentje terug naar Nederland om mijn studieperiode af te trappen.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een Superprof, naast het feit dat je je kunt uitdrukken in verschillende talen?
Rodienne — Ik ben een Superprof omdat ik niet simpelweg de kennis overbreng op mijn leerlingen, maar omdat ik per leerling vaststel waar het knelpunt zit. Na het knelpunt te hebben gevonden ga ik gericht op dat onderwerp inzoomen. Ik draai nergens omheen en kom snel tot de kern. Voor iedere leerling gelden aparte leerdoelen. Deze woorden in samenwerking met de leerling opgesteld. Tijdens mijn bijlessen werken we naar deze leerdoelen toe. Zonder een doel vast te stellen, is het naar mijn mening onmogelijk om gerichte resultaten te bereiken.

Vergelijkbare leraren

Nederlands (NT2) in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Schrijfvaardigheid - Nederlands. Leren is geen probleem meer, Leesvaardigheid - Nederlands toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Spreekvaardigheid - Nederlands is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Tilburg
Docent basisonderwijs geeft bijles in nederlands/taal voor het basisonderwijs en onderbouw VO
20€
Thomas
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

De didactiek die uw kind op school gewend is zal de basis vormen voor manier waarop ik de lessen verzorg. Dit doe ik om uw...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
WO Vertaalwetenschapster geeft privéles Nederlands spreek- en schrijfvaardigheid in Tilburg en omgeving.
30€
Gertrude
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op het leermateriaal en de leerbehoeften van de leerling(en)/opdrachtgever(s). Tijdens de les behandel...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Tilburg
Ervaren Nt2 docent daagt u uit om snel Nederlands te leren spreken.
23€
Miekie
1e les gratis!

De les begint met de doelen van de les, dan een startactiviteit, vervolgens individueel aan het werk met de methode die...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
Bijles aan huis voor po en vo - diverse talen tot rekenen & wiskunde enz
22€
Fleur
1e les gratis!

Ik geef persoonlijk les op een passende manier voor het kind/de jongere

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
Ex-student leraar Nederlands en huidig student Journalistiek op HBO geeft les in Nederlands.
19€
Evy
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is: persoonlijk. Het hangt af van jouw kennis en jouw manier van stof opnemen. Hetzelfde werkt...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
Taalcoach NL in Midden-Brabant geeft individueel taallessen op alle niveaux aan buitenlandse mensen, zoals studenten, vluchtelingen en expats. Heb 10 jaar ervaring.
25€
Pieter
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik heb een vrij losse manier van lesgeven. Ik sluit aan bij het niveau en de behoefte van de taalleerder. De een wil de NL...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Tilburg
Nt2 docent die graag jou wil helpen om de Nederlandse taal te beheersen.
25€
Ikram
1e les gratis!

Les geven in alfabetisering De Nederlandse ,grammatica leren Het verzorgen vanleesoefeningen Het verzorgen van...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Helvoirt
Middelbare school leerling 5 HAVO geeft les Nederlands NT2 en ook rekenen, spelling, grammatica voor basisschool
11€
Elina
1e les gratis!

Mijn methode van les geven zal vooral bestaan uit de herhaling en veel schrijven. Hierdoor leer je veel beter en sneller....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Oosterhout
Ervaren Docent NT2. Ervaring met expats en inburgeraars. Alle niveau's+ ONA, KNM
35€
Theo
1e les gratis!

Het gebruikt van een bepaalde methode of een bepaald boek heeft als groot voordeel dat alle aspecten van de taal op een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Eerstegraads docent Nederlands met ook veel ervaring in NT2. Dutch language teacher, with also a lot of experience in Dutch as a Second Language. Ook online mogelijk.
30€
Piet
 • (10 beoordelingen)
1e les gratis!

With starting students Dutch as a Second Language, the emphasis in my lessons is on language acquisition. Reception comes...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Leiden
WO student rechten geeft bijles in Nederlands op alle niveaus, van jong tot oud
22€
Inge
1e les gratis!

Ik ben sociaal zeer vaardig en probeer van elke les een plezier te maken. Ik heb veel geduld als iets fout gaat (of blijft...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Groningen
Wieke helpt graag bij het leren van de Nederlandse taal (NT2)
21€
Wieke
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik ga graag onderwerpen bij langs die de mensen leuk vinden en maak daar lessen van. Daarnaast help ik bij het oefenen van...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Rotterdam
Studente journalistiek met een goed gevoel voor taal die Nederlands als tweede taal (NT2) lessen aanbiedt.
20€
Nora
1e les gratis!

Mijn lessen bestaan uit stukjes theorie, maar vooral veel samen oefenen door middel van spelletjes en spreekoefeningen. Ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Met plezier de Nederlandse taal gaan leren; Learning Dutch can be fun!
12€
Klasine
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij het niveau en de wensen van de student. Ben je een beginneling, dan gaan we de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Zoetermeer
Dutch for Expats, private lessons all levels, Certificate of Proficiency in English, Zoetermeer (within walking distance of trainstation)
23€
Debby
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

All level NT2 and preparation for exams, if desired, are possible. The main focus in class is your personal way of learning....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar 27€ Niet beschikbaar
Boek een les