Homepagina
Lessen geven
Amsterdam 
Amsterdam 
 • (3 beoordelingen)
S
Saron
« Leonie legt goed uit, heeft veel geduld voor mijn zoon. Wij zijn dik... Lees meer »
S
Saron
« Leonie legt goed uit, heeft veel geduld voor mijn zoon. Wij zijn dik tevreden. Ik zou haar zeker aanraden »
35€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 17u
Lessen aangeboden door Leonie
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Bijles
 • Huiswerkbegeleiding
 • Citotoets
 • Studiekeuzeadvies
Niveaus
 • Alle niveaus

Ervaren neurowetenschapper geeft citotraining zodat uw kind voorbereid is om vol zelfvertrouwen op de cito te scoren

Methodologie

AANMELDINGEN OPEN voor SCHOOLJAAR 2020/2021 en ZOMERLES
Leerlingen vinden dat ik hen goed begeleid. Stof begrijpen en zelfvertrouwen ontwikkelen staat centraal.

De cito komt eraan, dit kan bij zowel ouders als scholieren veel stress veroorzaken. Geen zorgen, een goede voorbereiding is het halve werk.

Voor het bieden van goede begeleiding kijk ik samen met jou (en je ouders) naar wat jij nodig hebt. Door een combinatie van bijles, huiswerkbegeleiding en studiecoaching kan ik je gericht ondersteuning bieden, denk hierbij aan:

1. Vakinhoudelijke herhaling, ik leg je de stof (op meerdere manieren) uit op een tempo dat voor jou werkt, zo vaak als nodig is.
2. Feedback op je huiswerk, niet alleen antwoord goed/ of fout en hoe dan wel, maar ook hoe je door efficient werken 'slordigheidsfoutjes' kunt voorkomen en sneller het juiste antwoord vinden. Dit laatste kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld tijd te kort komt op je toetsen.
3. We kijken samen naar je huiswerkplanning, plan je voldoende tijd om alles te maken, na te kijken en genoeg te herhalen zodat je de stof begrijpt?
4. ... en je leert uiteraard de studievaardigheden en methodes om je stof eigen te maken met een focus op 'waarom' iets werkt.

Hoe ziet een les eruit?

We nemen samen de (nieuwe) stof door, waarbij ik gebruik maak van de teach back methode. Dit houdt in dat jij in eigen woorden kan duidelijk maken hoe iets werkt. Hierdoor garandeer ik dat je de kern van de stof begrijpt voordat we naar het volgende onderwerp gaan.

We werken naar hier naar toe door het stellen van 'waarom'-vragen. 'Waarom is dit zo, waarom werkt het op die manier'. Het antwoord op deze vragen vinden we stapsgewijs door samen de stof te verkennen, wat weet je zelf al, wat kan je uitpuzzelen en als je vastloopt leidt ik je gedachten met extra vragen en tips weer een stap verder. De focus op het 'waarom' helpt jou inzicht in de stof te verkrijgen en daarnaast leer je hoe je flexibel verbanden kunt leggen en informatie verwerkt.

Hierdoor wordt nieuwe stof kunt begrijpen en onthouden gemakkelijker en zelfs leuker. Je krijgt vertrouwen in jouw kunnen en eventuele stress over toetsen en 'moeten presteren' neemt af. De vaardigheden die je leert zijn dan ook vakoverstijgend en komen je na je schooltijd ook in het dagelijks leven van pas. Dus als je meer wilt weten, neem dan vooral contact op en dan kijken we of we een match zijn voor elkaar!

Ervaring

Ik geef sinds 2010 met veel plezier en voldoenig bijles in de exacte vakken en heb inmiddels tientallen leerlingen mogen helpen met het verbeteren van hun cijfers en het halen van examens. Dit heb ik door de jaren via verschillende bijlesbureau's, scholen en ook privé aangeboden. Momenteel ben ik, naast het lesgeven, werkzaam op het 'Lab of Learning' in Amsterdam, waarbij ik onderzoek doe naar het effect van mindset op leren. De informatie uit mijn opleiding pas ik toe tijdens de lessen. Hierdoor leer je in mijn lessen ook over 'hoe' je leert en krijg je praktische tips gebaseerd op de nieuwste neurowetenschap.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 30€/u

Specificaties

Lesuren worden per week of maand afgesproken, in overleg is uitloop van een les wanneer nodig mogelijk. Wanneer uw zoon/dochter de bijles een keer vergeet of verhindert is, is dat geen probleem. Dit moet wel bij 'een keer' blijven. Anderzins kunnen lessen 24 uur van te voren gewijzigd worden, bij te laat afzeggen wordt de volledige les in principe in rekening gebracht.

Naast de lessen ben ik kosteloos bereikbaar voor een appje met een vraag uit het huiswerk en uiteraard hoor ik het graag wanneer je een resultaat gekregen hebt! Feedback over de lessen naar ouders en/of overleggen over specifieke behoeftes is inbegrepen en kan voor/na de les of telefonisch/per mail plaatsvinden.

Wanneer ik naar jou toe kom, dan reken ik reistijd boven 30 min en eventuele parkeerkosten of reiskosten door. Lessen kunnen naar wens, naast bij de leerling of bij mij thuis, ook plaatsvinden op andere locaties zoals bij de VU, Amsterdam, in een bibliotheek of in een andere openbare ruimte.

Lessen aangeboden door Leonie
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Bijles
 • Huiswerkbegeleiding
 • Citotoets
 • Studiekeuzeadvies
Niveaus
 • Alle niveaus

Leonie's achtergrond

Zoals eerder vermeld ben ik met 'leren' niet alleen bezig tijdens de lessen, maar ook vanuit wetenschappelijk perspectief. Mijn expertise is op het gebied van cognitieve neurowetenschappen en momenteel werk ik op de Vrije Universiteit aan een project waarbij we kijken naar het effect van mindset op leren. Met name naar hoe leerlingen omgaan met het maken van fouten, oftewel tegenslag. Wat doe je als iets niet meteen goed gaat en hoe kan je hier het beste op reageren en tegenaan kijken zonder jezelf te ondermijnen?

De 3 beoordelingen over Leonie
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.

3 aanbevelingen

S
Saron

Leonie legt goed uit, heeft veel geduld voor mijn zoon. Wij zijn dik tevreden. Ik zou haar zeker aanraden

M
Marjo

Door haar manier van werken, weet Leonie goed te achterhalen welke kennis ontbreekt om wiskunde opgaves te kunnen oplossen. Ze weet zo precies waar aan gewerkt moet worden. Leonie besteedt veel aandacht aan de manier waarop een opgave aangepakt moet worden. Deze kennis kon mijn zoon ook toepassen bij andere vakken waardoor hij uiteindelijk met vlag en wimpel is geslaagd.

K
Kysha

Leonie weet super goed de stof over te brengen naar een leerling en is erg geduldig. Verder zorgt ze voor een fijne sfeer en is er altijd tijd voor een gezellig praatje tussendoor.

Vergelijkbare leraren

Bijles in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Huiswerkbegeleiding. Leren is geen probleem meer, Citotoets toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Studiekeuzeadvies is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Amsterdam
Ervaren Bijleslerares voor alle niveaus van de middelbareschool. Ervaring in (zelfstandig leren) thuisstudie en hoop jou vragen te beantwoorden en handige leer skills aan te leren die baat hebben bij
20€
Abigail
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Elk kind/student is anders en dus pas ik de manier van lesgeven geheel aan op jou. Ik ben van mening dat discipline,...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Exclusief: Bijles op maat geschikt voor iedereen die verder wil komen en beter wil worden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen. ALTIJD GERICHT OP LANGDURIG RESULTAAT! Zeer ervaren leerkracht biedt
37€
Fatima
 • (11 beoordelingen)
1e les gratis!

Leren leren is een kunst die je al in je hebt zitten. Als ervaren Dalton lerares en aandachttraingen trainer ben ik een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Leerkracht basisonderwijs in Amsterdam, geeft les aan groepen 4 t/m 8 en wil bijles geven.
20€
Leon
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op wat iedere leerling nodig heeft. Met bijles kom je met een gerichte vraag en zorg ik ervoor dat ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Huiswerkbegeleider. Student bedrijfskunde, ik geef wiskunde A op havo, wiskunde voor vmbo en rekenen voor zowel middelbare als basisschool les. Daarnaast geef ik ook huiswerkbegeleiding aan basisschoo
10€
Nina
1e les gratis!

Ik behandel het onderwerp op een gestructureerd manier. De leerling vertelt mij wat die lastig vindt, ik leg de stof uit...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Amsterdam
HBO Student Sport Management & Ondernemen, VWO afgerond met als profiel natuur en techniek, ook economische en management kennis.
15€
Wouter
1e les gratis!

Ik ben zelf van mening dat je door veel oefenen en het geven van praktische voorbeelden iemand het best kan lesgeven.

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
HBO student geeft bijles in verschillende vakken aan kinderen in Amsterdam en online
16€
Nadine
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op de boeken van mijn leerling, zo kan ik een manier van uitleggen gebruiken die zij op school...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Afgestudeerde die de tijd neemt in het begeleiden van het maken van je huiswerk
20€
Britt
1e les gratis!

Mijn methode van les geven is op een positieve manier, maar wel efficiënt. Daarnaast heb je bij mij de tijd om iets rustig...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
WO student geeft bijles in verschillende onderwerpen zoals wis-, schei- en natuurkunde maar ook talen en economie!
20€
Sophie
1e les gratis!

Ik zal mijn bijles vooral inrichten rond de vragen van de leerling. We gaan uitzoeken waar je precies vastloopt of extra...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Huiswerk problemen ? WO bedrijfskundige staat klaar om je te helpen met huiswerk. Plannen en motiveren om je weer vooruit te helpen.
18€
Ramón
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik kijk graag met je waar je vastloopt en probeer de stof op een dusdanige manier te bespreken dat je op jouw manier snapt...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Tekstschrijver, dichter, performer, docent creatieve vakken helpt met leren leren Amsterdam e.o.
50€
Mireille
1e les gratis!

Interactief. Rustig. Oefenen. Doen. Herhalen. Voorbeelden geven. Inspireren.

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Hoofddorp
Ik weet dat jij slim genoeg bent om goede cijfers te kunnen behalen! Ik wil je heel graag helpen om ook dit uit je te halen en dat begint met plannen. Maar dat is niet alles, want je moet er ook nog a
18€
David
1e les gratis!

Ik begin eerst te vragen wat jouw verwachtingen van mij zijn. Zo kan ik een duidelijke doel stellen samen met jou. Ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Afgestudeerde leerkracht (met veel ervaring) van de Universitaire Pabo van Amsterdam geeft bijles van basisschool tot middelbare school!
20€
Julia
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is om goed aan te sluiten bij de beginsituatie van de leerling. Ik hoor graag waar de leerling mee...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 35€ 35€ 30€
Boek een les