Homepagina
Lessen geven
Groningen 
Groningen 
 • (5 beoordelingen)
Yasmina
« Excellent! Harry is zeer behulpzaam en heel flexibel! Door zijn hulp heb ik een... Lees meer »
Yasmina
« Excellent! Harry is zeer behulpzaam en heel flexibel! Door zijn hulp heb ik een voldoende voor mijn mondeling op HBO niveau. »
22€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 11u
Lessen aangeboden door Harry
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Duits
 • Spreekvaardigheid - Duits
 • Leesvaardigheid - Duits
 • Schrijfvaardigheid - Duits
 • Luistervaardigheid - Duits
 • Examentraining Duits
Niveaus
 • Alle niveaus

Docent Duits/Engels MEd: Havo-Vwo lesgevend. In oktober 2018 tot en met sept/oktober 2019 gestart met conversatielessen Duits. Vanaf 1 september flexibel inzetbaar.

Methodologie

Vanuit het doel: doeltaal = voertaal werk ik in samenspraak met de leerling/student aan de verschillende vaardigheden waarbij ik vooral lesgeef door de leerling steeds aan het denken te zetten om hem/haar er toe te zetten zelf tot een antwoord te komen.

Ervaring

Ik ben sinds meer dan 38 jaar werkzaam in de Onder en Bovenbouw Havo/Vwo met name voor het vak Duits mede aan de eindexamenklassen waar ik ook examentraining geef. Heb een Masteropleiding Duits gevolgd en was leerboekauteur Neue Kontakte.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 22€/u
Lessen aangeboden door Harry
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Duits
 • Spreekvaardigheid - Duits
 • Leesvaardigheid - Duits
 • Schrijfvaardigheid - Duits
 • Luistervaardigheid - Duits
 • Examentraining Duits
Niveaus
 • Alle niveaus

Harry's achtergrond

Mocht er interesse bestaan om bij te worden gespijkerd of goed voorbereid aan het eindexamen te beginnen, kan er altijd naar mijn CV worden gevraagd.
Opleiding = Lerarenopleiding Duits/Engels en Masteropleiding Duits/ bijna 40 jaar leservaring/ tot en met eindexamenklassen Havo/Vwo. Verder was ik remediale teacher en leerwerkauteur.

De 5 beoordelingen over Harry
 • 4.8/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
Yasmina

Excellent! Harry is zeer behulpzaam en heel flexibel! Door zijn hulp heb ik een voldoende voor mijn mondeling op HBO niveau.

Reactie van Harry

Heb haar geholpen bij de voorbereiding van haar mondelinge test. Yasmina heeft mijn suggesties goed opgepakt en verbeteringen aangebracht in haar voorbereiding wat uiteindelijk een voldoende resultaat heeft opgeleverd.

Mariana

Perfect! Harry has been an excellent teacher. Since I don't speak Dutch, my German lessons had been taught in English. I started from almost zero and he has helped me starting with basic communication skills. His lessons are very nice and I think I have improved a lot in a short time.

Reactie van Harry

Zeer gemotiveerd en Sprachentalentiert, pikt snel op en legt verbanden tussen de talen. Leert snel!

Aia

Perfect! Fijne leraar; betrouwbaar en geduldig. Goede manier van lessen waarbij er snel begonnen wordt met taalvaardigheid in de praktijk. Ik heb veel van Harry kunnen leren. Een aanrader!

Reactie van Harry

Heel erg leuk om Duits aan te hebben gegeven door haar motivatie pakte ze snel op!

R
Robert

Perfect! Harry is een ervaren leraar die de lessen goed kan aanpassen naar de wens van de student. Lessen zijn erg prettig en zijn zeer behulpzaam.

Reactie van Harry

Communicatief gericht en gemotiveerd. Pikt snel op en begrijpt de uitleg heel snel.

I
Irene

Perfect! Harry heeft mij de week voorafgaand aan het Goethe examen Allgemein Deutsch B2 geholpen bij mijn schrijfvaardigheid. De lessen waren zeer goed en ik heb in korte tijd veel vooruitgang geboekt. Harry reageerde altijd snel op mijn emails/vragen en zijn feedback en verbeteringen zijn erg duidelijk en bieden goede houvast om in een volgende les mee verder te kunnen. Uitstekende leraar!

Reactie van Harry

Een zeer gemotiveerde Irene die ter voorbereiding op haar Goethe Instituutexamen voor schrijfvaardigheid in korte tijd op grammaticaal gebied heel veel heeft bijgeleerd door het laten corrigeren van haar schrijfvaardigheid. Door haar vragen gaf ze steeds aan wat nog moest worden bijgeschaafd. Een erg prettige samenwerking !

Interview met Harry

VRAAG 01 | 08
Praat je deze taal vloeiend door je afkomst of omdat iemand jou deze taal heeft geleerd?
Harry — De taal beheers ik bijna op moedertaalniveau door een Masterstudie Duits, het veelvuldig verblijven in Duitsland, mijn verblijf en studie in Duitsland , het geven van taalcursussen in Salzburg en doordat ik sinds 31 jaar getrouwd ben met een Oostenrijkse.
VRAAG 02 | 08
Citeer een levend, historisch of fictief persoon die, volgens jou, hét symbool is dat de desbetreffende cultuur vertegenwoordigt!
Harry — Nur der Mensch, der sein Leben gearbeitet hat, kann sagen: ich habe gelebt. (Goethe)
VRAAG 03 | 08
Is er in deze taal een woord, uitdrukking, traditie of typisch soort gedrag dat je bijzonder of leuk vindt?
Harry — Voor een echte fan van taart is Duitsland geweldig: er zijn heel veel verschillende soorten taart en de stukken zijn veel groter dan in Nederland.
VRAAG 04 | 08
Waarom is het belangrijk om deze taal te spreken, of het nou vanuit een academisch, professioneel of meer persoonlijk oogpunt is?
Harry — Duitsland is onze directe buur: van en met hun kunnen we veel van elkaar leren!
VRAAG 05 | 08
Wat is het lastigst aan deze taal waar het nemen van lessen bij kan helpen?
Harry — Vooral de spreekvaardigheid om goed te kunnen communiceren
VRAAG 06 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Harry — Tijdens het afnemen van een mondelinge over de Duitse literatuur, stelde ik de vraag: geef een voorbeeld van een dichter uit de Romantiek. De leerlinge antwoordde spontaan: goed, he? Er viel een korte stilte en toen herhaalde zij nog een keer: dat is toch, goed… he? Ze bedoelde: Goethe…
VRAAG 07 | 08
Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over enkele reizen die je gemaakt hebt.
Harry — Eigenlijk maak ik heel vaak een reis(je)naar Duitsland omdat ik nog geen uur verwijderd van de Duitse grens woon. Ik ervaar dan een volledige “ Tapetenwechsel “: je komt in een heel andere cultuur terecht, de huizen zijn anders, het eten, de omgang etc. In de zomers vertoef ik dan bij vrienden (en familie) in het prachtige Sankt Wolfgang.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een Superprof, naast het feit dat je je kunt uitdrukken in verschillende talen?
Harry — Het helpen van de zeer gemotiveerde deelnemers, die de Duitse taal willen leren of verbeteren, vind ik een echte uitdaging te meer omdat ik er ook weer van leer!

Vergelijkbare leraren

Duits in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Spreekvaardigheid - Duits. Leren is geen probleem meer, Leesvaardigheid - Duits toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Schrijfvaardigheid - Duits is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Nieuwegein
Bevoegd docente Duits, in bezit van diploma MO-A, geeft via videobellen les in Duits. Dit in verband met de maatregelen tegen het coronavirus.
20€
Marjo
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn stijl van lesgeven is flexibel. Ik let op wat je moet of wilt leren en pas de lesmethode daarop aan tijdens de les. Een...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Krommenie
LIO Duits geeft privéles in Duits (moedertaal). Ik heb meer dan drie jaar ervaring in het onderwijs in de onderbouw en geef les op alle taalniveau's.
25€
Danijel
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven stem ik volledig af op je wensen. Jij geeft vooraf aan waar je aan wilt werken (grammatica,...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Drs. Duitse taal en letterkunde, 1e graad docent Duits en beëdigd vertaler geeft Duits op alle niveaus
25€
Mareike
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik kijk met jou samen waar de zwakke punten zijn, dus waarom je slecht scoort. Eventueel maak je de eerste bijeenkomst een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Heerlen
Professional vertaler/tolk/privéles docent en native speaker Duits geeft offline les in Den Haag en/of online les aan alle leeftijden
17€
Alexandra
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik pas mijn lessen aan de wensen en voorkeuren van mijn studenten aan. Iedereen leert anders. Als de student zelf niet weet...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Almere
HBO student rechten geeft bijles Duits op basisschoolniveau en middelbare school niveau.
14€
Lorenzo
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik leer altijd eerst een leerling kennen en daarna gaan wij gelijk aan de slag met de lessen. Mijn methodologie verschilt...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Studente Duitse taal en cultuur geeft bijles Duits, Nederlands en rekenen in Nijmegen en Kaatsheuvel
12€
Bibi
1e les gratis!

Ik wil graag lesgeven in de vakken Duits, Nederlands en rekenen voor het vmbo, havo, vwo en MBO. Ik ben erg geduldig, heb...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Helmond
Als je snel en effectief een taal wilt leren heb je een dosis van motivatie nodig. Aan de hand van eenvoudige technieken beheers je in een korte tijd een taal naar keuze.
15€
Maximo
1e les gratis!

Mijn methodes van lesgeven zijn gebaseerd op verschillende onderdelen o.a luister en spreekvaardigheid. Deze lessen zijn...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amersfoort
Examentraining VO en MBO, Bijles Duits, Taaltraining Duits voor bedrijven, Zaken doen in Duitsland
25€
Silke
1e les gratis!

Mijn lessen zijn afgestemd op de wensen van de student(en). Ik geef les aan alle niveau's in het VO en het MBO. Ik geef...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Universiteitdocent die je de Duitse taal kan leren spreken, luisteren, schrijven en examentraining
20€
Sjon
1e les gratis!

Lessen zijn gezellig en daarmee kun je veel leren. En hopelijk slaag je daarmee voor Duits bij je examen. Dus aarxel niet...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Rotterdam
Promovendus in Duitse filosofie geeft boeiende Duitse lesuren op middelbare school, HBO en WO niveau!
20€
Aart
1e les gratis!

Ik geloof in een actieve en visuele methode. Duits leren in het Duits, nieuwe woorden of concepten worden met beelden...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
's-Hertogenbosch
Duits is mijn tweede moedertaal! Dus vind je het lastig om teksten te vertalen en/of verklaren, help ik je graag!!!
35€
Nicole
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Zie aub bij andere vakken waarin ik lesgeef! Wat centraal staat is wat jíj nodig hebt om te groeien; kan goed inschatten...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Bijlesstudent Duits geeft creatieve lessen om het beste er uit te halen!
15€
Mare
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

Hoi, mijn lessen zijn geschikt voor beginners tot gevorderden met het niveau A1-B1. Vaak begin ik mijn les kort even met een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
's-Hertogenbosch
Ervaren professional op gebied van coachen en begeleiden van Examenkandidaten in de aanloop naar en het proces van succesvol de examenperiode doorlopen heeft tijd voor jou!
35€
Nicole
 • (3 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik maak een duidelijke structuur met jou, waarin de verschillende onderdelen in de verhouding die bij jou past een plek...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Deutschunterricht für Fremdsprachler auf alle Niveaus: willst du deine Deutschkenntnisse verbessern?
19€
María
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mein Unterricht ist sehr aufs sprechen fokussiert. Ich glaube nämlich, dass die beste Methode eine Sprache zu lernen ist,...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
WO studente ALPO (Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs) geeft bijles in de Duitse taal
15€
Hsiao-Pei
1e les gratis!

Ik pas mijn lessen aan op de behoeften van jou. Alle vragen mogen gesteld worden! Niks is stom of dom! Ik vind het fijn als...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Arnhem
Gediplomeerd docent Duits geeft lessen gericht op gesprekken voeren of vakspecifieke communicatie.
22€
Linda
1e les gratis!

Mijn aanpak richt zich vooral op het voeren van gesprekken. Door vanaf les 1 meteen veel te praten, zul je niet alleen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Duits-Nederlandse WO Student geeft Duits les of corrigeert teksten voor iedereen!
14€
Anne
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is tijdens het maken van opdrachten opkomende vragen door tegenvragen uit te leggen. Hierdoor...

Online les via webcam Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 22€ 22€ 22€
Boek een les