Homepagina
Lessen geven
Rotterdam 
70€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 18u
Lessen aangeboden door Boris
 • Individueel
 • In een groep
De lessen vinden plaats
 • Bij jou thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Muziekproductie
 • Computermuziek
 • Mixen
 • Music recording
 • Muziek technologie
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Gevorderd
 • Professioneel
 • Ander niveau
 • Kind
 • Niveau 2 (goede beginner)
 • Niveau 3 (gemiddeld)
 • Niveau 4 (gevorderd tot zeer gevorderd)

Creatieve Elektronische Muziek productie & Sounddesign lessen door dj/producer Conforce uit Rotterdam

Methodologie

---------------------------------- Wat kan ik je leren? --------------------------------
* Mixing & Arranging: Het arrangeren, mix technisch verbeteren en voorbereiden van je producties voor de aflevering aan een mastering engineer. Impact en ruimte creëren in je mixen.
*DAW kennis uitbreiden, ik heb vele jaren ervaring met Ableton Live en Logic X, je workflow verbeteren is heel essentieel en ik ken alle ins en outs.
* Sound Design: Het maken van je eigen geluiden en presets, de basis principes van synthese behandelen. Zowel hardware als software synths.
* Leren werken met hardware apparatuur waaronder analoge synths en drumcomputers.
* Uit een writer's block of inspiratieloze periode breken, ik weet hoe je dit overkomt en wat de juiste triggers zijn om productief te worden.

----------------------------------- Wat is mijn methode? --------------------------------
* Onderwijs en les op maat, ik bepaal je huidige niveau op basis van een ruime selectie producties. We bepalen samen het het focuspunt dat de meeste aandacht nodig heeft. Ik kan vrij snel inschatten wat je nodig hebt.
* Veel bestaande producties analyseren om een goed referentie kader op te bouwen. Je referentie kader is heel belangrijk.
* Mogelijkheid tot face to face praktijk les in je eigen studio zodat ik je akoestische situatie en tools beter begrijp. We zullen je bestaande werk analyseren en ik ga technisch en creatief feedback geven.
* Het kijken en luisteren naar bestaande werken uit mijn eigen repertoire, denk hierbij aan arrangementen en projectfiles.

------------------------ Wie ben ik, wat is mijn ervaring?------------------------
* 15 jaar ervaring met het internationaal toeren en releasen op talloze grote en kleine dance/techno labels.
*Ruim 60 ep’s, 15 artiesten albums, 25 remixen geproduceerd op o.a. labels Rush Hour, Clone, Soma, Global Underground, 2020 Vision.
* Veel ervaring met het afmixen, arrangeren en technische verbeteren van audioproducties volgens dance/club standaarden.
* Sounddesigner voor Splice, Sample Magic. Geluiden geprogrammeerd voor synthesizers van Elektron, Waldorf en Roland etc
* Ervaring met het opzetten van Live-sets met Ableton
* Ruime ervaring in het werken met hardware gear en software
* Muziekrechten en het registreren van je repertoire bij Buma/Stemra etc

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Algemene informatie:
De productie van elektronische muziek is iets wat je pas goed beheerst door het veel te doen. Dit houdt in dat je al spelenderwijs dingen ontdekt en fouten maakt. Wat helpt is een dosis basis interesse in geluid en nieuwsgierigheid. In de elektronische muziek ben je nooit uitgeleerd, de ontwikkelingen gaan in hoog tempo door maar in de basis draait het om creativiteit. Mijn motto is "doorgaan en niet blijven hangen in oud werk". Ik kan je helpen om vooruit te komen op de momenten dat je vast zit in je workflow, last hebt van verkeerde productie gewoontes. Creativiteit is belangrijk maar ook de technische kennis is nodig om je producties naar een hoger niveau te tillen. Ik kan je hierin begeleiden. Soms kun je met simpele technische handelingen veel meer uit je tracks halen.

Niet geheel onbelangrijk is het het ontwikkelen van je eigen stem en kleur in een overvol muzieklandschap. Eigen sounds maken kan hierin een onderscheidende factor zijn. Niets is zo leuk als het designen van je eigen presets en het is helemaal geen hogere wiskunde. Het vereist een beetje discipline en tijd maar geeft veel creatieve voldoening. Afhankelijk van de tools die je gebruikt kan ik je hier les in geven.

Aangezien de wereld van elektronische muziek heel breed is heeft iedereen zijn eigen interesse veld. Dit houd in dat je juist wel of niet aan een bepaald genre vasthoud. Met bijna 15 jaar ervaring als producer, sound designer en dj heb ik vele hobbels overwonnen. Writers blocks, audio technische problemen, klassieke fouten, zinloze hyperfocus momenten op frequenties, ik kan er een boek over schrijven.

Jouw huidige werk geeft mij inzicht in jouw persoonlijke niveau en het beoordelen helpt me om de juiste nadruk te leggen op bepaalde lesinhoud. In overeenstemming met elkaar gaan we een koers bepalen. Mijn overtuiging is dat je met weinig middelen echt heel creatief kunt zijn en complete producties kunt maken die aan alle hedendaagse standaarden voldoen. Ik word graag je persoonlijke mentor en begeleid je daar bij! Het liefst in je eigen studio omgeving maar ook via de webcam en regelmatig in mijn professionele hardware studio.

Ik vraag wel van jou dat je al enige ervaring hebt met produceren en eigen middelen hebt om zelfstandig thuis muziek te kunnen maken.

Enkele vragen die je kan hebben:
-Hoe kan ik mijn eigen geluiden maken? (sampling, subtractieve synthese, wavetable, fm synthese)
-Hoe bepaal ik wat er op een album of ep komt, wat is een interessante combinatie?
-Wat doe ik als ik vast zit of geen inspiratie heb?
-Hoe kan ik een hardware matig karakter in mijn producties krijgen?
-Hoe zorg ik dat ik meer leven in mijn producties krijg?
-Hoe maak ik complexe geluiden?
-Hoe integreer ik hardware in mijn software setup?
-Hoe bereid ik mijn mix voor, voor hij naar de mastering gaat?
-Hoe bouw ik een live set zo efficient mogelijk op vanaf nul?

Ervaring

Ik ben twee jaar lang docent audiovisuele vormgeving (video/audio) geweest op het MBO (Friesland College) , ik heb lessen ontwikkeld en klassikaal lesgegeven aan eerste jaars en tweede jaars studenten. Hoofdzakelijk was ik bezig met het begeleiden van einde jaars studenten bij hun examen opdrachten en coachte hun persoonlijk door de laatste fase van hun studie. Zelfvertrouwen geven en motiveren was hierin een belangrijk aspect.

Mijn dj/producer carrière begon rond 2007 op stoom te komen met releases op labels als Delsin, Rush Hour en Clone Records. Ik heb sinds die tijd jaren lang gewerkt met grote internationale underground labels. Ook heb ik intensief getourd met mijn live en dj sets door Europa en Azië onder verschillende project namen. Ik heb inmiddels bijna 15 jaar praktijk ervaring binnen de elektronische muziek industrie. Zowel op het productionele vlak, sound design, dj/live performance gebied.

Hier volgt een opsomming van technische ervaringen.
Software DAW's:
Ableton Live (10 jaar)
Max 4 Live (5 jaar)
Logic X (10 jaar)
VCV rack (2 jaar)
Propellerhead Reason (15 jaar)

Native Instruments, Komplete, Omnisphere, Xfer Serum, Reaktor, Arturia, PSP, FAB, Waves, Audiodamage, Audiorealism, Rob Papen etc...

Hardware: Kurzweil, Roland, Eventide, Korg, Kawai, Ensoniq, Elektron, Clavia, Moog, Eurorack modular etc..

Talen: English, German(B1), French (B1), Dutch (Native)

Tarieven

Reiskosten : 10€
Tarief voor lessen via de webcam : 70€/u
Tarief voor 5 lesuren : 300€
Lessen aangeboden door Boris
Individueel
In een groep
De lessen vinden plaats
Bij jou thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Muziekproductie
 • Computermuziek
 • Mixen
 • Music recording
 • Muziek technologie
Niveaus
 • Beginner
 • Intermediate
 • Gevorderd
 • Professioneel
 • Ander niveau
 • Kind
 • Niveau 2 (goede beginner)
 • Niveau 3 (gemiddeld)
 • Niveau 4 (gevorderd tot zeer gevorderd)

Boris's achtergrond

Ik ben afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool, Academie voor Popcultuur. Een multidisciplinaire creatieve HBO studie waarbij het onderwijs al snel gekoppeld werd aan het echte werkveld. Een belangrijk aspect was creatieve zelfontplooiing maar ook het creatieve ondernemerschap stond centraal. Tijdens deze studie heb ik me in 4 jaar tijd zowel op elektronische muziekproductie gericht en video.

Carriere:
Live-act/DJ, Producer als Conforce & Versalife (verschillende pseudo’s) (2007 - tot nu) Internationaal toeren en optreden.

Autonoom/vrije muziek productie, verschillende genres: Techno, Electro, IDM, Breaks, Progressive,Ambient&Soundscapes
Releases op verschillende labels: Rush Hour, Delsin Records, Soma, Clone Records, 2020 Vision.

+- 12 artiesten Albums (12” & Digital)
+- 60 EP’s (12” & Digital)
+- 25 remixen voor verschillende artiesten (12” & Digital)
>>> (Opgeslagen informatie)

Synthesizer sounddesign (2010-tot nu)
Ik heb ruime ervaring met de productie van sound packs, patches en presets.
Vooral voor Splice, Waldorf, Elektron en Roland.

-Docent, MBO Friesland College, Media Design (2011-2013)

-Mijn muziek is gebruikt door verschillende nationale/internationale omroepen en merken. NCRV, VPRO, Omrop Fryslan, NPO1, RTL, Converse.

Vergelijkbare leraren

Muziekproductie in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Computermuziek. Leren is geen probleem meer, Mixen toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Music recording is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Vlaardingen
Maryn DJ/Producer bij Revealed Recordings, Armada Music, NCS (EDM): mixen, arrangement, melodie, tips en masteren (Rotterdam regio)
35€
Marijn
 • (5 beoordelingen)

Persoonlijke begeleiding van eigen werk in combinatie met lesstof en opdrachten, gezien muziek vrij uniek is voor elk...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Ik leer jou hoe je muziek aan elkaar mixt, krachtig, vloeiend en energiek.
29€
Leon
1e les gratis!

We gaan heel veel draaien, heel veel. Je gaat de mogelijkheden leren van de apparatuur. Je gaat leren welke apparatuur er...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Leer je eigen beats maken in Rotterdam (ook songwriting, recording techniques en industry knowledge)
25€
Tijn
1e les gratis!

Door eigen werk te maken leer je spelenderwijs alle tricks & techniques. In de lessen krijg je alles wat jij nodig hebt om...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Professionele docent/producer/componist met meer dan 20 jaar ervaring, geeft productie lessen op locatie of online, op jouw eigen laptop om van jou een sterk en originele producer te maken!
60€
Trian
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Zit je vast in je werkwijze? Val je vaak in herhaling? Klinken je tracks nog niet lekker genoeg? Met mijn eigen manier van...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
HBO Docent Muziek student: Theorie, Solfège (gehoor), Zang, Gitaar, Songwriting, Productie, Muziektechnologie
25€
Arjen
1e les gratis!

Ik bereid in principe mijn eigen materialen voor, maar ik probeer altijd op het initiatief en de wensen van mijn leerlingen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Rotterdam
Afgestudeerd producer geeft muziekproductie-lessen op maat in eigen muziekstudio te Rotterdam.
40€
Simon
 • (4 beoordelingen)
1e les gratis!

In mijn lessen geef ik je een brede basis waarin je leert werken met muziekprogramma’s als Ableton Live & Logic Pro (evt....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Krimpen aan den IJssel
Voormalig afgestudeerd student/muzikant geeft les aan oriënterende leerlingen in het vak Sound Design. Let's go for it !
40€
Darcy
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

De lessen zal je stap voor stap meer inzicht geven over het programma " Ableton ". Aan de hand van jouw eigen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Vlaardingen
Hbo student communicatie geeft dj lessen in groepsverband en 1 op 1
35€
Lois
1e les gratis!

Binnen 6 lessen beheer je de basis van 3 verschillende genre! Als je leergierig bent kan dit al binnen 3 lessen. Alles gaat...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Amsterdam
Topproducer geeft priveles in elektronische muziekproductie. Zowel software (Logic Pro X, Ableton) als hardware (Synthesizers en Modulaire synthese).
40€
Coen
 • (19 beoordelingen)
1e les gratis!

In mijn privélessen focus ik specifiek op wat jij zelf graag wil ontwikkelen. Je kunt bij mij terecht als je wilt leren hoe...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Vlijmen
Muziek Producer geeft producer les voor iedere leeftijd en ervaring, op locatie en online
25€
Tom
1e les gratis!

Als je bij mij les neemt, mag je zelf het onderwerp bepalen. Soms moet ik wat research doen, dan laat ik dat ook weten. Bij...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Berklee Graduate offers private lessons of Composition, Orchestration, Arranging, Ear Training, Harmony & Counterpoint in Utrecht
30€
Hernan
1e les gratis!

The way I teach actually depends entirely on the student. The way I explain the concepts, plan and structure the lessons and...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Breda
Dj Lessen en Muziek Produceren in de regio Breda en omstreken :)
25€
Kevin
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik heb op verschillende middelbare scholen zoals het New Man College en het Da Vinci College muziek les gegeven. Ik leg je...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Hengelo
Wil jij les in Ableton Live Suite van een profesionele producer die werkt voor een Label in New York? Je kunt altijd zoeken naar ‘VANRA’ op soundcloud of spotify om mijn nummers te beluisteren!
30€
Diederik
1e les gratis!

Ik geef mijn lessen op een vrije manier. Ik kan goed in gaan op leervragen en hou er van om een gemotiveerd iemand tegen te...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Muziekproductie les van een professional - in één jaar klaar voor het werkveld!
40€
Rijnmar
1e les gratis!

Tegenwoordig is muziekproductie een van de basis skills die je als muziekprofessional moet begrijpen en in enige mate...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Aalsmeer
Cursus Elektronische muziekproductie rondom Amsterdam/Haarlemmermeer. verscheidene genres voor beginners tot aan gevorderden
30€
Jorn
1e les gratis!

Ik ga samen met de cursist kijken wat het niveau is. Op basis hiervan stellen we doelen samen die we gaan behandelen in de...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Groningen
Gepassioneerde producer helpt producers & songwriters met productie, sound design, mix & mastering. De programma's die ik gebruik zijn: FL Studio en Pro Tools
35€
Marco
1e les gratis!

Tijdelijk afwezig geweest.. Helaas niet gelukt om op berichten te reageren. Je kunt mij ook bereiken op (Opgeslagen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Wieringerwerf
Ervaren Producer/Engineer leert jou Produceren/Mixen en Masteren! Om zo beter te worden in je passie of eventueel aan de slag te gaan binnen het werkveld.
20€
Kevin
 • (8 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op masterclasses van enkele top componisten/producers en mix engineers en op de colleges die ik in...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Arnhem
Producer privéles in Logic X en Fruity Loops, alle genres! (afgestudeerd professional)
35€
Onur
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Ik geef les in Logic Pro X & Fruity Loops. Voordat ik begin met lessen kijk ik eerst naar het niveau. Beginner of...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur Niet beschikbaar 80€ 70€
5 uur Niet beschikbaar 350€ 350€
Boek een les