Homepagina
Lessen geven
Utrecht 
Utrecht 
 • (1 beoordeling)
M
Maarten
« Perfect! Erik heeft mijn dochter bijles gegeven in Nederlands, VWO 1. Hij is... Lees meer »
M
Maarten
« Perfect! Erik heeft mijn dochter bijles gegeven in Nederlands, VWO 1. Hij is aardig, betrokken en geeft zeer gestructureerd les. Nam contact op met de leraar om de stof door te nemen en gaf mijn dochter per Whatsapp dagelijks oefeningen. Onze beste bijles leraar tot nu toe, sterke aanrader. »
20€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 24u
Lessen aangeboden door Erik
 • Individueel
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Nederlands (schoolvak)
 • Spelling (NL)
 • Grammatica (NL)
 • Begrijpend Lezen (NL)
 • Examentraining Nederlands
 • Literatuur (NL)
Niveaus
 • Alle niveaus

Bijles Nederlands in Utrecht van zeer ervaren bijlesdocent. Ook voor eindexamenleerlingen en voor studenten die moeite hebben met taalvaardigheid.

Methodologie

BETERE RESULTATEN, MINDER STRESS EN MEER VERTROUWEN IN JE EIGEN KUNNEN!

Ik ben Erik en ik heb ruim tien jaar ervaring als studiementor, leerlingbegeleider en bijlesdocent bij een groot huiswerkinstituut op een middelbare school in Houten. Inmiddels volg ik de docentenopleiding Nederlands, sta ik als invaldocent voor de klas en ben ik voor mezelf begonnen als bijlesdocent en studiecoach in m'n woonplaats Utrecht. Heb je moeite met Nederlands, dan help ik je graag! Ook examenleerlingen en studenten die moeite hebben met taalvaardigheid, kunnen bij mij terecht.

Door mijn ervaring met één op één bijlessen en m'n ervaring als docent voor de klas, weet ik inmiddels heel goed wat het vak Nederlands voor leerlingen zo lastig en vervelend kan maken. Toch is bang zijn voor werkwoordspelling of opzien tegen tekstverklaren of andere onderwerpen, niet nodig. Ik help je met oefenstof en heldere uitleg over alle mogelijk onderdelen. Maar minstens zo belangrijk vind ik het om aandacht te besteden aan het nut en het waarom van de stof.

Er valt veel aan te merken op het schoolvak Nederlands, maar je zult zien dat je door de bijles snel vooruitgang zult boeken. En ook dat de stof wel eens leuker en interessanter kan zijn dan je nu misschien denkt. Zo helpt de bijles je niet alleen aan betere resultaten en betere taalbeheersing, maar net zo goed aan meer waardering en motivatie voor het schoolvak Nederlands en voor het Nederlands als taal.

Ook voor examenleerlingen en studenten
Ook examenleerlingen kan ik goed en gericht helpen. We oefenen met strategieën voor het op begrip lezen en verwerken van de teksten en de bijbehorende vragen. Daarnaast zijn studenten die tijdens hun studie taalhindernissen tegenkomen van harte welkom.


Aanpak
Mijn aanpak is persoonlijk en betrokken. We werken gericht samen aan doelen volgens een plan van aanpak dat we samen opstellen tijdens de eerste afspraak. Mijn begeleiding gaat verder dan het geven van heldere uitleg. Net zo goed besteden we aandacht aan overzicht houden, goed leren plannen, allerlei studievaardigheden zoals het op begrip verwerken van (grote hoeveelheden) stof, motivatieproblemen, (faal)angstigheid of andere zaken die zorgen dat er niet uit komt wat erin zit. Altijd is het doel om straks met nieuw aangeleerde vaardigheden en inzichten weer zelfstandig verder te kunnen.

Tarieven en locatie
Ik werk met lesuren van 60 minuten. De kosten bedragen €20,-* per bijles. Ik hanteer geen opzegtermijn of andere vervelende voorwaarden. Het eerste uur bijles is niet gratis, maar mocht je om welke reden dan ook besluiten om niet met de bijles door te gaan, kun je dat binnen twee dagen laten weten en dan vervallen de kosten van de eerste les. Van elke leerling houd ik een bijlesdossier bij en ik onderhoud waar nodig contact met docenten en natuurlijk ouders. Maar als ik informatie deel, gebeurt dat in overleg en vanuit het belang van de leerling.

De lessen vinden plaats in m'n rustige en sfeervolle werkplek in de Utrechtse wijk Lombok of eventueel bij leerlingen of studenten thuis (mogelijk na overleg over reiskostenvergoeding). Ik werk op basis van duidelijke afspraken, flexibiliteit, redelijkheid en vertrouwen.

Naast bijles Nederlands geef ik bijles Engels, bijles geschiedenis en studiecoaching. Ook geef ik schrijfvaardigheidstraining aan volwassenen.

*Ik werk met wisselende tarieven om de bijlessen, studiecoaching en schrijfvaardigheidstraining voor alle inkomens toegankelijk te houden. Voor mensen met een laag inkomen bepalen we het uurtarief in overleg. Ik kan via deze site niet het adres van m'n website (met informatie over mij, m'n aanpak, recensies van leerlingen en tarieven) achterlaten, maar als je contact met me opneemt, bespreken we alles en dan stuur ik de link!

Ervaring

Behalve m'n ervaringen als studiecoach, bijlesdocent en leerlingbegeleider bij een huiswerkinstituut en als docent Nederlands in opleiding, heb ik eerder als docent maatschappijleer voor de klas gestaan. Bovendien heb ik de studies sociologie (Universiteit van Amsterdam) en Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht) afgerond.

Tarieven

Tarief voor 1 lesuur : 20€/u

Specificaties

Ik werk met wisselende tarieven om de bijlessen, studiecoaching en schrijfvaardigheidstraining voor alle inkomens toegankelijk te houden. Voor mensen met een laag inkomen bepalen we het uurtarief in overleg. Ik kan via deze site niet het adres van m'n website (met informatie over mij, m'n aanpak, recensies van leerlingen en tarieven) achterlaten, maar als je contact met me opneemt, bespreken we alles en dan stuur ik de link!

Lessen aangeboden door Erik
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij jou thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Nederlands (schoolvak)
 • Spelling (NL)
 • Grammatica (NL)
 • Begrijpend Lezen (NL)
 • Examentraining Nederlands
 • Literatuur (NL)
Niveaus
 • Alle niveaus

De beoordeling over Erik
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
M
Maarten

Perfect! Erik heeft mijn dochter bijles gegeven in Nederlands, VWO 1. Hij is aardig, betrokken en geeft zeer gestructureerd les. Nam contact op met de leraar om de stof door te nemen en gaf mijn dochter per Whatsapp dagelijks oefeningen. Onze beste bijles leraar tot nu toe, sterke aanrader.

Vergelijkbare leraren

Nederlands (schoolvak) in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Spelling (NL). Leren is geen probleem meer, Grammatica (NL) toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Begrijpend Lezen (NL) is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Utrecht
Leerkracht basisonderwijs (B.Ed. & M.Ed.) voor hulp bij al het Nederlandse taalwerk.
20€
Bryan Robert
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven richt zich op het activeren van alles wat je al weet en daar probeer ik op voort te bouwen. Ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Hulp nodig met Nederlands? Dat kan, laten we samen zorgen voor een goed resultaat! Ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Utrecht.
17€
Sterre
1e les gratis!

Hoe de les eruit ziet is natuurlijk afhankelijk van waar de problemen zitten. Ik ben erg flexibel en probeer de student ook...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
WO student Psychologie geeft Engels les op middelbare school en hbo niveau
17€
Esmee
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is op een rustige maar effectieve manier. Eerst is het verstandig om te inventariseren waar...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Bijles Nederlands: spelling, examentraining, lezen en grammatica. Leerlingen van alle niveaus zijn welkom! Ook gespecialiseerd in NT2 !
20€
Claudia
1e les gratis!

Mijn lessen zijn voor leerlingen van de basisschool en voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Ook volwassenen zijn...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Student economie en bedrijfseconomie aan de universiteit die met plezier bijles geeft aan middelbare scholieren en basisschool leerlingen.
16€
Gijs
1e les gratis!

Mijn methode van bijles geven is erbij gaan zitten en goed kijken wat het desbetreffende kind wel en niet zelf kan en...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Utrecht
Nederlandse les in vervoegingen en spelling, maar ook CV's opstellen als een echte professional
15€
Yanelle
1e les gratis!

Ik geef graag een leuke les, waarbij de leerlingen veel kunnen oefenen en niet heel de tijd saai moeten luisteren. Ik wil...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
WO alumna biedt bijles aan in Nederlandse spelling in Utrecht op elk niveau!
11€
Ghislaine
1e les gratis!

Mijn lessen bestaan gewoonlijk uit het samen doornemen van de uitleg van het betreffende onderwerp/onderdeel, het...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Bachelor Informatica geeft bijles rond centrum Urecht, bijvoorbeeld voor talen of economie
20€
Yves
1e les gratis!

Lesgeven op een manier waar de leerling zich goed bij voelt, geen druk en rustig alles uitleggen als het niet direct...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Studente Journalistiek geeft bijles in Nederlandse taal (lezen én schrijven) in Utrecht
17€
Milou
1e les gratis!

Mijn lessen zullen persoonlijk gericht zijn op de leerling(en). Ook bij groepslessen zal ik iedereen (zo nodig) individueel...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Universitaire studente met gymnasium diploma , bijles Nederlands, Engels, Latijn te Utrecht.
18€
Jona
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is allereerst proberen erachter te komen waar de valkuilen van de leerling zitten. Vervolgens gaan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Sharon (21): RT (rek/taal/begr.lz./lz) en bijles (ne/en/fa/du/la/gr/ak/gs/sk/wiB en oudheid- en literatuur)
18€
Sharon
1e les gratis!

Ik kijk met de leerling elke les zowel achteruit als vooruit in de stof. Zo toets ik of het behandelde tot de kennis behoort...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
Lerares Nederlands geeft bijles in Utrecht en coacht op faalangst (specialisatie hoogbegaafdheid)
25€
Sandra
1e les gratis!

Ik help je beter en met meer zelfvertrouwen lezen, schrijven en spreken. We stellen eerst samen een persoonlijk plan voor je...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
De Bilt
WO student International Development geeft bijles Nederlands (individueel/ groep/ online/ offline)
19€
Daisy
1e les gratis!

Ik zal eerst aan de leerling(en) vragen wat zij verwachten te leren bij mijn lessen, of met welke onderwerpen zij moeite...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Utrecht
WO student Bestuurs- en organisatiewetenschappen helpt bij het begrijpelijker maken van onze Nederlandse taal in Utrecht en omgeving.
13€
Jasmijn
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op voorstelbare voorbeelden, aangepast aan de leeftijd van de leerling, zodat het 'abstracte' ervan...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 20€ 20€ Niet beschikbaar
Boek een les