Homepagina
Lessen geven
Nijmegen 
Nijmegen 
 • (7 beoordelingen)
J
Jadzyah
« Perfect! Hele fijne les, luistert goed naar je vragen en wacht eerst op jouw... Lees meer »
J
Jadzyah
« Perfect! Hele fijne les, luistert goed naar je vragen en wacht eerst op jouw eigen inbreng. Zeker een aanrader! »
18€/u
1e les gratis!
Profiel en diploma geverifieerd
Reactietijd 1u
Lessen aangeboden door Lisa
 • Individueel
De lessen vinden plaats
 • Bij de leraar thuis
 • Online (via webcam)
Onderwezen onderwerpen
 • Wiskunde
 • Natuurkunde
 • Scheikunde (Chemie)
 • Wiskunde D
 • Andere natuurwetenschappen
Niveaus
 • Basisschool
 • VMBO
 • HAVO
 • VWO
 • MBO
 • Volwassenenonderwijs
 • HBO
 • Afgestudeerd MBO
 • WO Bachelor
 • Anders

Bètavakken bijles in Nijmegen van betrokken, enthousiaste studente met veel leservaring op alle niveaus

Methodologie

Mijn lessen zijn erg flexibel. Ik sta open voor eigen invulling van de leerling en moedig dit ook aan. Samen gaan we op zoek naar de beste invulling voor de bijles. Kijk je liever samen de theorie door, heb je liever dat ik het je een keer in andere woorden uitleg of maak je liever samen opdrachten? Dat kan allemaal.

Ik leg lastige onderwerpen op een gestructureerde, rustige en duidelijke manier uit. Voor de bètavakken is het namelijk belangrijk dat je vragen op een gestructureerde manier aanpakt.

Ervaring

Ik heb net mijn bachelor Geneeskunde afgerond en studeer op dit moment Science aan de Radboud Universiteit. Ik heb hierdoor voldoende kennis om je met al je vragen te helpen. Daarnaast geef ik al 7 jaar bijles aan leerlingen op zowel VMBO, HAVO, VWO als HBO niveau en weet ik dus goed waar knelpunten van leerlingen liggen. Verder heb ik een tijd huiswerkbegeleiding gegeven waardoor ik ook kan helpen bij problemen met plannen, samenvatten of andere studievaardigheden.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 18€/u

Specificaties

Ik vraag 17.50 euro per uur (Het is niet mogelijk dat getal in te vullen op deze website). Het is altijd mogelijk een les langer of korter dan een uur in te plannen.

Lessen aangeboden door Lisa
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
webcam
Onderwezen onderwerpen
 • Wiskunde
 • Natuurkunde
 • Scheikunde (Chemie)
 • Wiskunde D
 • Andere natuurwetenschappen
Niveaus
 • Basisschool
 • VMBO
 • HAVO
 • VWO
 • MBO
 • Volwassenenonderwijs
 • HBO
 • Afgestudeerd MBO
 • WO Bachelor
 • Anders

Lisa's achtergrond

Opleiding:

- 2009 - 2016 VWO aan het Graaf Huyn College

- 2016 - heden Geneeskunde aan de Radboud Universiteit

- 2017 - heden Science aan de Radboud Universiteit


Werkervaring:

- 2012 - heden bijlesdocent

- 2015 - heden beverleidster Scouting Sint Martinus

- 2015 - 2018 winkelmedewerker HEMA

- 2016 - heden regiocoördinator Jantje Beton collecte

- 2017 - 2019 nachtvrijwilliger Ronald mcDonaldhuis Nijmegen

- 2017 - 2018 huiswerkbegeleider Stichting Studo

De 7 beoordelingen over Lisa
 • 4.7/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.
J
Jadzyah

Perfect! Hele fijne les, luistert goed naar je vragen en wacht eerst op jouw eigen inbreng. Zeker een aanrader!

L
Lena

Excellent! Legt goed en duidelijk uit, gaat rustig met je te werk!

I
Isa

Excellent! Aardige meid! Goede uitkeg, en heeft er veel verstand van

4 aanbevelingen

L
Lena

Erg fijne manier van bijles geven!

Suzanne

Ik ben eerstejaars student aan de radboud universiteit en ik heb altijd al moeite gehad met wiskunde. Helaas heb ik in het eerste jaar van mijn studie nog heel veel wiskunde en daarvoor heb ik via mijn studieadviseur Lisa gevonden. Ongeveer elke 2 weken krijg ik 1 à 1,5 uur bijles van haar waar ik al mijn vragen kan stellen. De overgang van middelbare school naar universiteit is sowieso al erg groot en merk ik vooral doordat ik op de middelbare school altijd alles gelijk vroeg aan mijn docent die me dan hielp, wat ik nu minder snel durf doordat er veel meer studenten zijn en alles minder persoonlijk is. Daarom is het fijn om iemand te hebben die je regelmatig al je vragen kan stellen en je gelijk helpt.

N
Nina

Ik heb Lisa ontmoet via een vorige docent. Lisa legt duidelijk en rustig de stof uit. Ze neemt alles rustig met je door en dan maakt ik vaak opdrachten met haar. Ik ken Lisa al lang en ik vind haar manier van uitleg geven fijn. Ik begrijp het daarna dan veel beter.

Isa

Ik vind Lisa heel vriendelijk en heel open, ze legt altijd alles zo uit dat het duidelijk voor je wordt. Ze geeft soms ook eigen voorbeelden waardoor je nog beter de vraag begrijpt. Ik ben grotendeels door haar geslaagd voor mijn eindexamens wiskunde, scheikunde en biologie :). Ik vind Lisa geweldig!

Interview met Lisa

VRAAG 01 | 08
Wanneer is de interesse voor jouw onderwerp en voor het geven van privéles ontstaan?
Lisa — Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest. Als klein meisje vroeg ik mijn ouders de oren van hun hoofd. Ik vond het dan ook enorm leuk toen ik naar school mocht. Vooral in natuur- en aardrijkskunde kon ik mijn nieuwsgierigheid kwijt. Toen ik naar de middelbare school ging bleef die nieuwsgierigheid. Ik wilde alles steeds preciezer en op een kleiner niveau begrijpen. Er ging voor mij dan ook een wereld open toen ik scheikunde kreeg. Opeens werden al mijn vragen beantwoord, maar voor elke vraag die werd beantwoord kwamen weer 5 nieuwe in de plaats. Tot op de dag van vandaag zijn ik en de onderzoekers om mij heen nog steeds op zoek naar de antwoorden op onze vragen. Elke ontdekking die gedaan wordt roept nieuwe vragen op, en dat maakt de bètawetenschap zo fascinerend: Het is nooit klaar.

Toen ik in de derde klas zat begon er op mijn middelbare school een project: students for students. Hierbij gaven scholieren medescholieren bijles. Dit leek me heel leuk, maar ik vond het toen ook erg spannend. Mijn eerste bijleskinderen waren 3 HAVO 3 leerlingen die ik tegelijkertijd les moest geven. Studenten uit mijn eigen jaar dus! Je kunt je voorstellen dat dit niet heel soepel liep, maar ik heb hier wel enorm veel van geleerd. Zo geef ik voortaan alleen privéles zodat ik me volledig op 1 leerling en zijn/haar problemen kan richten. Ook heb ik me vanaf dat moment altijd goed voorbereid voor mijn lessen zodat ik zeker weet dat ik de lesstof zelf volledig beheers. Later ben ik vaak door docenten benaderd of ik interesse had om bijles te geven aan leerlingen in lagere klassen. Omdat het vak scheikunde me goed lag vroegen klasgenoten me ook vaak om een bijles. Op deze manier heb ik vrij vroeg aan leerlingen op bijna elk niveau lesgegeven van VMBO 1 tot VWO 6.
VRAAG 02 | 08
Vertel ons meer over het vak waarin je lesgeeft en over de onderwerpen die je leuk vindt om te bespreken met leerlingen (en eventueel ook de onderwerpen die je minder leuk vindt)!
Lisa — Na mijn middelbare school ben ik Geneeskunde gaan studeren aan de Radboud Universiteit. Dat beviel heel goed, maar ik merkte dat ik de bètavakken heel erg miste. Ik ben gek op puzzelen, en ik miste het worstelen met wiskunde of scheikunde vraagstukken. Ik ben daarom naast Geneeskunde, Science gaan studeren. Dit is een combinatiestudie tussen Natuurkunde en Scheikunde. Door deze opleidingen ben ik breed opgeleid en geef ik bijles in alle bètavakken. Er zijn weinig dingen die ik leuker vind dan voor een flinke som gaan zitten en deze na veel moeite oplossen. Ik hoop dit gevoel in mijn lessen over te kunnen brengen op leerlingen. Ik merk vaak dat leerlingen een vak veel leuker gaan vinden als ze het gaan begrijpen en de sommen kunnen oplossen. Dat geeft zo'n kick! Vooral molrekenen bij scheikunde vind ik leuk om uit te leggen. Heel veel leerlingen hebben hier problemen mee, maar deze vragen zijn puzzeltjes met eenzelfde manier van oplossen. Als je het eenmaal ziet wordt het heel leuk. Ook wiskunde vind ik erg leuk om te geven. Statistiek vind ik zelf iets minder interessant en daarom ook wat minder leuk om te geven.
VRAAG 03 | 08
Vertel ons over je grote voorbeeld of rolmodel, of het nou een leraar of lerares is waar je zelf les van hebt gehad of een genie in jouw veld!
Lisa — Mijn rolmodel is toch wel Marie Curie. Ze werd geboren in 1867 in Polen. Omdat Polen door Rusland was bezet werd het vrouwen verboden te studeren. Marie Curie was hierdoor genoodzaakt 's avonds vakken te volgen bij een geheime mobiele universiteit die vrouwen in Polen toch de kans gaf om te gaan studeren. Daarna sloot ze een deal met haar zus. Deze zou naar Parijs gaan om medicijnen te studeren. Marie zou ondertussen in Polen blijven als gouvernante en haar zus in onderhoud voorzien. Daarna was het Maries beurt om te gaan studeren en zou haar zus haar helpen. Marie studeerde af in de Natuurkunde en de Wiskunde. Hierna heeft ze jarenlang onderzoek gedaan naar de radioactiviteit van uranium. Ze heeft hiervoor twee nobelprijzen ontvangen, wat haar de eerste vrouw met een nobelprijs maakte. Ze is helaas vroeg overleden aan leukemie, bijna zeker veroorzaakt door alle straling die ze tijdens haar onderzoek heeft opgevangen.
VRAAG 04 | 08
Wat zijn, volgens jou, de vereiste kwaliteiten om een expert te zijn in jouw vak?
Lisa — Ik denk dat het heel belangrijk is dat je het vak heel leuk vindt. Als je het leuk vindt om te doen ben je ook bereid er veel tijd in te steken. Dat is namelijk een tweede belangrijk punt. Bij de bètavakken is het belangrijk om heel veel te oefenen. Na een tijdje vind je dan een structuur in de antwoorden en kun je ze zelf beantwoorden. Verder denk ik dat het belangrijk is om nieuwsgierig te zijn en steeds meer te willen weten.
VRAAG 05 | 08
Kun je ons een leuke anekdote vertellen die te maken heeft met jouw beroep of jouw eigen schooltijd?
Lisa — Toen ik in groep 3 zat op de basisschool scheef de juf elke week een letter op het schoolbord. Wij moesten dan woorden die begonnen met die letter noemen. We waren hier al een tijdje mee bezig en we kwamen aan bij de letters M, N, O, P .... en ik wist dat de Q eraan zat te komen dus op een dag vertelde ik mijn ouders dat ik helemaal geen woord met de Q kende. Mijn vader heeft me toen het woord quantummechanica geleerd, zodat ik een woord zou hebben als de Q op het bord stond :,) Helaas sloegen we de Q over en heb ik er niets meer mee gedaan. Totdat ik afgelopen jaar het vak quantummechanica heb gevolgd. Wat was dat enorm leuk en interessant! Ik weet nu eindelijk wat er achter dat woordje zit dat ik 15 jaar geleden leerde.
VRAAG 06 | 08
Dan is nu de tijd gekomen om toe te geven dat jij misschien ook wel wat moeilijkheden hebt gehad op school... en hoe je die hebt overwonnen!
Lisa — Als echte bèta heb ik totaal geen gevoel voor talen. Ik had op school vooral moeite met Engels. Ik heb vanalles geprobeerd om van mijn 'talendeuk', zoals mijn moeder het noemde, af te komen. Ik heb bijlessen gevolgd, Engelse boeken gelezen en hulp van medestudenten ingeschakeld. Dit hielp allemaal niet zo goed als ik had gewild.

Uiteindelijk ben ik er gewoon heel veel tijd in gaan steken en stukje bij beetje begon ik hogere punten te halen. Nu ik een Engelse studie doe en heel veel met de Engelse taal in aanraking kom merk ik dat ik er steeds beter in word en het steeds meer vanzelfs gaat. In mijn geval was het dus een kwestie van er veel moeite voor doen. Helaas is dit niet altijd het geval. Soms heb je net een beetje meer of andere uitleg nodig of heb je een verkeerde manier van leren of van vragen aanpakken. Bijles kan dan veel nut hebben!
VRAAG 07 | 08
Help ons je een beetje beter te leren kennen door ons te vertellen over jouw passies (die je misschien ook van plan bent te delen via Superprof).
Lisa — Ik hou erg van pianospelen. Daarnaast doe ik aan stijldansen en ben ik leidster van de bevertjes bij de scouting. Verder hou ik van gezelligheid en geniet ik volop van het studentenleven. Ik ben een echte bezige bij en zit eigenlijk nooit stil.

Naast deze dingen die de meeste mensen voor hun lol doen heb ik nog een vreemde passie; ik vind studeren zelf namelijk ook heel leuk om te doen. Ik kan me enorm vastbijten aan een lastig onderwerp en vind het geweldig als ik me dat tot in de puntjes eigen heb gemaakt. Dit wordt deels gevoed door mijn eigen nieuwsgierigheid, maar ook deels door het oneindig interessante vakgebied waarin ik studeer. Ik weet dat de meeste leerlingen niet met zo veel plezier of zelfs met tegenzin aan de bètavakken studeren. Ik hoop dat ik in mijn lessen mijn enthousiasme kan overbrengen waardoor ik het een beetje minder vervelend kan maken om te studeren.
VRAAG 08 | 08
Wat maakt jou een Superprof (behalve het beantwoorden van deze vragen)?
Lisa — Ik ben heel erg gestructureerd en ik denk dat dat belangrijk is bij de bètavakken. Ik probeer deze structuur ook aan mijn leerlingen over te dragen in de lessen. Daarnaast ben ik erg rustig, wat voor een prettige en leerzame sfeer zorgt tijdens de lessen. Doordat ik veel ervaring heb met leerlingen op verschillende niveaus kan ik me goed aanpassen aan het leertempo van een leerling. Ik heb veel geduld en vind het prima om dingen zo nodig 3 keer op een andere manier uit te leggen als dit helpt om de stof beter te begrijpen. Verder ben ik erg flexibel en vind ik het belangrijk om samen met een leerling te kijken waar problemen liggen en wat we het beste tijdens de lessen kunnen doen om het beste resultaat te bereiken.

Vergelijkbare leraren

Wiskunde in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Natuurkunde. Leren is geen probleem meer, Scheikunde (Chemie) toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Wiskunde D is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Nijmegen
HBO student Biologie en Medisch Laboratorium geeft met plezier aan jou bijles in Wiskunde/Wiskunde B en Scheikunde
18€
Nina
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik behandel het onderwerp door de student bewust te maken van de theorie en hierbij een aantal opdrachten of een leuke...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Nijmegen
Alleskunner met passie voor kennis overdragen. WO natuurkunde, personal coach. Complete eindexamenbegeleiding.
24€
Jop
1e les gratis!

Wie echt stappen wil maken moet houvast hebben. Daarom hebben mijn lessen een vaste structuur. We kijken eerst waar jij...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
5 VWO'er in bezit van HAVO-diploma NT/NG. (10,0 voor wiskunde B) geeft bijles in de vakken: natuurkunde, wiskunde B, scheikunde en biologie.
12€
Nikki
1e les gratis!

Ik probeer op mijn beeldende manier uitleg te geven in de onderwerpen die lastig zijn. Nu ik zelf nog veel bezig ben met...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Nijmegen
Bijles in de vakken Wiskunde A en biologie door WO student medische biologie
15€
Jelle
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is eerst het samen doornemen van de lesstof, daarna laat ik zien wat de beste manier is om de...

1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
WO student Economie en Bedrijfseconomie geeft Wiskunde B bijles op Middelbare school niveau
18€
Jip
1e les gratis!

Mijn manier van lesgeven is aan de hand van voorbeelden. Ik hoor graag van te voren waar de problemen liggen zodat ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Student met bachelor of Science diploma in natural sciences die natuurkunde en scheikunde bijles geeft
14€
Jesse
1e les gratis!

Ik vind het belangrijk met les geven dat de theorie als eerste goed duidelijk is. Om hier daarna op verder te bouwen, zullen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Student bedrijfskunde geeft bijles in middelbare schoolvakken zoals wiskunde in omgeving Nijmegen
18€
Sanne
1e les gratis!

Ik geef graag les aan scholieren van de middelbare school. Ik heb zelf een natuur en gezondheid profiel afgrond op VWO en...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Docent scheikunde in opleiding geeft bijles in scheikunde en andere exacte vakken.
20€
Lisanne
1e les gratis!

Als docent heb ik geleerd dat stof het beste begrepen wordt en blijft hangen als de leerling zelf tot de ontdekking komt....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
WO Masterstudent geeft wiskunde bijles in Nijmegen (vmbo, havo, vwo, hbo, wo)
15€
Oskar
1e les gratis!

- Betrouwbaar - Begaan - Intensieve lessen - Flexibele tijden - Zelf heb ik altijd hoge cijfers gehaald (8,5+) en ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Nijmegen
Wiskunde docent geeft in deze tijd bijles aan leerlingen die thuiswerken lastig vinden en wel een docent kunnen gebruiken
20€
Jet
1e les gratis!

Ik ga samen met de leerlingen kijken waar hij/zij vastloopt. Op het moment dat ik dat weet, kan ik de leerling verder...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Malden
Enthousiaste Biomedisch Onderzoek student zoekt middelbare scholier (VMBO/HAVO) die bijles nodig heeft!
5€
Nelleke
1e les gratis!

Ik merk vaak dat leerlingen vaak veel kennis toch stiekem onthouden maar er geen logica inzien waardoor het lastig wordt. Ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij jou thuis Online (via webcam)
1 uur 18€ Niet beschikbaar 18€
Boek een les